ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Νέο CD για τον Πασχάλη Τερζή

    Πολλοί δημιουργοί θέλησαν να δώσουν τραγούδια τους για τον Πασχάλη Τερζή, όμως πόσα τραγούδια μπορούν να χωρέσουν σε ένα cd;

    Νέο CD για τον Πασχάλη Τερζή

    Δευτέρα 11 Απρ 2011

    Η μεγάλη δισκογραφική επιστροφή του Πασχάλη Τερζή είναι γεγονός. Τρία χρόνια μετά τον τελευταίο του δίσκο, ο Πασχάλης Τερζής επιστρέφει με 16 σύγχρονα λαϊκά τραγούδια που του εμπιστεύτηκαν παλιοί και καινούργιοι φίλοι του.

    Πολλοί δημιουργοί θέλησαν να δώσουν τραγούδια τους για τον Πασχάλη Τερζή, όμως πόσα τραγούδια μπορούν να χωρέσουν σε ένα cd;

    «Δυο νύχτες μόνο», ο τίτλος του νέου cd του Πασχάλη Τερζή με  υπογραφές σπουδαίων δημιουργών.

    Τέσσερα τραγούδια του δίσκου- «Αν ξαναζητούσες τη καρδιά μου», «Δυο νύχτες μόνο», «Φεύγει η νύχτα»,  «Του Στέλιου η μπαλάντα»- γράφτηκαν από τον έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, τον Αντώνη Βαρδή, ο οποίος με την καταπληκτική ευχέρεια, το ταλέντο και την πείρα που τον διακρίνει, έγραψε μελωδίες που έντυσαν με τους στίχους τους ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Νίκος Σαρρής και η Όλγα Βλαχοπούλου.

    Τρία τραγούδια – «Κοκτέιλ από δάκρυα», «Δεν έχει η κόλαση φωτιές», «Οι πλούσιοι της γης» - γράφτηκαν εξ ολοκλήρου από τον Νίκο Καρβέλα – ένα από τα οποία, το «Δεν έχει η κόλαση φωτιές» μας συντρόφευσε όλο το καλοκαίρι.

    Ένα ιδιαίτερο τραγούδι - «Για όσους με πρόδωσαν» -  έγραψε ο Λάκης Παπαδόπουλος σε στίχους της Σάννυς Μπαλτζή. Γιατί ένα τραγούδι που έχει «αίμα» μετράει όσο πολλά…

    Πολύ σημαντική και συγκινητική στιγμή του δίσκου είναι το  τραγούδι «Στο Πρωινό Τσιγάρο» του Μάριου Τόκα σε στίχους του  Μηνά Βιντιάδη.

    Ο Χρήστος Δάντης έχει γράψει πολλές φορές για τον Πασχάλη… Έχουν τη δική τους χημεία…

    Αυτή τη χημεία θα την ακούσετε στα 2 τραγούδια του – «Κάνε σαματά», «Δεν ξανακάνω όνειρα» - σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου και Νίκου Σαρρή.

    Ο Πασχάλης Τερζής είναι ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής των νέων. Έτσι δεν θα μπορούσε σε αυτό τον δίσκο να μην συμμετέχει και το νέο αίμα των δημιουργών όπως ο Γιώργος Σαμπάνης που έδωσε δυο τραγούδια – «Κάνε στην άκρη χωρισμέ», «Δεν θα μου πεις εμένα» - σε στίχους των Νίκου Μωραϊτη και Θάνου Παπανικολάου και ένα τραγούδι ο Δήμος Αναστασιάδης«Έρωτα μου» - σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου.

    Ο Βασίλης Κελαϊδής συμμετέχει με το τραγούδι «Μη του μιλάτε του τρελού» σε στίχους Πάνου Φαλάρα και ο Ανδρέας Πρέζας – «Βαρδάρης» - σε στίχους Βασίλη Καπερνάρου.

    Η ενορχήστρωση 12 τραγουδιών έγινε από τον Αντώνη Γούναρη. Ο Αντώνης Βαρδής έκανε την ενορχήστρωση των δικών του κομματιών.

    Ποιος είπε ότι οι λαϊκές καριέρες αντοχής είναι υπόθεση παλιότερων και όχι των τελευταίων δεκαετιών?

    Υπάρχουν περιπτώσεις τραγουδιστών αλλά και τραγουδιών που σαφώς αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα…

    Το πιο ενδιαφέρον με τον Πασχάλη Τερζή είναι ότι παραμένει ένας τραγουδιστής με σαφή αφετηρία τη λαϊκή παράδοση που ακούμπησε καταρχάς σε λαϊκούς ρυθμούς και όργανα.

    «…Εγώ να τραγουδάω θέλω. Αυτό είναι το μόνο που μ’ ενδιαφέρει... Το να σου δίνεται η δυνατότητα να εξωτερικεύσεις αυτά που νοιώθεις σε κάνει ευτυχισμένο. Δεν έγινα τραγουδιστής για κάποιο συγκεκριμένο λόγο... Ούτε στόχους είχα να γίνω φίρμα... Το είδα σαν τον καλλίτερο τρόπο να εκφραστώ και παράλληλα να συντηρώ την οικογένειά μου…»   Π.Τ.

     

    ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

    «ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΝΟ»

    ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ

    Η έκδοση συνοδεύεται από πολυτελές συλλεκτικό βιβλίο σε κείμενα του Γιώργου Τσάμπρα με τη βιογραφία του Πασχάλη Τερζή και συνέντευξη του.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22350   /   13.04.2011, 11:16   /   Αναφορά
    Αυθεντική λαική φωνή,αυθεντικός άνθρωπος,μακριά από βεντετισμούς και αλαζονείες,όπως πολλοί άλλοι!!

    Ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου,πριν λίγους μήνες,στη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου στην Πάτρα,που είχα την ευκαιρία να ακούσω ζωντανά αυτή τη φωνή!

    Γιατί ότι κι αν πεις για τον ΠΟασχάλη Τερζή,αν δε τον ακούσεις ζωντανά να ερμηνεύει,δεν έχεις ακούσει και δεν έχεις δει τίποτα!

    Ωραίο άρθρο για τη νέα δισκογραφική δουλειά του αγαπημένου μου Πασχάλη,έχω ήδη ακούσει μερικά από τα τραγούδια και ομολογώ ότι με προδιάθεσαν ευχάριστα να "ανακαλύψω" και τα υπόλοιπα..

    Καλή επιτυχία να έχει γιατί το αξίζει,στους δύσκολους καιρούς που διανύει και η δισκογραφία..!