ελληνική μουσική
    786 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και το γιορτάζει!

    Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014 την Παρασκευή 27/4 στην περιοχή του Λ.Πύργου.

    Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και το γιορτάζει!

    Γράφει το μέλος Στέλλα (pastella)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 28 Απρ 2011

    Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014. Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος στην Αμβέρσα του Βελγίου.

    Για την πόλη μας ονειρευόμαστε το 2014 να είναι ένα έτος δημιουργίας, συνεργασίας των νέων της πόλης και των νέων της Ευρώπης. Ένα έτος με συνεχείς δράσεις, προβληματισμό και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να αποδείξουμε πως εκτός από ιστορία, παρελθόν η πόλη έχει παρόν και μέλλον και αυτό το μέλλον το σχεδιάζει η νέα γένια με τα νέα εργαλεία της.

    Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και το γιορτάζει!

    Αυτή ακριβώς την υποψηφιότητα γιορτάζουμε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2011 από τις 4 το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Σε ένα ατελείωτο πάρτι στην περιοχή από το Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μερικές από τις πιο δημιουργικές ομάδες της πόλης θα παρουσιάσουν τελείως εθελοντικά εκθέσεις ,χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, δράσεις για τα παιδιά και όλα αυτά κάτω από τις μελωδίες ορισμένων από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα και DJs.

    Πιο συγκεκριμένα οι: Γιάννης Αγγελάκας 3, Mikro, Professional Sinnerz, Émigré, Nasa Funk, 63high, ΙΝΦΟ, My Excuse, The Speakeasies Swing Band, Moca Juniors, Μπάμπης Μπατμανίδης, 9west, Trouble, Root Boot και Pony Licks θα συμβάλουν σε μία γιορτή που θα μαγνητοσκοπηθεί και μέρος της θα σταλεί μαζί με την τελική αίτηση που θα παραδοθεί την Πρωτομαγιά στην αρμόδια επιτροπή.

    Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και το γιορτάζει!

    Κάθε δράση η οποία πραγματοποιείται ή θα πραγματοποιηθεί στην πορεία στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης δεν πρόκειται να στοιχίσει στο δήμο, αλλά ούτε πρόκειται και να χρηματοδοτηθεί από κάποιον ευρωπαϊκό φορέα. Μοναδικός στόχος είναι η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η αλλαγή του προφίλ της πόλης.

    Ακολουθούν οι φορείς και οι ομάδες που διοργανώνουν τις παράλληλες δράσεις*:

     

    VIDEO/ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:

    Anemicinema, n-orasis - Η Θεσσαλονίκη αλλιώς, Prosenghisi film&video, Dangerous productions, desThess, Artcut, Rough Cats, Ο Σαλονικιός, Foolmoon productions, Voltage Selector, Πένvυ Μπούσκα - ΑΠΘ / τμήμα κινηματογράφου σχολής καλών τεχνών, Βασίλης Κεχαγιάς, Δημήτρης Βρακάς, Fisheye.

     

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

    Φωτογραφικό κέντρο Θεσσαλονίκης, ΙΕΚ ESP, Women photographers in Greece, Φωτογραφική Λέσχη Όψεις, «Φωτοπόροι» - Φωτογραφική Ομάδα Πολιτιστικού Οργανισμού «Μελίνα Μερκούρη» Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού, Κλικers-φωτογραφική ομάδα Θέρμης, Hotpixel - φωτογραφική ομάδα Δήμου Πολίχνης, Αντιθεσις-Antithesis - φωτογραφικη ομαδα Βεροιας, Stereosis, F14, Φωτογραφική Ομάδα – ΧΑΝΘ, Ζηση Γιαμαλης, Αλέξανδρος Οικονομίδης, Βενιανάκης Ανδρέας, Λούης Κωνσταντίνου, Σοφία Ξυγαλά, Μυρτώ Βαθιώτη, Θεοδόσης Γεωργιάδης, Γιώργος Δρουμούζης, Δούζη Ανδρομάχη, Μεροπη Μητρου, Βαγγελης Νεοφωτιστος, Fernando De Llave Jimenez, Νικηφορος Σταμενης, Σπυρόπουλος Ιωάννης.

     

    ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Πρόγραμμα:

    17:30-18:00 ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ "παραμύθια απ΄το τηλέφωνο", ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

    18:15-18:45 "Αγησιλαγος", ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

    19:00-19:30 Παράσταση θεάτρου, Θέατρο Δρομολόγιο

    19:45-21:00 Θεατρικά - μουσικά - εικαστικά παιχνίδια “Τα χρώματα του Ουράνιου τόξου”, ΚΟΠΕΡΤΙ - Παιδικός σταθμός- Νηπιαγωγείο

     

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

     

    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, Πρόσκοποι

    Επιδαπέδια μεγάλα παιχνίδια, Λάλαλαντ

    Διαδραστικα Παιχνίδια Τεχνολογιας, Γιάννης Εξηντάρης

    Παραδοσιακά παιχνίδια, ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – Πρόσκοποι

    ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

    Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

    Συννεφούλα

     

    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Επιδειξεις Capoeria και Tai Chi – ΧΑΝΘ, Ένωση ιδιοκτητών ιστιοφόρων Θεσ/νίκης, Επίδειξη τραμπολίνο – Α.Γ.Ε.Μ Σπάρτακος, Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης – Πρωτέας

     

    SKATE/BMX/GRAFFITI

    Skateboard Art Crimes, Micro Xtreme, Propaganda, The Box Gallery

     

    ΠΟΔΗΛΑΤΟ

    Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης

     

    ART

    Pimp My Style (Hairstudio), Dynamo, ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧ.ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ - ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, SCOOPA UPCYCLING, BikeRESPect, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Strymonikos on line-protect earth, Shinydesign, Σόφη Μουκίδου – Retro κοσμήματα, Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία" της Ζέτας Στεφάνου-Μυρτώς Δημητρίου.

     

    ΧΟΡΟΣ:

    19:00 ΦΑΣΙΑ

    19:30 TRICK OR TREAT

    20:00 ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

    20:30 B+6

    20:45 Εσαεί Εν Ροή

     

    MΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ/ ΣΥΛΛΟΓΟΙ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

    Παιδιά Εν Δράσει, Psychanimal, Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης, Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων- USB, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ -ΜΚΟ, “Σχεδία στην πόλη”- Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα, Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ΑΛΛΗ ΟΨΗ, Η Ελλάδα σε τροχιά μέλλοντος, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ – Ο.ΔΙ.Κ, AIESEC, Ομάδα Λόγου Και Τέχνης «Φαντασία», Σύλλογοι Εράσμους , ΑΠΘ – Πα.Μακ., Ομάδα Λόγου Και Τέχνης «Φαντασία», ΟΑΣΙΣ, Ανακύκλωση Βιβλίου 2η Ευκαιρία, ΚΕΘΕΑ, Σώμα Εθελοντών Δ. Θεσσαλονίκης,

     

    ΘΕΑΤΡΟ / STREET THEATRE:

    High Society, Θεατρική ομάδα εφήβων ΧΑΝΘ

     

    Οι νέοι της πόλης είναι εδώ και διεκδικούν ευκαιρίες για όλους. Σας καλούμε να δράσουμε μαζί για να αλλαξουμε την ζωή μας στην πόλη.

    * Η λίστα με τους εμφανιζόμενους μουσικούς και σχήματα καθώς και όλες τις ομάδες και τους φορείς που θα συμμετέχουν στη Γιορτή Υποψηφιότητας ανανεώνεται καθημερινά και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές.

     

    (Η παραπάνω δημοσίευση περιέχει πληροφορίες από τα δελτία τύπου για την υποψηφιότητα)


    Tags
    Μουσικά Είδη:FunkSwingMusicalsΚαλλιτέχνες:MikroΘεοδόσηςΓιάννης ΑγγελάκαςΕταιρίες:ESP



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22399   /   30.04.2011, 11:49   /   Αναφορά
    Και το αξίζει η Θεσσαλονίκη μας!!!!