ελληνική μουσική
    636 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

    Συνέντευξη: Φρούτα του Δάσους

    Επιτέλους τα «Φρούτα του Δάσους» ήρθαν στην Αθήνα...Χαλαρά, σε μια ταράτσα των Εξαρχείων ο Πόλυς Ζουκ μας μιλάει για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον της πολλά υποσχόμενης μπάντας...

    Συνέντευξη: Φρούτα του Δάσους

    Γράφει η Tsitsibriki
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 30 Μαΐ 2011

    To όνομα “Φρούτα του Δάσους” είναι απλό αλλά προδιαθέτει ευχάριστα. Πως  προέκυψε;

    Το όνομα βγήκε 10 χρόνια πριν. Είχα πάει με ένα φίλο και μια φίλη σε ένα μπαρ. Η φίλη μου ήταν λίγο άρρωστη και δεν μπορούσε να πιεί αλκοόλ. Εκείνη τη στιγμή ψάχναμε να βρούμε και ένα όνομα για το γκρουπ που θα μας «φτιάχνει» πιο όμορφα. Την ώρα που ήρθε λοιπόν ο σερβιτόρος να πάρει την παραγγελία η φίλη μου λόγω της αρρώστιας παρήγγειλε «Φρούτα του Δάσους». Να λοιπόν πως προέκυψε το όνομα.

    Εσύ σαν Πολυς τι Φρούτο είσαι και γιατί;

    Φρούτο; Έχω ένα πάθος με τα φρούτα αλλά θα έλεγα την άγρια Φράουλα. Η αλήθεια είναι οτι είμαι κυκλοθυμικός σαν άτομο γι αυτό και επιλέγω την άγρια Φράουλα. (γέλια)

    Την πρώτη φορά το συγκρότημα συστάθηκε το 2001 και διαλύθηκε το 2003. Πως και αποφάσισες να επανέλθεις στο μουσικό προσκήνιο το 2007;

    Πάντα έγραφα και είχα ένα υλικό όπως και μια τρέλα να παίζω την κιθάρα μου. Απόφασισα το 2007 να το ξαναστήσω αλλά με πιο συνειδητά βήματα. Να παίζουμε με ουσία. Να κάνουμε ένα άλμπουμ και να το δούμε πιο συνειδητά.

    Παρατήρησα κάποια στιγμή σε κάποια ανακοίνωση σας ότι λόγω έλλειψης δισκογραφικής θα κυκλοφορήσετε μόνοι σας το άλμπουμ. Δεν φοβήθηκες;

    Η αλήθεια είναι οτι παίρνεις ένα ρίσκο. Βέβαια θέλαμε να το βγάλουμε μόνοι μας ώστε να μην έχουμε κάποιον να μας λέει πως θα στήσουμε την όλη δουλειά και να μας βάλει σε διάφορες «κλίκες». Θέλαμε να κάνουμε «το παιχνίδι μας» όπως το είχαμε ονειρευτεί απο μικροί.

    Ποιές είναι οι επιρροές σας και γενικότερα απο που αντλείς την έμπνευση για τα τραγούδια σου;

    Τα ακούσματα είναι πάρα πολλά και κυρίως ξένα. Μας αρέσει η Britpop κυρίως αλλά δεν θέλουμε να τα κατηγοριοποιούμε. Ό,τι ακούγεται καλά στα αυτιά μας είναι καλοδεχούμενο.

    Συνέντευξη: Φρούτα του Δάσους

    Τις προάλλες κάνατε εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση του πρώτου σας άλμπουμ. Ας μείνουμε αρχικά στο εξώφυλλο. Απλό και ευφάνταστο με μια πινελιά παιδικής αθωότητας. Πως σας ήρθε η ιδέα;

    Θελαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό γι αυτό και επιλέξαμε κάτι πιο «παχουλούλικο». Όλοι βάζουν γυναίκες με ωραία σώματα στα εξώφυλλα. Εμείς θελήσαμε να δώσουμε άλλη διάσταση, μια παιδική αθωότητα αν το θες. Αυτο το artwork συγκεκριμένα το επιμελήθηκε μια φίλη μας Αθηναία η Γεωργία. Μου άρεσε πολύ η αισθητική της. Της είπα μόνο μια λέξη για το θέμα που θα έπρεπε να κινηθεί : χαρμολύπη. Έτσι λοιπόν εμπνεύστηκε να κάνει ένα κοριτσάκι με All Star και πίσω έβαλε μια συννεφιά. Μοιάζει λοιπόν σαν ένα μελαγχολικό λούνα πάρκ. Ουσιαστικά ταυτιζόμαστε με τον όρο λούνα πάρκ καθώς ήταν και το cover του demo album μας το 2009. Εκφράζει μια ποπ αισθητική και ταυτόχρονα κάτι το φωτεινό και αισιόδοξο.

    Πόσο καιρό σας πήρε να ετοιμάσετε το άλμπουμ;

    Όλα θέλουν χρήματα... (γέλια). Για αυτό το δίσκο λοιπόν τα βάλαμε όλα απο τη τσέπη μας. Θέλαμε να κάνουμε κάτι αβίαστα χωρίς περιορισμούς...Το πήγαμε όπως λέμε επάνω «χαλαρά». Οι στίχοι και η μουσική έχουν επιμεληθεί κυρίως απο εμένα και μας πήρε γύρω στους 9 μήνες.

    Ποιό κομμάτι ξεχωρίζεις μέσα απο το άλμπουμ σου και γιατί;

    Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Ως αγαπημένο θα χαρακτήριζα αυτό που μπήκε τελευταίο στο δίσκο. Είναι το «Μεθυσμένο Αεροπλάνο». Είναι ένα εσωτερικό κομμάτι που περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που παιρνάμε στη χώρα αυτή για αυτό και το ξεχωρίζω.

    Θα κάνετε κάποιο videoclip;

    Είναι μέσα στα σχέδια μας. Μιλάμε και με κάποιους αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγεί.

    Θα έκανες εύκολα κάποια συνεργασία αν υπήρχε κάποια πρόταση;

    Γενικότερα είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις αρκεί να ταιριάζουν στην αισθητική μας. Θα το κάναμε...Έχω ένα πλάνο να γράψουμε αν τύχει μουσική για κάποια ταινία.

    Εσύ σαν Πόλυς ποιό είδος μουσικής προτιμάς να ακούς και ποιός ο αγαπημένος καλλιτέχνης ή γκρουπ;

    Εγώ ανα μήνες ακούω διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα αυτό το μήνα ακούω abient κομμάτια. Τον άλλο μήνα βέβαια μπορεί να ξυπνήσω και να ακούσω beats. (γέλια)

    Ποιά η γνώση σου για την ελληνική μουσική σκηνή όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα. Θεωρείς οτι με καλύτερη οργάνωση θα μπορούσαν γκρουπ όπως το δικό σας να προωθηθούν και στο εξωτερικό;

    Εμείς δεν έχουμε βλέψεις για το εξωτερικό γιατί έχουμε ελληνικό στίχο. Δεν έχουμε στόχο να κάνουμε διεθνή καριέρα. Εμείς θέλουμε να παίζουμε και να έχουμε καθαρή την αξιοπρέπεια μας και να το χαιρόμαστε και εμείς και εσείς.

    Στον επόμενο δίσκο σκοπεύετε να έχετε και τραγούδια με ξένο στίχο; Η διασκευή των Nouvelle Vague “Too drunk to Fuck” στους Αφανείς ήταν υπέροχη.

    Δεν είμαι καλός στο να γράφω ξένο στίχο. Βέβαια τα τραγούδια που ακούω είναι ξένα αλλά δεν το έχω σκεφτεί ποτέ.

    Πες μας ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο για σένα;

    Θα σου πω ένα αρνητικό πρώτα...Είμαι κυκλοθυμικός όπως είπα αρχικά. Εκεί που μιλάμε μπορεί να αλλάξω διάθεση. Ως θετικό; Να σου πω καλύτερα ένα δεύτερο αρνητικό; Στήνω στα ραντεβού. (γέλια)

    Όταν θες να χαλαρώσεις λοιπόν, τι κάνεις συνήθως;

    Συνήθως παίρνω το αμάξι και οδηγώ προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν έχω προορισμό. Απλά οδηγώ είτε μόνος, είτε με παρέα...Γουστάρω τρελά να βολτάρω με τα πόδια χιλιόμετρα χαζεύοντας τριγύρω μου. Γενικά μου αρέσει να χαζεύω...την βροχή, την φωτιά, την θάλασσα, τα σύννεφα, τα κορίτσια!

    Αν σου πρότειναν να μετακομίσεις στην Αθήνα, θα ερχόσουν;

    Ναι. Δεν το κάνω απο άποψη ευκαιριών όπως υποστηρίζουν αρκετοί αλλά γιατί μ’αρέσει να δοκιμάζω πράγματα. Πιο πολύ θα έλεγα και απο περιέργεια. Θα ήθελα να δω πως είναι να ζεις στο κέντρο της χώρας. Θα προτιμούσα η αλήθεια είναι να μείνω κάπου πιο παραλιακά ή κάπου πιο απόμερα.

    Απο το τρόπο που κινείσαι πάνω στη σκηνή και γενικότερα όλα τα μέλη του γκρουπ δείχνουν να ζουν τη μουσική και το ρυθμό. Τι είναι μουσική για σένα;

    Για μένα είναι η απόλυτη θεραπεία και η τέλεια απόδραση. Φεύγεις απο ο,τι σε κάνει πιο μίζερο. Η μουσική είναι ένα γιατρικό και παίζω γιατί το αισθάνομαι.

    Ποιές είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον; Σκέφτεστε να προχωρήσετε άμεσα σε νέες ηχογραφήσεις ή θα προωθήσετε αρχικά το νέο σας άλμπουμ;

    Ο δίσκος έχει βγει εδώ και 4 μήνες και σκοπός είναι να γίνουν όσο πιο πολλά live γίνεται. Ίσως του χρόνου τέτοια εποχή να μπούμε στο στούντιο για νέο αλμπουμ.

    Το νέο άλμπουμ θα κινείται στο ίδιο ύφος ή θα υπάρχει και κάτι διαφορετικό;

    Το μελετάω ακόμα μέσα στο κεφάλι μου. Τον δεύτερο δίσκο...δεν τον βιάζομαι...Μπορώ να πω οτι θα υπάρχουν τραγούδια που δεν μπόρεσαν να μπουν στο πρώτο άλμπουμ ίσως γιατί αδικήθηκαν απο κάποια πιο καινούργια. Το σίγουρο είναι πως τα Φρούτα θα είναι πιο ώριμα.

    Συνέντευξη: Φρούτα του Δάσους

    Τι περιλαμβάνουν τα άμεσα σου σχέδια όσων αφορά τις live εμφανίσεις του γκρουπ;

    Στόχος μας είναι να παίξουμε σε φεστιβάλ για να παρουσιάσουμε τον δίσκο σε περισσότερο κοινό...υπάρχουν αξιόλογα φεστιβαλ στην Δράμα, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Κρήτη, μακάρι να βρεθούμε σε μερικά απο αυτά.

    Είστε ιδιαίτερα δραστηριοποιημένοι στο Internet και ειδικά στο Facebook. Στόχος σου η επικοινωνία ή η προώθηση;

    Στόχος μου αρχικά είναι η επικοινωνία με το κόσμο. Δουλεύουμε πάρα πολύ με το Internet. Πιστεύω πως είναι το μόνο μας όπλο επειδή δεν υποστηριζόμαστε ούτε απο τα ΜΜΕ, ούτε απο δισκογραφική. Είναι το κύριο μέσο για να προβληθούμε και να προβάλουμε και τη δουλειά μας.

    Σε ευχαριστούμε για το χρόνο σου και την παρέα σου!

    Εγώ ευχαριστώ....Να είστε πάντα καλά!

     

    Επιμέλεια/Ερωτήσεις: Joan Zikou

    http://www.myspace.com/froutatoudasous

    http://www.facebook.com/pages/TA-PHROUTA-TOU-DASOUS


    Tags
    Μουσικά Είδη:ελληνική μουσικήΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε