ελληνική μουσική
    452 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Ισραήλ & Eurovision

    Η Ευρωπαική Οικογένεια... μεγαλώνει. Πολλοί απορούν, χρόνια τώρα, με την συμμετοχή τού Ισραήλ στον ευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού ... και όχι μόνο.
    Γράφει ο Μιχαλόπουλος Κώστας (mrdrummergr)
    20 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 07 Ιαν 2004
    Μία ικανοποιητική, σχετικά, εξήγηση πού μού έδωσε ένας γνωστός μου διανοούμενος είναι πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί προσπάθεια εξιλέωσης εκ μέρους τής Ευρώπης για το Ολοκαύτωμα.

    Μια ματιά όμως στον χάρτη γεννά πολλές απορίες, αφού όπως και να το κάνουμε...η Ευρώπη δεν έχει φθάσει ακόμη στην γωνιά αυτή τής Μεσογείου.

    Ας υποθέσουμε όμως ότι τα στενά γεωγραφικά όρια είναι καλό να υποκύπτουν σε τέτοιες πνευματικού περιεχομένου ενέργειες.

    Έρχονται κάποιοι και απαντούν "όμορφα, ας αρχίσουν να λαμβάνουν μέρος και η Αιθιοπία, λόγω όσων υπέστη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Βιετνάμ, λόγω τής γνωστής στρατιωτικής επέμβασης, γιατί όχι και οι πρώην Ολλανδικές Αντίλλες που ταλαιπωρήθηκαν από τον αποικιοκρατικό ευρωπαικό οίστρο..."Εαν δε, θελήσουμε να εξιλεωθούμε στ'αλήθεια, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο καθώς και όσους Ινδιάνους απέμειναν από την κατά καιρούς "εξάπλωση" τού Ευρωπαικού Πνεύματος.

    "Θα πρέπει φυσικά κατ'αντιστοιχίαν να συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω χώρες και φυλές στα ευρωπαικά πρωταθλήματα Μπάσκετ, όπως γίνεται με τίς Ισραηλινές..." συνεχίζουν, άλλοι δε απαντούν "μα ήδη χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσσία, που το μεγαλύτερο μέρος τής έκτασής τους ανήκει στην Ασία, μάς συντροφεύουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις", και η εξήγηση που δίνουν "...επειδή ένα μικρό τους, έστω, τμήμα ανήκει στην Ευρώπη".

    Πράγματι, κάποτε ο χάρτης ξεχώριζε Ευρωπαική από Ασιατική Ρωσσία, Ευρωπαική από Ασιατική Τουρκία...όμως Ευρωπαικό Ισραήλ δεν ανέφερε.

    Απ'ότι φαίνεται όμως τα πράγματα αλλάζουν: ας υποθέσουμε ότι ζητάτε μία υπηρεσία Internet Fax και περιηγείσθε το Διαδίκτυο... κάποια στιγμή θα φθάσετε σ'έναν σύνδεσμο που ίσως σάς παραξενέψει:

    https://www2.efax.com/efax/twa/signup?region=europe&choice=

    Γιατί θα σάς παραξενέψει; Μα, απλούστατα, το Ισραήλ αναφέρεται ως Ευρωπαική χώρα, και μάλιστα η εταιρία παρέχει δεκαπέντε (15) κωδικούς πόλεων του (τελευταία παρατήρηση στίς 2/1/04, 4:00 π.μ.) ενώ η Ιταλία φιλοξενείται με έναν (1) και η Αγγλία με πέντε (5).
    Ο Παγκόσμιος Χάρτης αλλάζει λοιπόν, η
    Ευρωπαική Οικογένεια... μεγαλώνει, θα ακούμε ακόμη περισσότερα τραγούδια από καινούργιες χώρες στην Eurovision - φαντάζομαι, γιατί αλλοιώς θά'ναι άδικο, και γενικώς θα παρατηρήσουμε πώς το Εμπόριο συνδέει τούς Πολιτισμούς ανά την Υφήλιο.

    Καλή Χρονιά σε όλους, και ας υποδεχθούμε το
    νέο αδελφάκι μας,
    Κώστας Μιχαλόπουλος

    ΥΓ._αν κοιτάξετε καί στην Ασία... πάλι θα βρείτε
    την ίδια χώρα
    - ο σύνδεσμος μπορεί και να παραλειφθεί
    ώστε να μην τούς διαφημίζουμε κι όλας...όμως υπάρχει.

    Tags
    Καλλιτέχνες:Eurovision



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #380   /   07.01.2004, 23:27   /   Αναφορά
    Αγαπητέ συνάδελφε,επειδή λόγω θρησκείας και καταγωγής τυχαίνει να έχω κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά το Ισραήλ,θα μού επιτρέψης να πώ οτι η χώρα αυτή δέν συμμετείχε από την αρχή στον θεσμό τού διαγωνισμού τραγουδιού τής Eurovision.Νομίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) οτι υπήρξε μιά ειδική συμφωνία επειδή η Eurovision (που είναι ώς γνωστόν η Ευρωπαϊκή Ενωση τηλεοπτικών δικτύων) έχει κάποιου είδους συνεργασία με την Ισραηλινή τηλεόραση.Και επίσης,οτι ενώ αρχικά κανένας δέν είχε παραξενευτεί γιά την συμμετοχή τού Ισραήλ στον διαγωνισμό,μόλις η χώρα αυτή κέρδισε (δέν θυμάμαι ποιά χρονιά,στην δεκαετία τού '80 ήταν πάντως) -με το τραγούδι Halellujah- την πρώτη θέση,άρχισαν να εκφράζωνται απόψεις τού στύλ "και τί γυρεύει το Ισραήλ στην Eurovision" κλπ κλπ.Απόψεις που επαναλήφθηκαν την επόμενη χρονιά όπου πάλι το Ισραήλ βγήκε πρώτο (με το τραγούδι A Ba Ni Bi).Και ναί μέν από μιά άποψη είναι εύλογο να θεωρή κανείς οτι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός θα έπρεπε να περιλαμβάνη ώς μέλη μόνο χώρες τής Ευρώπης,όμως αναρωτιέμαι ειλικρινά άν τέτοιες απορίες όπως αυτές που σχετίζονται με την συμμετοχή τού Ισραήλ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είχαν εκφραστεί και σε περίπτωση συμμετοχής π.χ. τού Μαρόκου ή τής Αιγύπτου στίς διοργανώσεις αυτές.



    Οσο γιά το site που αναφέρεις,το επισκέφτηκα και εγώ και διαπίστωσα οτι όντως το Ισραήλ περιλαμβάνεται στίς χώρες τής Ευρώπης.Ενδεχομένως όμως να πρόκειται περί λάθους τού σχεδιαστή τού εν λόγω site,αφού όπως λές και εσύ το Ισραήλ αναφέρεται και στον πίνακα τής Ασίας.



    Πάντως,η δική μου ευχή είναι να καταλάβουν μιά μέρα όλοι οι άνθρωποι οτι,πέρα και ανεξάρτητα από χώρες και ηπείρους,είμαστε όλοι μας πολίτες τής Γής...



    Καλή χρονιά
    #382   /   08.01.2004, 06:55
    Καλή Χρονιά πρωτίστως, και μακάρι η ευχή που διατυπώνεις να πιάσει τόπο...και νά'σαι σίγουρος πως την ίδια απορία θα μετέφερα για οποιαδήποτε άλλη χώρα - άλλωστε πολλοί απορούν με την συμμετοχή και τών δύο άλλων χωρών...αφού αναλογικά με το Ασιατικό τμήμα τους θα ταίριαζαν, λογικά, σε Πανασιατικό Διαγωνισμό, όπως σίγουρα και το Ισραήλ.

    'Οσον αφορά τον λανθασμένο σχεδιασμό, θα περιμένουμε την απάντηση τής εν λόγω εταιρίας στην επιστολή μου τής 26/12...

    #384   /   08.01.2004, 12:27   /   Αναφορά
    Αγαπητοί φίλοι,

    κανείς δεν αντιλέγει περί ισότητας και συναδέλφωσης όλων των λαών της γης κλπ. κλπ. Όμως η Eurovision είναι αυτό που ετυμολογικά καθορίζει το όνομά της, δηλαδή θεσμός καθαρά Ευρωπαϊκός. Μακάρι να γίνει κάποτε ένας νέος παγκόσμιος διαγωνισμός τραγουδιού, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι λαοί της γης. Πιστεύω όμως ότι η Eurovision είναι κάτι διαφορετικό και δεν θα πρέπει να καταλήξει διεθνής σαλάτα.



    Κάποτε βέβαια θα συμβεί κι αυτό, διότι η παγκοσμιοποίηση δεν σταματά με μοναχικές φωνές κι αντιδράσεις. Η αρχή έγινε με την ενσωμάτωση του Ισραήλ στην Eurovision, η οποία ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, εξυπηρετούσε ξεκάθαρα πολιτικές σκοπιμότητες. Γι’ αυτόν το λόγο και η περίπτωση του Ισραήλ είναι διαφορετική απ’ ότι θα ήταν π.χ. του Μαρόκου ή της Τυνησίας. Γι’ αυτό το λόγο επίσης και ήταν σκανδαλώδης η επί δύο συνεχόμενα έτη βράβευση του Ισραήλ, που συμμετείχε με δύο τραγούδια τα οποία ταπεινά φρονώ ότι ήταν πολύ χαμηλής ποιότητας (Αλληλούια Λάου Λάου & Αμπανιμπί Αμποεμπέ).



    Αν θυμάστε καλά, το γεωπολιτικό τοπίο ήταν και τότε εξαιρετικά εύθραυστο στην Εγγύς και Μέση Ανατολή και οι διαδοχικές βραβεύσεις του Ισραήλ αποσκοπούσαν αφενός στο να καταστείλουν τις έντονες αντιδράσεις του στην ειρηνευτική διαδικασία και αφετέρου στο να φιλοδωρήσουν την ηγεσία του.



    Αυτός ο δικτυακός τόπος δεν είναι πολιτικός, είναι μουσικός. Από τη στιγμή όμως που η πολιτική χρησιμοποιεί τη μουσική, πρέπει να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
    #388   /   08.01.2004, 22:52
    Δέν θα ήθελα να εκτρέψω την συζήτηση σε άλλες κατευθύνσεις,γιατί όπως είπε και ο Yianisyianis (επί τή ευκαιρία,χρόνια σου πολλά έστω και κατόπιν..εορτής) αυτός ο δικτυακός τόπος είναι μουσικός και όχι πολιτικός.Απλά θα θυμίσω οτι οι διαδοχικές βραβεύσεις τού Ισραήλ έγιναν σε μιά περίοδο που δέν είχε κάν ξεκινήσει η ειρηνευτική διαδικασία.Και εν πάσει περιπτώσει,γιατί ήταν σκανδαλώδεις οι βραβεύσεις τού Ισραήλ και δέν ήταν σκανδαλώδης η φετεινή βράβευση τής Τουρκίας,την χρονιά που κατά σύμπτωσιν (;) μπήκε η Κύπρος στην Ε.Ε και συζητιέται η είσοδος και τής Τουρκίας;Και άν θυμάμαι καλά,κξαι άλλες χώρες έχουν βραβευθεί δύο συνεχόμενες χρονιές χωρίς η βράβευσή τους να θεωρηθή "σκανδαλώδης".



    Πάντως,αυτό που έχει σημασία είναι να εμπλουτίζεται ο θεσμός τού Eurovision Song Contest με περισσότερη μουσική....

    #390   /   09.01.2004, 09:58
    Αγαπητέ Hastaroth, ευχαριστώ για τις ευχές σου και τις ανταποδίδω.



    Δυστυχώς η πολιτική επεμβαίνει δεσμευτικά στις μουσικές μας επιλογές κι αυτό είναι ένα αγκάθι που όσο περνάει ο καιρός θα διαπερνά όλο και περισσότερο τον κορμό της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.



    Κατ’ αρχάς, σχετικά με τις ειρηνευτικές διαδικασίες, είχαν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις μέσω εκπροσώπων του Ο.Η.Ε. Μην ξεχνάς ότι είχε προηγηθεί ο πόλεμος που έμεινε στην ιστορία σαν «Πόλεμος των έξι ημερών», όπου το Ισραήλ υπό την ηγεσία του στρατηγού Μ. Νταγιάν ταπείνωσε μέσα σε διάστημα 6 ημερών την Αίγυπτο και τους ¶ραβες συμμάχους της. Κατόπιν τούτου, με την έπαρση του στρατιωτικά ισχυροτέρου, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, αντιδρούσε σε οποιαδήποτε συμβιβαστική πρόταση. Η συνέχεια αργότερα με την Eurovision είναι γνωστή.



    Κανείς δεν είπε ότι η υπόθεση με το Ισραήλ είναι το μοναδικό σκάνδαλο στην ιστορία της Eurovision. Έγιναν πολλές τοποθετήσεις σε προηγούμενα topics γι’ αυτό το θέμα. Και η βράβευση της Τουρκίας ήταν ύποπτη, όμως ακόμη προκλητικότερη ήταν η μη βράβευση της Μ. Βρετανίας, η οποία τιμωρήθηκε με ΜΗΔΕΝ βαθμούς, για τη σύμπλευσή της με τις ΗΠΑ.



    Αν είναι δυνατόν, οι πολιτικές σκοπιμότητες, να επηρεάζουν τις μουσικές κρίσεις ή προτιμήσεις των λαών, εντελώς απαράδεκτο!

    #391   /   09.01.2004, 23:18
    Φίλε Γιάννη,θα παραβλέψω τίς περί "αντιδράσεων τού Ισραήλ σε κάθε συμβιβαστική πρόταση" ανακριβείς -επίτρεψέ μου να τίς χαρακτηρίσω έτσι-απόψεις που αναφέρεις,γιατί άν δέν το έκανα,θα εκτρέπαμε την συζήτηση σε άλλα "χωράφια",πολιτικά.



    Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου γιά το οτι οι πολιτικές σκοπιμότητες "παίζουν" στην Eurovision και μάλιστα από πολλών ετών.Οι σε κάθε χώρα επιτροπές που ψηφίζουν τα τραγούδια είναι βέβαιο οτι ένεργούν ΚΑΙ με πολιτικά κριτήρια.Κι'αυτό γίνεται επειδή δέν υπάρχει ΜΙΑ ΜΟΝΟ,ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ επιτροπή από καλλιτέχνες αναγνωρισμένης αξίας (έστω και άν τα μέλη της είναι ένα από κάθε χώρα που λαμβάνει μέρος) που να κρίνη ΟΛΑ τα τραγούδια και η απόφασή της να είναι η μόνη που θα μετρήση.Η επιτροπή αυτή θα πρέπη να βρίσκεται στο μέρος που διεξάγεται ο διαγωνισμός και όχι κάπου αλλού,όπως γίνεται τώρα με τίς ανά χώρα επιτροπές.Αυτή θα ήταν η ιδανική λύση,αλλά δέν ξέρω πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο.



    Οσο γιά τίς μουσικές προτιμήσεις "τών λαών",αυτό είναι μιά έκφραση ατυχής,καθώς δέν υπάρχουν συλλογικές εθνικές μουσικές προτιμήσεις.Ο κάθε άνθρωπος έχει τίς δικές του προτιμήσεις,τα δικά του κριτήρια πάνω σ'αυτό το ζήτημα.Και πολύ συχνά οι πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου επηρεάζουν και τίς μουσικές του προτιμήσεις.Αυτό είναι -κατ'εμέ- ένδειξη "μουσικής ανωριμότητας",αφού είναι πιθανό να απορρίψη κάποιος ένα ποιοτικό μουσικό έργο μόνο και μόνο επειδή ο δημιουργός του είναι (ή ήταν) μιάς συγκεκριμένης καταγωγής ή πολιτικής τοποθέτησης μή αρεστής σ'αυτόν τον κάποιο...


    #389   /   08.01.2004, 23:54   /   Αναφορά
    Το θέμα σας είναι ιδιάτερα ενδιαφέρον και πολύπλευρο. Εγώ δεν θα εισχωρήσω σε λεπτομέρειες, αλλά θα το δω λίγο επιφανεικά και -το ξεκαθαρίζω- κυνικά, σε μια προσπάθεια αντικειμενικότητας.



    θα μου επιτρέψετε μόνο να μην ασχοληθώ με την πλευρά Eurovision, αν και είμαστε σε μουσικό χώρο, γιατί ο συγκεκριμένος θεσμός με ενοχλεί υπερβολικά και για την ύπαρξή του και κυρίως για την προβολή που του γίνεται. Για αυτό και θα ασχοληθώ φέροντας παραδείγματα από τις αθλητικές διοργανώσεις που τις κατέχω κάπως καλύτερα. Επίσης δεν μπορώ να σχολιάσω το δικτυακό τόπο που αναφέρεται γιατί δεν τον έχω επισκευτεί.



    Θα ξεκινήσω λέγοντας πως ελάχιστη σημασία έχει η γεωγραφική θέση για τη συμμετοχή σε μια διεθνή διοργάνωση, οποιουδήποτε σκοπού, ακόμα και αν αυτή προσδιορίζεται ονομαστικά από μια γεωγραφική θέση. Παράδειγμα αποτελούν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο και φυσικά όχι μόνο σήμερα. Για παράδειγμα πριν 50 χρόνια στο ευρωπαϊκό πρώτάθλημα μπάσκετ έπερναν μέρος, όχι το Ισραήλ ή η Τουρκία, αλλά η Συρία, ο Λίβανος και η Αίγυπτος. Η αιτία είναι απλή. Την εποχή εκείνη εκέινες οι χώρες είχαν τα αθλητικά, και κυριώς τα οικονομικά, εχέγγεια για να συμμετάσχουν. Σήμερα που δεν τα έχουν δεν συμμετέχουν. Αντίστοιχα, σήμερα το Ισραήλ και η Τουρκία συμμετέχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ, δηλαδή όπου υπάρχει "χρήμα με ουρά" γιατί πληρούν το βασικό κριτήριο συμμετοχής. Αυτό δεν είναι άλλο από τις εγγυήσεις ότι μπορούν να προωθήσουν το προϊόν -διαφήμιση- και να έχουν κέρδος από την πώλησή του. Διαλογηστείτε μόνο τα κέρδη που έχει η Galatasaray ή μια Macabbi ως προς τα αντίστοιχα της πρωταθλήτριας Λουξεμβούργου ή Ελβετίας. Η διαφορά του τζίρου ανάμεσα στις δυο χώρες είναι τεράστια και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να χάνονται

    τόσα λεφτά. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη μουσική βιομηχανία.



    Τέλος για να μην επικεντρονώμαστε στα ειδικά, σκεφτείτε αυτό που λέγεται "Ευρωπαϊκή Ένωση". Ποια είναι τα κριτήρια συμμετοχής σε αυτήν; 100 % πολιτικά και οικονομικά. Ποιος ενδιαφέρεται τώρα για γεωγραφική καταγωγή και θέση; Αυτά είναι για τους ρομαντικούς. Γαι σκεφτείτε ποια είναι τα νέα υποψήφια μέλη προς ένταξη. Εν αρχή ην η Τουρκία. Μετά βλέπουμε.



    Κλείνοντας, θέλω να προσθέσω πως αυτά δεν είναι καν "σημεία των καιρών". Ανέκαθεν έτσι προχωρούσε ο κόσμος. Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό δεν είναι εξ ορισμού κακό. Πρόβλημα, και μάλιστα πολύ μεγάλο, αρχίζει να δημιουργείται από το σημείο που αρχίζει να παραποιείται η ιστορία...
    #403   /   25.01.2004, 19:11   /   Αναφορά
    Κατ'αρχήν, ευχαριστώ τούς φίλους που σχολίασαν ευπρεπώς και συνοπτικώ τώ τρόπώ ώστε να μην εκτραπεί η συζήτηση σε μικροπολιτικά μονοπάτια...σήμερα δε, που συμπληρώνονται τριάντα ημέρες από τότε που έστειλα την ερώτηση στην εν λόγω εταιρία - και αφού έλαβα ένα ακόμη ενημερωτικό τους μήνυμα χωρίς καμμιά διευκρίνηση, μπορείτε να δείτε τί ακριβώς έγραφα:



    Date: Fri, 26 Dec 2003 04:29:10 -0800 (PST)

    From: "kostas mihalopoulos"

    Subject: Geographical Error Report

    To: feedback@...



    Goodmoring & Merry Christmas from Greece.



    While trying to find out if there are new cities in Europe added to your services I noticed that Israel is included in the same list. As far as I Know nothing changed to the World Map regarding this country's position so you may have a look at this...



    Thank you for your services

    Kostas Mihalopoulos



    PS: I was suggesting your Company to a friend, and when he saw the same place referred in two continents he said "something's wrong here: either the Hebrews pay more to have double account or the company writes-down twice some countries to show a bigger catalogue...let's find something else"(!)



    #8501   /   04.06.2007, 00:42   /   Αναφορά
    Ειλικρινά περίεργο.Τι να πω αφου τα καταφερνουν να ναι σε 2 ηπείρους μπράβο.
    #8513   /   04.06.2007, 23:20
    Τό περίεργο είναι οτι εσύ "ξέθαψες" ένα θέμα που είχε να συζητηθή κοντά τρία χρόνια,γιά να γράψης ένα σχόλιο "άνευ ουσίας,άνευ σημασίας",δείχνοντας μέ αυτόν τον τρόπο πόσο καλά κατανόησες τό θέμα.....

    #8509   /   04.06.2007, 13:00   /   Αναφορά
    Δεν είχα προσέξει το topic τότε, το πρόσεξα σήμερα...

    Με δυο κουβέντες και για να μην μακρυγορήσουμε, καταθέτω την δική μου άποψη, ως μουσικός και, πάνω απ όλα, ως Ευρωπαίος Πολίτης.

    Το Ισραήλ, δεν έχει καμμιά θέση σε Ευρωπαικό Διαγωνισμό, όπως και Ευρωπαικά Αθλήματα. (Το ίδιο και η Αίγυπτος, η Ιορδανία και βλέπε ποιός άλλος...)

    Το ότι τα κατάφερε και "χώθηκε", οφείλεται στην ευρύτερη εξωτερική του πολιτική, η οποία πάντα βρίσκει συμμάχους συγκεκριμένα γεω-πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και lobbies.

    Οι "εξηγήσεις" που συνοδεύουν πάντοτε από πλευράς του τις όποιες ενστάσεις, αποφεύγουν την ουσία των ερωτήσεων και προσπαθούν, έξυπνα είναι η αλήθεια, να στρέψουν αλλού την προσοχή, χρησιμοποιώντας τετριμένες γενικότητες και παραβλέποντας ότι η αλήθεια, σε όλα τα πράγματα, δεν μπορεί να είναι διπλή...Είναι μία και μόνον μία και την επαναλαμβάνω:

    Το Ισραήλ, ΔΕΝ ανήκει στην Ευρώπη...(Εκτός αν κάποια στιγμή το ίδιο έχει σκεφτεί, ότι η Ευρώπη θα ...ανήκει στο Ισραήλ)

    Γρηγόρης Δεσύπρης.-
    #8514   /   04.06.2007, 23:31
    Αγαπητέ Γρηγόρη,μιά και το εν λόγω θέμα "ξεθάφτηκε" από άλλο μέλος μετά από τρία χρόνια και μέ μόνο σκοπό το μέλος αυτό να γράψη ένα άνευ ουσίας σχόλιο,θά παραθέσω εδώ την πληροφορία οτι το Ισραήλ,όπως και άλλες μή Ευρωπαϊκές χώρες,έχει συνεργασία μέ την EBU (European Broadcasting Union) καί προφανώς αυτό τού δίνει το δικαίωμα-όπως και στίς άλλες μή Ευρωπαϊκές χώρες-νά συμμετέχη σέ Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.



    Αλλωστε,σέ παλαιότερους διαγωνισμούς τής Eurovision είχα παρακολουθήσει συμμετοχές τού Μαρόκου καί τής Τυνησίας,χωρίς να υπάρξη από κανέναν ο προβληματισμός περί τής Ευρωπαϊκής ιδιότητος τών χωρών αυτών.



    Επίσης σέ πληροφορώ οτι το Ισραήλ ουδέποτε έχει σκεφτεί οτι η Ευρώπη ανήκει ή θά ανήκη σ'αυτό.Πιό πιθανό είναι κάποτε η Ευρώπη να ανήκη στούς Αραβες Μουσουλμάνους,αφού ο πληθυσμός τών εις την Ευρώπη διαβιούντων Αράβων Μουσουλμάνων αυξάνεται συνεχώς..........



    Τέλος,θα ήθελα την γνώμη σου ώς Ευρωπαίου πολίτη επί τού άν έχει θέση σέ Ευρωπαϊκό διαγωνισμό η Τουρκία.

    #8515   /   05.06.2007, 10:12
    Τα σχόλια, ΠΟΤΕ δεν είναι άνευ ουσίας, μιας και στο λίκνο της Δημοκρατίας, έχουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια το δικαίωμα της σκέψης, της άποψης και του λόγου.

    Επαναλαμβάνω την άποψή μου, πως πάσα μη Ευρωπαική χώρα, δεν θα πρέπει να "χώνεται" στα Ευρωπαικά τεκτενόμενα...Τουρκία, Άραβες και Κινέζοι...

    Όσον αφορά τις τηλεοπτικές συμφωνίες, αυτό ακριβώς εννοώ λέγοντας πως οι Ισραηλινοί, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, βρίσκονται εκεί...

    #8518   /   05.06.2007, 19:34
    Φίλτατε Γρηγόρη,



    1.Τό θέμα "ξεθάφτηκε" (τό τελευταίο σχόλιο είχε γραφτεί από τον mrdrummergr στίς 25.01.2004) από το μέλος renabill στίς 04.06.2007,ήτοι τρία χρόνια και πέντε μήνες μετά,ώστε το εν λόγω μέλος να γράψη το σχόλιο "τί να πώ,αφού τα καταφέρνουν να'ναι σέ δυό ηπείρους,μπράβο τους".Ητοι μιά πρόταση χωρίς καμμιά ουσιαστική συνεισφορά στην όλη συζήτηση,σάν το εν λόγω μέλος να θεώρησε οτι κάτι έπρεπε να γράψη,αφού κατάφερε και ξετρύπωσε το θέμα,ψάχνοντας εδώ κι'εκεί.Αν διαβάσης τό σύνολο τών σχολίων θά αντιληφθής τί θέλω να πώ.



    Αλλωστε,στό λίκνο τής Δημοκρατίας ειπώθηκε από κάποιον σοφό καί η ρήσις "κρείττον σιγάν",ώστε να καλύπτωνται και οι περιπτώσεις που κάποιος θέλει να μετάσχη σέ μιά συζήτηση χωρίς να έχη κάτι ουσιαστικό να συνεισφέρη σ'αυτήν.



    2.Γράφεις οτι πάσα μή Ευρωπαϊκή χώρα δέν θα πρέπη να χώνεται στά Ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.Ωστόσο,άν δέν με απατά η μνήμη μου,δέν έχω δεί να παρεμβαίνης στίς τόσες συζητήσεις μέ θέμα την Eurovision καί τίς κατά καιρούς συμμετοχές τής Τουρκίας σ'αυτήν γιά να εκφέρης την άποψη "η Τουρκία δέν έχει καμμιά θέση στην Eurovision".Αν κάνω λάθος,υπόδειξέ μου σέ παρακαλώ πού και πότε έγραψες κάτι ανάλογο.



    Υποθέτω επίσης οτι συμφωνείς πως πάσα μή Μεσανατολική-ή εν γένει μή Ασιατική,Αφρικανική κλπ- χώρα δέν θα πρέπη να "χώνεται" στά Μεσανατολικά -ή εν γένει Ασιατικά,Αφρικανικά κλπ-τεκταινόμενα.Ωστε άν κάποτε μιά Ευρωπαϊκή χώρα κληθή να συμμετάσχη π.χ. σέ έναν Πανασιατικό μουσικό διαγωνισμό,να προβάλλης αντίστοιχες αντιρρήσεις.



    3.Τέλος,δέν ξέρω σέ πόσες τηλεοπτικές συμφωνίες έχεις βρεθεί ή συμβάλει στην σύναψή τους ώστε να είσαι τόσο βέβαιος οτι "όποια πέτρα κι'άν σηκώσης,εκεί βρίσκονται οι Ισραηλινοί".



    Φιλικά,



    Αλμπέρτος

    #8524   /   05.06.2007, 22:13
    Αντιλαμβάνεσαι πιστεύω, ότι το MusicHeaven, δεν είναι το κατάλληλο βήμα για προπαγάνδα οποιασδήποτε μορφής και νομίζω ότι αρκετά σπαταλήσαμε τον χώρο του με το θέμα.

    Υποθέτω ότι αντιλαμβάνεσαι επίσης, πως θα μπορούσα να σου δώσω πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματά σου, όπως πιστεύω κι εσύ στις δικές μου τοποθετήσεις, ευχόμενος να μας δοθεί η ευκαιρία να το πράξουμε κάποια στιγμή, αλλά όχι εδώ.

    Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν οι Θρησκευτικές τοποθετήσεις των ανθρώπων "απανταχού" της γης, - μιας και ανεφέρθεις σε Μουσουλμάνους που θα κατακλείσουν την Ευρώπη - πιστεύω στις ίσες ευκαιρίες για όλους, -κι από κει και πέρα, όποιος είναι ικανός τα καταφέρνει - βγάζω σπυριά με όσους θεωρούν τους εαυτούς τους εκλεκτότερους άλλων, σε όλα τα επίπεδα, γιατί κάποιος τους έπεισε γι αυτό και αντιπαθώ τα lobbies όλων των ειδών.

    Και ναι...Θα δεχόμουν Ευρωπαική χώρα να συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό, αλλά όχι, ας πούμε, σε Μεσανατολικό...Δεν έχει καμμιά δουλειά και θέση εκεί.

    (Και μιας και στην πρώτη φορά που έγραψα εδώ την άποψή μου, δήλωσα πως "στρέφεται έντεχνα η προσοχή εκ μέρους των Ισραηλινών σε άλλα θέματα και ξεφεύγει απ το θέμα", επαναλαμβάνω και θυμίζω: Το Ισραήλ δεν ανήκει στην Ευρώπη και δεν θα πρεπε να λαμβάνει μέρος σε οτιδήποτε Ευρωπαικό).

    Όσον αφορά δε το εάν έχω βρεθεί σε τηλεοπτικές συμφωνίες, απαντώ πως όχι, αλλά δυστυχώς έχω βρεθεί σε πολλές εμπορικές συμφωνίες (έχω και άλλη ιδιότητα εκτός αυτής του μουσικού), και τα έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να συμβαίνει.

    Αυτά λοιπόν...Από πλευράς μου το κλείνω εδώ...

    Έχω τις απόψεις μου, έχεις τις δικές σου. Ας το κρατήσουμε έτσι.



    Υ.Γ.

    Ανεξάρτητα από την Θρησκευτική σου πεποίθηση που είναι δικαίωμά σου να την έχεις και να την υπερασπίζεσαι, έχω ένα ερώτημα προς εσένα: Είσαι Έλληνας πολίτης, η Ισραηλινός που ζει στην Ελλάδα?