ελληνική μουσική
    562 online   ·  210.843 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η διπλή γιορτή του Δημήτρη Μπάση

    Στο κέντρο της Αθήνας, στο Hard Rock Café της οδού Φιλελλήνων, συγκεντρώθηκαν από νωρίς φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές του Δημήτρη Μπάση για μια διπλή γιορτή: την απονομή πλατινένιου δίσκου για το τριπλό Live αλλά και την παρουσίαση του νέου του cd Η συννεφιά περνάει με παρέα που κυκλοφορούν από τη Legend.

    Η διπλή γιορτή του Δημήτρη Μπάση

    Παρασκευή 10 Ιούν 2011

    Προλογίζοντας, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Legend, Άγγελος Κουτσούκης, αφού καλησπέρισε τους παρευρισκομένους, επισήμανε ότι «σε μια δύσκολη εποχή για τη δισκογραφία,  ευτυχώς συνεχίζουν να βγαίνουν καλά πράγματα. Και πάντα οι καλές δουλειές, όπως αυτή του Δημήτρη, έχουν ανταπόκριση» δίνοντας το λόγο στην καθ’ ύλην αρμόδια, διευθύντρια της Legend, Μαρία Θηβαίου. «Η νέα δουλειά του Δημήτρη Μπάση είναι μια συνεργασία-έκπληξη αφού για πρώτη φορά βλέπουμε τη λαϊκή πλευρά του Λαυρέντη Μαχαρίτσα» σχολίασε αρχικά η Μαρία Θηβαίου για το cd Η συννεφιά περνάει με παρέα. «Είναι ένας συνδυασμός λαϊκών, ροκ, ηλεκτρικών ήχων και μπαλάντας όπου τη μουσική του Λαυρέντη συνοδεύουν οι υπέροχοι στίχοι όλων των δημιουργών. Ο Δημήτρης Μπάσης πάντα κάνει τη διαφορά με την ερμηνεία του, ενώ την επιτυχία συμπληρώνουν οι εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του Βαγγέλη Μαχαίρα και, φυσικά, η επιμέλεια παραγωγής του Γιώργου Μακράκη. Είναι μια δουλειά από παρέα με έμπνευση και μεράκι».

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Μπάσης. Αναφερόμενος στο νέο του cd είπε: «Είναι μια ιδέα του Γιώργου Μακράκη, που δουλεύεται τρία χρόνια. Ο δίσκος ακροβατεί ανάμεσα στο λαϊκό και τα ροκ ηχοχρώματα. Ευχαριστώ θερμά το σπουδαίο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τη μουσική του, όλους τους στιχουργούς (Μάνο Ελευθερίου, Λίνα Δημοπούλου, Ισαάκ Σούση, Γιάννη Μαύρο, Πέγκυ Πολίτη, Κώστα Μπακούρη, Νικόλα Τσιλιβαράκο), τον Βαγγέλη Μαχαίρα που ενορχηστρωτικά «έδεσε» όλη τη δουλειά, τον καλό φίλο πια Δημήτρη Μητροπάνο και τον Γιάννη Κότσιρα για το τραγούδι Πόσο κοστίζει μια ζωή, όλους τους μουσικούς και συντελεστές που βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του cd, τη Γλυκερία και τη Γιώτα Νέγκα για τις δεύτερες φωνές. Τέλος, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την εταιρία μου, τη Legend, που σε δύσκολες εποχές στηρίζει τη μουσική και συνεχίζει να κάνει καλές παραγωγές».

    Ακολούθησε η απονομή του τριπλού cd Live που σημείωσε πλατινένιες πωλήσεις. Για την επιτυχία αυτή, προτού παραδώσει τις πλακέτες, μίλησε η Μαρία Θηβαίου: «Η μουσική δε θα πεθάνει ποτέ. Πέρα από τη δύναμη των τραγουδιών, είναι η ερμηνευτική διάσταση που δίνει κάθε φορά ο Δημήτρης που συνεισφέρει ουσιαστικά στο τόσο καλό αποτέλεσμα».

    Με τον πλατινένιο δίσκο ανά χείρας ο Δημήτρης Μπάσης θέλησε για άλλη μία φορά να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές και όλο τον κόσμο που αγάπησε αυτό το cd. «Μέσα σε αυτό το cd βρίσκονται ηχογραφήσεις από εμφανίσεις στο Χάραμα, στο Cine Κεραμεικός αλλά και από την καλοκαιρινή μου περιοδεία το 2009. Μέσα στο cd είστε και εσείς, ακούγεται η φωνή σας. Σας ευχαριστώ όλους», δήλωσε.

    Πλατινένια πλακέτα παρέλαβαν, εκτός από τον Δημήτρη Μπάση, ο γιος του Βασίλη Χατζηλούκα, ενορχηστρωτή του album και ο Δημήτρης Βραχνός εκπροσωπώντας το Μελωδία 99.2.

    Στην όμορφη και ιδιαίτερα χαρούμενη μουσική βραδιά παρευρέθηκαν επίσης οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Μάνος Ελευθερίου, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Στέλλα Κονιτοπούλου, Ηλίας Μπενέτος, Ηλίας Φιλίππου κ.ά.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε