ελληνική μουσική
    755 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    In The Air Tonight: Η δημιουργία και παραγωγή ενός pop classic

    Η δημιουργία του τραγουδιού και οι τεχνικές παραγωγής του.

    In The Air Tonight: Η δημιουργία και παραγωγή ενός pop classic



    Ενότητες
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ
    ΠΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ
    Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ GATED DRUM HXOY
    ΤΥΜΠΑΝΑ
    ΛΟΙΠΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
    ΕΠΙΛΟΓΟΣ & MUSIC VIDEOS
    Γράφει ο Άρης Μανουράς (arismanouras)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 21 Ιούν 2011

    ΕΙΣΑΓΩΓΗ

     

    Το “In the air tonight” αποτελεί την παρθενική παρουσία της προσωπικής δισκογραφίας την οποία ακολούθησε ο Phil Collins παράλληλα με εκείνη ως μέλος των Genesis. Το τραγούδι πρωτοεμφανίζεται στην Α’ πλευρά του ομώνυμου πρώτου single του (με B’ side το “The roof is leaking”) και είναι επίσης το εναρκτήριο κομμάτι του πρώτου του δίσκου, Face Value”. Το single και ο δίσκος κυκλοφόρησαν 5 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου του 1981, αντίστοιχα.

    Eξώφυλλο του single (01/1981)
    Eξώφυλλο του single (01/1981)

    Το τραγούδι αυτό είναι από τα πλέον επιτυχημένα όχι μόνο του καλλιτέχνη και δημιουργού του αλλά θεωρείται από τα δημοφιλέστερα και πλέον επιτυχημένα στη σύγχρονη Pop/rock εποποιία. Πέραν τούτου, το ηχητικό αποτέλεσμα και οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, ειδικότερα για την παραγωγή των τυμπάνων έχουν εκτιμηθεί ως καθοριστικά για ολόκληρο τον ήχο της Pop της δεκαετίας του ’80.

    Hugh Padgham
    Hugh Padgham
    Η παρούσα γραφή στόχο έχει την αξιοποίηση των υπαρχόντων διαδικτυακών πηγών αναφορικά με τις πτυχές και τις τεχνικές δημιουργίας, από την προπαραγωγή έως και την τελική μίξη, του τραγουδιού οι οποίες οδήγησαν στην αισθητική και ηχοτεχνολογική του καθιέρωση επί τρεις συνεχόμενες δεκαετίες. Εστιάζει κυρίως στην αρχική, single μορφή του τραγουδιού η οποία διαφέρει από εκείνη του δίσκου ως προς την παρουσία των τυμπάνων. Κατά τα άλλα η μορφή αυτή και η διαδικασία παραγωγής του τραγουδιού είναι αυτούσια με εκείνη του δίσκου και, ως εκ τούτου, το παρόν αναφέρεται και στις δύο αισθητικές και παραγωγικές κατευθύνσεις. Ως κύρια πηγή χρησιμοποιούνται τα λεγόμενα των ίδιων των κύριων συντελεστών και συμπαραγωγών του τραγουδιού αυτού: του Phil Collins (σύνθεση, στίχος, πλήκτρα, τύμπανα, ενορχήστρωση και προγραμματισμός) και του Hugh Padgham (ηχογράφηση, μίξη, mastering).

    Phil Collins
    Phil Collins

     

    Επόμενο: ΠΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ



    Tags
    Μουσικά Είδη:NoisePopΜουσικά Όργανα:βιολίκιθάραΚαλλιτέχνες:DMXGenesisPeter GabrielPhil CollinsΕταιρίες:FenderRoland



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #22933   /   21.06.2011, 16:09   /   Αναφορά
    Άρη ευχαριστούμε που εμπιστεύτηκες το MusicHeaven για τη δημοσίευση της τόσο πλήρους έρευνάς σου. Οι λεπτομέρειες που περιέχει το άρθρο πιστεύω θα γίνουν αντικείμενο μελέτης με όλους όσους ασχολούνται με την ηχοληψία και τη μουσική τεχνολογία... Συγχαρητήρια.
    #22934   /   21.06.2011, 16:54   /   Αναφορά
    Mπράβο σου είσαι πολύ κατατοπιστικός...
    #22937   /   22.06.2011, 00:15   /   Αναφορά
    και τους δύο! Επίσης το Musicheaven για τη φιλοξενία και την εμπιστοσύνη του στο άρθρο. Εύχομαι αυτό να επιτύχει το σκοπό του δηλαδή τη ροή της πληροφορίας στους εραστές της μουσικής και της τεχνολογίας της. Επίσης τα μέγιστα στην ιστοσελίδα και στο πολύτιμο έργο που πραγματοποιεί.
    #22938   /   22.06.2011, 00:21
    Συνεχισε την καλή δουλειά;-)

    #22939   /   22.06.2011, 00:54
    :)

    #22940   /   22.06.2011, 10:58   /   Αναφορά


    Πληροφορία το λες αυτό;



    Υπέροχο, μπράβο!

    #22947   /   22.06.2011, 14:21
    :)