ελληνική μουσική
    776 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ακούστε τα νέα τραγούδια του Ηλία Βαμβακούση

    Ο Ηλίας Βαμβακούσης, αφού μας συστήθηκε ως ζεν που δε θέλει να τον...ταράζουν, τώρα περνάει σε τέσσερις νέες Δικαιολογίες .

    Ακούστε τα νέα τραγούδια του Ηλία Βαμβακούση

    Γράφει το μέλος iliasvamvakousis
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 10 Αύγ 2011

    Ο Ηλίας Βαμβακούσης, αφού μας συστήθηκε ως ζεν που δε θέλει να τον...ταράζουν, τώρα περνάει σε τέσσερις νέες "Δικαιολογίες" για το ξάνοιγμα των δρόμων που ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο ελληνικό τραγούδι. Αφήνει κατά μέρος τις παραδοσιακές φόρμες και επιλέγει να επενδύσει το ηχητικό περίβλημα των τραγουδιών του με ηλεκτρικές κιθάρες, πιάνο και hammond organ, γαλλικό κόρνο, τσέλο και ντραμς.

    Το αποτέλεσμα κρίνεται τουλάχιστον γοητευτικό και ταξιδιάρικο, ρυθμικό και συγχρόνως Lounge, αλλού σε στυλ funky και αλλού σ' αυτό της καθαρόαιμης Pop μπαλάντας. Κι ενώ στιχουργικά αναλώνεται στο ερωτικό ζητούμενο, που απασχόλησε, απασχολεί και θ' απασχολεί για πάντα τους καλλιτέχνες διεθνώς, δεν αφήνει απ' έξω τις κοινωνικές αιχμές, όπως ο ίδιος τις έζησε εν μέσω ρίψης δακρυγόνων και χρήσης malox.

    Έτσι, σ' εκείνο το "Κοριτσάκι" που συνάντησε στην πλατεία Συντάγματος, ευχήθηκε "Γίνε λιμάνι", ουσιαστικά λέγοντας "Για νά 'ρθεις εσύ" και καταθέτοντας τελικά τέσσερις "Δικαιολογίες" πρωτότυπες, από ψυχής και γι' αυτό πειστικές.


    Αντώνης Μποσκοΐτης
    Ιούλιος 2011

     

    Μπορείτε να ακούσετε τα νέα του τραγούδια στο www.hiddentrack.gr

    Contact Links :

    http://www.hiddentrack.gr/artistsdetails/18

    http://www.myspace.com/eimaizenkaimetarazeis

    http://www.facebook.com/profile.php?id=641865746


    Tags
    Μουσικά Είδη:LoungePopΚαλλιτέχνες:Ηλίας Βαμβακούσης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23320   /   31.08.2011, 11:44   /   Αναφορά
    Από τον προηγούμενο δίσκο του λάτρεψα το ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ του !!! Θαρρείς ότι αυτό το νέο παιδί, ο Ηλίας, με πήγε, λέει, σε ένα καφεκοπτείο, σε κάποιο δρομάκι στο κέντρο της Αθήνας, όπου, λέει, αφού με κέρασε καφεδάκι, μού άνοιξε την καρδιά του !!! Το τραγούδι αυτό, όπως και την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εικονογράφηση στο ένθετο του προηγούμενου cd του, μπορείτε να τα απολαύσετε στο κατωτέρω βιντεάκι :



    http://youtu.be/bnhhkwtkaWE



    Δεν μένει παρά να ευχηθώ στον Ηλία Βαμβακούση ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!! Και, φυσικά, θα επιδιώξω να τον δω λάιβ σε κάποια μικρή μουσική σκηνή [φαντάζομαι ότι θα δώσει συναυλίες για την υποστήριξη των τραγουδιών του] !!! Αν και ... γεννάται το ερώτημα : "άραγε τέτοιου είδους δισκογραφικές δουλειές, τις οποίες οι δημιουργοί τους έφτιαξαν αποκλειστικά ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, και στη συνέχεια θα "διαδώσουν" κινούμενοι με διακριτικότητα και αξιοπρέπεια ... άραγε τι τύχη έχουν ??? Θα τύχουν της προσοχής που τους αξίζει, δεδομένου ότι σήμερα η δισκογραφία [ακόμη και αυτή που "έχει να πει πράγματα", όπως συμβαίνει με τον περί ου ο λόγος δημιουργό] έχει απαξιωθεί" ??? Από την άλλη, όμως, σκέφτομαι "βρε, ας βγαίνουν κι ας υπάρχουν δισκογραφικές δουλειές, σαν κι αυτές του Ηλία Βαμβακούση και ... ας φτάνουν μόνο συμπτωματικά στα αυτιά μου !!! Ακόμη κι έτσι ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ" .......