ελληνική μουσική
    364 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το ’ξιον Εστί στην Καλαμαριά

    Με το ’ξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη, με σολίστα το Μανώλη Μητσιά, ξεκινούν φέτος οι εκδηλώσεις Παρά θιν'αλός του Δήμου Καλαμαριάς.

    Το ’ξιον Εστί στην Καλαμαριά

    Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΩΓΛΟΥ (Thanasis-Gioglou)
    52 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 25 Αύγ 2011

    Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Παρά θιν ‘αλός» που διοργανώνονται φέτος από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς, την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Καλαμαριάς, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου, θα παρουσιάσει το έργο των Μίκη Θεοδωράκη-Οδυσσέα Ελύτη «’ξιον Εστί», με σολίστες το Μανώλη Μητσιά στο ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, τον Γρηγόρη Βαλτινό στα μέρη του αφηγητή και τον ψάλτη-βαρύτονο Απόστολο Σωτηρούδη. Συμπράττουν μαζί τους η Νέα χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς, η Πολυφωνική χορωδία Σταγείρων-Ακάνθου Δήμου Αριστοτέλη και η Χορωδία της μουσικής σχολής Ρεντίνας Δήμου Βόλβης υπό τη διδασκαλία-διεύθυνση του Σταύρου Καραμάνη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Δημαρχείου) της Καλαμαριάς.

    Το ’ξιον Εστί στην ΚαλαμαριάΤο υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Παρά θιν’ αλός» έχει ως εξής:

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9 – 21:00
    Συναυλία της Μαρίας Θωίδου
    Δασάκι Κόδρα – Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9 – 19:30 Συναυλία των The Rock ‘n’ Rolla Band και A KAPELA
    Δασάκι Κόδρα – Ελεύθερη είσοδος

    ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 – 21:00
    Συναυλία των Plaza Ensemble, με τους ’κη Αρχοντή (βιολί), Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν), Γιάννη Πολυμενέρη (μπάσο).
    Δασάκι Κόδρα - Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 - 21:00
    Συναυλία Μπαρόκ μουσικής με ταυτόχρονη προβολή video art. Συμμετέχουν: Νίκος Σπανός (κόντρα τενόρος), Σιμος Παπανας (βιολί).
    Κοιτώνες Κόδρα – Ελεύθερη είσοδος

    ΤΡΙΤΗ 6/9 – 21:30
    Συναυλία με τον Ross Daly
    Δασάκι Κόδρα – Τιμή 10 & 5 ευρώ

    ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9 – 22:00
    Συναυλία Ελληνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου φιλαρμονικών, Μάρκους Μάουντερερ. Δίνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Η τέχνη εν μέσω οικονομικής και αισθητικής κρίσης».
    Πολυχώρος τέχνης REMEZZO – Ελεύθερη είσοδος

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9 – 21:00
    Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, με σολίστ την Έλλη Πασπαλά. Θα παρουσιαστούν έργα Μπετόβεν, Νίκου
    Κυπουργού καθώς και ένα απάνθισμα από το πλούσιο ρεπερτόριο της Έλλης Πασπαλά.
    Κυβερνείο - Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ & 5 ευρώ

    ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 – 21:00
    Μια πρωτότυπη εκδήλωση με τη σύμπραξη του καταξιωμένου συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής DissonΑrt ensemble με την ομάδα σύγχρονου χορού Rootlessroot
    (Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek) σε ένα πρόγραμμα αυτοσχεδιασμού με live electronics.
    Δασακι Κοδρα – Ελεύθερη είσοδος

    Το ’ξιον Εστί στην ΚαλαμαριάΔΕΥΤΕΡΑ 12/9 – 21:00
    Εκδηλώσεις λήξης του «Παρά θιν’ αλός» – Έναρξη 46ων Δημητρίων.
    Πρόκειται για ένα υπαίθριο «μουσικό τσίρκο», μια γιορτή της μουσικής, ένα μεγάλο πάρτι, συνδιοργάνωση των Δήμων Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης όπου πληθώρα καλλιτεχνών της πόλης συμπράττουν στην παραγωγή ενός κοινού έργου, του μνημειακού «Μusicircus», του πρωτοπόρου συνθέτη πειραματικής μουσικής John Cage. Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο και στο φουαγιέ του νέου κτηρίου Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο

    Ιδιαίτερα σημαντική είναι φέτος η διοργάνωση ενός διημέρου forum καλλιτεχνών, στις 6 & 7 Σεπτεμβρίου στο Remezzo,  με τίτλο «Η τέχνη εν μέσω οικονομικής και αισθητικής κρίσης» και με τη συμμετοχή πολύ καταξιωμένων καλλιτεχνών (Αλέξανδρος Μυράτ, Μύρων Μιχαηλίδης, Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Λογιάδης, Νίκος Κυπουργός, Χρήστος Θηβαίος, Ross Daly, Γιώργος Λαζαρίδης, Μιράντα Τερζοπούλου, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Χρήστος Σαμαράς, Μιχάλης Λαπιδάκης, Κωστής Παπάζογλου, Σίμος Παπάνας, Γιώργος Δεμερτζής, κ.ά.).

    http://www.kalamaria.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1717&Itemid=593

     

    http://www.kalamaria.gr/images/stories/parathin2011/progr%20parath%20low.pdf





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε