ελληνική μουσική
    667 online   ·  210.827 μέλη

    Ο Γιάννης Λεκόπουλος είναι μια δραματική βαρύτονη φωνή με ενσταντικότητα και συναισθηματισμό στο έντεχνο – λαϊκό τραγούδι.

    Γιάννης Λεκόπουλος

    Γράφει το μέλος ioannakara
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 13 Οκτ 2011

    [...]Ακόμα ένα νέο παιδί στην έρημο της ελληνικής δισκογραφίας Το παλεύει. Συμμετέχει σε δίσκους κάνει εμφανίσεις συναυλίες προσπαθεί να βρει οξυγόνο μέσα σ’ ένα σπίτι γεμάτο μονοξείδιο του άνθρακος.Θα το βρει. Δεν ξέρω γιατί είμαι τόσο αισιόδοξη γι αυτή τη νέα γενιά όταν αντικειμενικά, πρακτικά, η γη που περπατούν έχει όλη μείνει αποκαΐδια. Γιάννης Λεκόπουλος ο νέος ερμηνευτής. Βάλτε τον στο τεφτέρι που ‘χουμε ανοίξει με τα παιδιά που δεν είναι ονειροπόλα, αλλά έχουν ταλέντο πανάθεμά τα...

    (από την εκπομπή Ιατρείο Ασμάτων της κ. Στέλλας Βλαχογιάννη).

    Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε βοηθός ιατρικών - βιολογικών εργαστηρίων και ειδικός εφαρμογών διαιτητικής. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μονωδίας, βυζαντινής, θεωρία μουσικής στο ωδείο Σαμαρά καθώς και μαθήματα σκηνικής παρουσίας. Επίσης παρακολούθησε  μαθήματα  τραγουδιού με την τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής κ. Βίκυ Αλμαζίδου.

    Το 1999 ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά σε μπουάτ και σε μουσικές σκηνές της πόλης. Εμφανίζεται στη αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ., με την ορχήστρα του Νίκου Αστρινίδη και με μαέστρο τον Καμπάνη Σαμαρά. Το 2002 εμφανίζεται στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ για το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Από το 2004 και έως το 2005 ξεκινάει μια σειρά εμφανίσεων με τη Μαρία Φωτίου και τη Κατερίνα Σιάπαντα.

    Το 2006 είχε την πρώτη του συμμετοχή στη δισκογραφία με φωνητικά στο δίσκο του Νότη Μαυρουδή και του Ηλία Κατσούλη «CARTE POSTALE».

    Ενώ το 2007 κερδίζει το 3ο Βραβείο στο φεστιβάλ ευρωπαϊκού τραγουδιού (pop-rock-jazz) «THE CROWN OF TURNOVGRAD» και ειδικό βραβείο δημοσιογράφων στο Βελίκο Τέρνοβο της Βουλγαρίας. Συμμετέχει στο μεγάλο αφιέρωμα του Πολυτεχνείου στην αίθουσα τελετών  του Α.Π.Θ. μαζί με τους Μανώλη Μητσιά, Μαρία Φωτίου, Θωμά Κοροβίνη, Κώστα Πρατσινάκη, Δημήτρη Νικολούδη και Φώτη Θεοδωρίδη.

    Εμφανίζεται στην ΑΙΓΛΗ-ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ στην παράσταση «ΑΜΦΙΒΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ» του Νίκου Πιτλόγλου με  τον Μανώλη Χατζημανώλη και τη Μαρία Φωτίου.

    Το 2007 συνεργάζεται με τη τραγουδοποιό Μάρθα Μεναχέμ και συμμετέχει στο δίσκο «ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΓΕΙΑ», ερμηνεύοντας τραγούδια σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και Στέλιου Γεράνη. Ο στιχουργός Κώστας Τριπολίτης του εμπιστεύεται τους στίχους του στο τραγούδι «Λιβελόγραμμα» όπου το ερμηνεύει μαζί με την τραγουδοποιό. Στο δίσκο συμμετέχουν και ο Χρήστος Θηβαίος με τον  Απόστολο Ρίζο.

     

    Το καλοκαίρι του 2008 εμφανίζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ του δήμου Αθηναίων με την Καλλιόπη Βέττα και το συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου στο Αττικό Άλσος και με τη Λήδα Χαλκιαδάκη(ΛΗΔΑ& ΣΠΥΡΟΣ) και τον Στέφανο Δεκεριάν (ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ), στο Ανοιχτό Θέατρο  Κολωνού. Παράλληλα κυκλοφορεί ο δίσκος του συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου, «AΠ΄ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ,ΤΟ ΝΕΡΟ & ΤΟΝ ΑΕΡΑ», όπου συμμετέχει με τραγούδια σε στίχους του Νίκου Αϊβαλή και του Βασίλη Γκίκα. Συμμετέχουν επίσης η Σίσσυ Κασσάνδρα και η Μαρία Φωτίου. Η  δισκογραφική του εμφάνιση στο δίσκο του Μιχάλη Ανδρονίκου τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό και στους «λιλιπούτιους»  ακροατές.  Δισκογραφικά συμμετέχει και στο δίσκο «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ» του συνθέτη Νίκου Πιτλόγλου, σε στίχους Νίκου Καρίμπα και Alice Tori και ξεχωρίζει με το ντουέτο «Ψυχή μου αλάνι» μαζί με τη Σοφία Εμφιετζή. Τραγουδούν επίσης η Αργυρώ Καπαρού, η Βάσια Ζήλου και η Χρυσούλα Σταύρου.

    Το 2009 συνεργάζεται με το συνθέτη Γιώργο Δεσποτίδη στη παράσταση «Αχ, καρδιά μου μπορείς» στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ και αργότερα ηχογραφούν το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου σε στίχος του Νίκου Καρίμπα,  «ΝΥΧΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ». Επίσης συμμετέχει στο δίσκο «ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ,ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ » του συνθέτη Φώτη Λαζίδη. Την ίδια χρονιά τραγουδάει στη μουσική παράσταση «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ» του συνθέτη Νίκου Παπακώστα στον πολυχώρο ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, μαζί με το Βασίλη Λέκκα, τη Μαρία Σουλτάτου, τη Καίτη Κουλλιά και την Ασπασία Θεοφίλου.

    Το 2010 τραγουδάει στο Galerie café -Vins ΜΟΥΣΕΙΟ της Θεσσαλονίκης με την πιανίστρια Έλενα Αργαλιά, τη Σίσσυ Κασσάνδρα. Ενώ δισκογραφικά συμμετέχει με φωνητικά στο δίσκο του τραγουδοποιού Σταμάτη Χατζηευσταθίου, «ΣΑΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ» και στο δίσκο «ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ» της τραγουδοποιού και ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα.

    Ηχογραφεί το τραγούδι «Μέρες» για το δίσκο «ΑΠΟΨΕ» της συνθέτριας Σοφίας Νάτσιου από τη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται στη παρουσίαση του δίσκου στο CLUB του Μύλου με τους Αρετή Κετιμέ, Σοφία Εμφιετζή, Μαρία Φωτίου και το συγκρότημα Μανέρως. Επίσης εμφανίζεται στη μουσική σκηνή ΒΑΡΔΙΑ με τον Αλέξανδρο Καλλιφατίδη.

    Γιάννης Λεκόπουλος

    Το 2011 συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Galerie café -Vins ΜΟΥΣΕΙΟ με την πιανίστρια Έλενα Αργαλιά και τη Μέλα Γεροφώτη . Συμμετέχει στο δίσκο του συνθέτη Θωμά Σιώμου, «ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗ ΒΡΥΣΗ» με φωνητικά. Εμφανίζεται στη μουσική σκηνή ΒΑΡΔΙΑ στη παράσταση της Σοφίας Νάτσιου μαζί με τη Λιζέτα Καλημέρη και τους Μανέρως. Παίρνει μέρος στη συναυλία Αλληλεγγύης για τους 300 μετανάστες με τους Βασίλη Λέκκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Υπόγεια Ρεύματα, Γιάννη Μήτση, Μαρία Παπανικολάου, Φώτη Θεοδωρίδη, Λουδίας, Παναγιώτη Καραδημήτρη, Κώστα Πρατσινάκη.

    Το καλοκαίρι του 2011 συνεργάζεται με τον συνθέτη Γιώργο Σταυριανό στη παράσταση «Νυχτερινές εξομολογήσεις» μαζί με τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου, τη Ντίνα Γιακουμάκου και τη Σοφία Αβραμίδου στα πλαίσια του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ.

    Έχει συνεργαστεί επίσης σε εμφανίσεις με Λάκη Παππά, Γιώργο Ζωγράφο,  Χριστίνα Μαραγκόζη, Γιώργο Λίζο, Σοφία Τσέρου, Τίμο Μωραϊτόπουλο και Απόστολο Δημητρακόπουλο.

    Έχει εμφανιστεί σε γνωστούς χώρους  ανά την Ελλάδα όπως :ΑΙΓΛΗ-ΓΕΝΙ ΧΑΜΑΜ , ΠΛΑΤΩ,  ΒΑΡΔΙΑ ,  ΣΑΡΑΪ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, ΜΥΛΟΣ,  CAFE- AMERICAIN,  ΑΕΡΙΚΟ,  ΔΙΑΥΛΟΣ,  CAFE-ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ, ΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΠΥΡΗΝΑΣ, CAFÉ-BAR ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ,  ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΙΑΝΟΣ,  ΜΠΟΥΑΤ –ΜΕΛΩΔΙΑ, ερμηνεύοντας τραγούδια συνθετών όπως: Μ.Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη, Γ.Μαρκόπουλου, Στ.Ξαρχάκου, Μ.Πλέσσα, Γ.Σπανού, Θ.Μικρούτσικου, Ν.Μαυρουδή, Δ.Μούτση, Γ.Γλέζου, Χρ.Λεοντή, Δ.Σαββόπουλου, Β.Τσιτσάνη, Α.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, Στ.Κραουνάκη, Δ.Παπαδημητρίου, Γ.Ανδρέου, Σ.Μάλαμα, Ν.Ξυδάκη,Γ.Καζαντζή κ.α

     

     

    Πηγές:

    www.mygreek.fm/el/artists/Lekopoulos-Giannis, www.myspace.com/giannislekopoulos





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26825   /   08.03.2013, 16:12   /   Αναφορά

    http://www.youtube.com/watch?v=GRKdFHCH8lA