ελληνική μουσική
    585 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο Τάσος Σωτηράκης στον ΙΑΝΟ

    Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το νέο cd του συνθέτη Τάσου Σωτηράκη Flesh memories.

    Ο Τάσος Σωτηράκης στον ΙΑΝΟ

    Γράφει το μέλος Schubert
    10 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 12 Νοέ 2011

    Σε συνέχεια του πρώτου cd, αυτή τη φορά μεταφράζει σε μουσική, όχι την ρομαντική πλευρά του έρωτα, αλλά τη σαρκική. Επτά πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις, επτά μικρές ιστορίες όπου τον πρωταρχικό ρόλο τον έχει η μελωδία. Η κλασική μουσική παντρεύεται με την electro-progressive και τη Rock. Ήχοι από κλασικά όργανα μέσα από τον σκληρό ήχο της Rock και το αντίθετο, αλληλοσυμπληρώνονται και συνθέτουν ένα μοναδικό μουσικό άλμπουμ. Ήχοι πιο δυναμικοί...''πολεμικά'' βαλς...τζαζ ήχοι ''φλερτάρουν'' το δεύτερο δημιουργικότατο...άλμπουμ του Τάσου Σωτηράκη ''Flesh memories''. Στην δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Τάσου Σωτηράκη υπάρχει πλούτος συναισθημάτων, ιδεών και ερεθισμάτων και έτσι καταφέρνει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που δημιούργησε με το πρώτο άλμπουμ ‘220 ways to say I love you’, (δεύτερο σε πωλήσεις στα βιβλιοπωλεία Ιανός για το 2010).

     

    Τρίτη 15/11

    Για τον συνθέτη και το cd θα μιλήσουν οι :
    Κώστας Μπλιάτκας , γεν. Διευθ. ΕΡΤ3 - δημοσιογράφος
    Σοφία Αδαμίδου , δημοσιογράφος
    Μίλτος Δημουλής , σκηνοθέτης
    Στέφανος Τσατάλμπασης , συνθέτης
    Νατάσα Μποζίνη , δημοσιογράφος

    Είσοδος ελεύθερη
    Χορηγός Επικοινωνίας: www.musicheaven.gr

     

    Λίγα λόγια για τον συνθέτη
    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική στην ηλικία των 11 χρόνων. Κατέχει πτυχία ανώτερων θεωρητικών με εξαιρετικές κριτικές και βαθμολογίες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Δ. Τουφεξή, τη Ν. Μιχαϊλίδου, Γ. Χατζινίκου. Επίσης είναι Πτυχιούχος (Υπουργείο Πολιτισμού)  από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Αγ. Βαρβάρας - ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ (2ο & 3ο έτος με υποτροφία, 2004). Στο θέατρο συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις, με σημαντικότερη τη συμμετοχή του στην ‘Αντιγόνη’ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Βραχωρίτη στο αρχαίο κείμενο. Ασχολείται με το πιάνο, τα πλήκτρα καθώς και με τα τύμπανα. Έχει συνθέσει μουσική για ποιητικές βραδιές και θεατρικά έργα. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (Ιανός, Booze Cooperativa, Φεστιβάλ Δημητρίων Θεσσαλονίκης, κ.α.). Κυκλοφορεί το 2009 σε πρώτα αντίτυπα στα βιβλιοπωλεία Ιανός τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “220 ways to say I love you” και γίνεται δεύτερο σε πωλήσεις για το 2010. Η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Flesh Memories”  κυκλοφορεί  τον Νοέμβριο του 2011 από τις εκδόσεις IANOS.


    Tags
    Μουσικά Είδη:Rock



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε