ελληνική μουσική
    698 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Επιστολή προς την εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ και στον Σπύρο Παπαδόπουλο

    Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ, αλλά και μια πρόταση για τον παρουσιαστή και τον σκηνοθέτη.

    Επιστολή προς την εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ και στον Σπύρο Παπαδόπουλο

    Γράφει ο left
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 02 Ιαν 2012

    Χρόνια Σας Πολλά και Καλή Χρονιά.

    Για την εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ με το Σπύρο Παπαδόπουλο:

    1. Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΡΤ ( δ/νση και προσωπικό ) για την εκπομπή, που κρατάει συντροφιά σε πολύ κόσμο, μεταξύ αυτών και πολλή νεολαία.

    2. Μία πρόταση για τον παρουσιαστή και το σκηνοθέτη:

    Συμβαίνει πολλές φορές να δούμε το πρόγραμμα μετά την έναρξη και παρουσίαση των συμμετεχόντων,  οπότε τη στιγμή που τραγουδάει κάποιος, αν δεν είναι πολύ γνωστός να μην ξέρουμε ποιός τραγουδάει, πράγμα το οποίο αδικεί και τον καλλιτέχνη, αλλά και εμάς.

    Είναι ασέβεια στο κοινό να αδιαφορείτε για την καλύτερη παρουσίαση του προγράμματος , που περιλαμβάνει και την ενημέρωση του θεατή για το τί βλέπει. Ακόμη κι αν έχουμε από την αρχή δει την παρουσίαση των προσκεκλημένων, δεν είναι δυνατό να συγκρατήσουμε όλα τα ονομ/μα, αλλά και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε τους πάντες ή να θυμόμαστε το όνομά τους, οπότε, έτσι μας βοηθάτε στην πιο ενδιαφέρουσα παρακολούθηση του προγρ/τος, χώρια που αν μας αρέσει κάποιος θα ψάξουμε να βρούμε πού τραγουδάει, άρα καλό για τον καλλιτέχνη.

    Επίσης κάποιοι καλεσμένοι δεν τραγουδούν αλλά μιλούν, έχουν λόγο. Είναι ανιαρό για το θεατή να ακούει, πολλές φορές ενδιαφέροντα θέματα και να μη γνωρίζει ποιός τα λέει, άρα και τί βαρύτητα έχουν οι απόψεις του. Άλλο να ακούς κάτι από έναν ειδικό και άλλο από μη ειδικό.

    Η πρόταση: όποτε τραγουδάει κάποιος ή μιλάει, αριστερά κάτω στην οθόνη, με μικρά γράμματα  να μπαίνει για λίγο το ονομ/μο και η ιδιότητά του, π.χ τραγουδιστής, ηθοποιός, συγγραφέας, γιατρός κ.λ.π.

     

    3. Για το σκηνοθέτη:

    α.  Οι αλλαγές των πλάνων στα πρόσωπα των προσκεκλημένων ή των μακρυνών πλάνων, πολλές φορές γίνονται πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να μη συνειδητοποιούμε τί ή ποιόν είδαμε.

    β . Πολύ συχνά, όταν υπάρχει χορευτικό στην πίστα, ο φακός δείχνει επί πολλή ώρα πρόσωπα προσκεκλημένων, αντί αυτούς που χορεύουν , που εκείνο το τρίλεπτο αποτελούν τον ένα από τους δύο συντελεστές ενδιαφέροντος, μαζί με τον τραγουδιστή. Εκείνη τη στιγμή οι καλεσμένοι έχουν λιγότερο ενδιαφέρον για το θεατή, άρα προτείνω περισσότερα πλάνα τραγουδιστή -χορευτών και λιγότερα πλάνα καλεσμένων, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζονται σε όλη την εκπομπή.

    γ . Πολλές φορές, όταν κάποιοι χορεύουν , ο φακός επιμένει να δείχνει περισσότερο τα πρόσωπά τους και λιγότερο τις κινήσεις-φιγούρες τους, με αποτέλεσμα ο θεατής να χάνει το θέαμα που το αποτελούν οι χορευτικές κινήσεις και όχι τα πρόσωπά τους. Προτείνω, λοιπόν,  περισσότερα πλάνα κινήσεων και πολύ λιγότερα ύφους προσώπων.

    Εδώ, συχνά,  γίνεται και το λάθος να δείχνει περισσότερο τον τραγουδιστή από το χορευτή, ο οποίος εκείνη τη στιγμή αποτελεί το θέαμα, ενώ ο τραγουδιστής κι αν δεν είναι στο πλάνο, ακούγεται, έχει ακουστική  παρουσία στο πλάνο , ενώ για το χορευτή, όταν δεν είναι στο πλάνο, η συνέχεια  των κινήσεών του διακόπτεται και  χάνεται για το θεατή.

    Κι εδώ ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους καλλιτέχνες , σχετικά με τα ονόματά τους. Να αναφέρεται, διακριτικά , στην οθόνη το χορευτικό συγκρότημα και η περιοχή ή ο σύλλογος στον οποίο ανήκουν.

    Σημειώστε ότι οι παραπάνω απόψεις δεν είναι προσωπικές μου, αλλά και πολλών φίλων μου, όποτε παρακολουθούμε μαζί το πρόγραμμα. Έχουν τα ίδια παράπονα.

    Με την ελπίδα ότι θα έχω  απάντηση ή και αντιρρήσεις  στις παρατηρήσεις μου από τον κ. Σπύρο Παπαδόπουλο ή τον κ. Σκηνοθέτη

    Σας χαιρετώ και σε όλους τους συντελεστές της εκπομπής εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    Λευτέρης Εγγλέζος





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23919   /   02.01.2012, 13:13   /   Αναφορά
    Σωστές και τεκμηριωμένες παρατηρήσεις, βλέποντας αρκετές φορές την εκπομπή αναρωτήθηκα λόγω των σχετικών ελλείψεων.
    #23921   /   02.01.2012, 21:32
    Αγαπητή φίλη mary_omikron σ' ευχαριστώ που ασχολήθηκες με τα γραφόμενά μου. Νομίζω ότι , πλέον , δεν πρέπει να δείχνουμε ανοχή σε ατέλειες που αντιμετωπίζουμε , πόσο μάλλον όταν αφορούν εκπομπή , που μας αρέσει και αποτελεί τη μοναδική παρηγοριά γι ' αυτούς που μένουν σπίτι το Σαββατόβραδο. Πρέπει να απαιτούμε την ποιότητα ,ειδικά όταν αυτή την εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, ώστε ο πολιτισμός μας να βελτιώνεται συνεχώς. Πρέπει να έχουμε άποψη και να την εκφράζουμε στους αρμόδιους , να διεκδικούμε και όχι να νομίζουμε ότι δε γίνεται τίποτε. Εγώ πάντως αισιοδοξώ!

    #23923   /   02.01.2012, 23:10
    Ναι, για ο,τι πληρώνουμε και μας αρέσει πρέπει να απαιτούμε ποιότητα και ο,τι αγαπάμε και μας αρέσει πρέπει να το περιφρουρούμε. Δεν θα σκεφτόμουν να λειτουργήσω έτσι με επιστολή, μου άρεσε σαν πρωτοβουλία και παραδειγματίστηκα :)

    #23920   /   02.01.2012, 21:32   /   Αναφορά
    Καλησπέρα και καλή χρονιά.

    Πολύ εύστοχο το άρθρο.

    Καταρχήν συμφωνώ σε όλες τις παρατηρήσεις όσον αφορά τη σκηνοθεσία, ειδικά όταν κάποιος τραγουδάει και δείχνει συνέχεια τους καλεσμένους εκνευρίζομαι λίγο. Άσε που πολλές φορές τους εκθέτει γιατί φαίνονται πχ να μη γνωρίζουν τα τραγούδια και να μπερδεύουν τις λέξεις σιγοτραγουδώντας :D

    Επειδή έτυχε να παρακολουθήσω το εορταστικό της παραμονής πρωτοχρονιάς, θα διαφωνήσω λίγο ως προς την παρουσίαση, καθότι είδα πως ο παρουσιαστής έλεγε σχεδόν όλα τα ονόματα όσων πήγαιναν να τραγουδήσουν.

    Φυσικά θα βοηθούσε πάρα πολύ να βγαίνει σα μικρό κρόουλ,νομίζω το λένε,από κατω για λίγα δεύτερα, το όνομα και η ιδιότητα του καθένα, ειδικά όταν γίνεται συζήτηση.

    Επίσης στο εορταστικό δεν είδα, όπως έχω δει άλλες φορές στην ίδια εκπομπή, να αναφέρονται για λίγο στο μόνιτορ, όταν κάποιος τραγουδάει, ο τίτλος κι οι συντελεστές του τραγουδιού.
    #23922   /   02.01.2012, 22:29
    Αγαπητή φίλη rouli726 , συμφωνώ ότι στην αρχή ο παρουσιαστής παρουσιάζει τους καλεσμένους του πλήρως ,όμως αργότερα λέει,σχεδόν πάντα , τα ονόματα , αλλά μόνο τα μικρά , ελάχιστες φορές τα επώνυμα και όχι όποτε εμφανίζεται ο καλλιτέχνης ή ο συνθέτης ή ο στιχουργός και δεν είναι υποχρεωμένος , ή δεν έχει ο καθένας τις γνώσεις να ξέρει όλων των εμφανιζομένων τα επώνυμα , πόσο μάλλον αν την εκπομπή δεν την " πιάσω " απ' την αρχή , τότε νοιώθω σαν χαμένος, ως προς τους καλεσμένους και τους εκτελεστές των τραγουδιών. Μου αρέσει ή δε μου αρέσει κάποιος και δεν ξέρω ούτε ποιός ούτε τί είναι.

    Ίσως έχεις δίκηο στη μία παράγραφο , αλλά εγώ ποτέ δεν τον έχω δει να τους παρουσιάζει κάθε φορά που βγαίνουν ή μιλούν ,έχω δει πάμπολλες εκπομπές, για πολλά χρόνια , όχι όλες, φυσικά , αλλά πολύ τακτικά. Τώρα , αν έτυχε να τα πει όταν "έλειπα" από την οθόνη, έ τότε .... έχω γκίνια ! ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    #23924   /   03.01.2012, 02:17   /   Αναφορά
    Λευτέρη, πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου, συμφωνώ κι επαυξάνω!

    Προσωπικά θα ήθελα να προσθέσω στην επιστολή και κάτι ακόμα:

    Συμφωνώ πως σε μία ψυχαγωγική εκπομπή δεν θα μπορούσε το κοινό από κάτω να κάθεται σαν να βρίσκεται σε εκκλησία, αλλά όταν τραγουδάει ένας τραγουδιστής θα ήθελα να μην υπάρχουν τόσες παρεμβολές (άσχετες φωνές κλπ. /αυτό μάλλον είναι θέμα του ηχολήπτη...) και επίσης θα ήθελα ο Σπύρος Παπαδόπουλος να κόψει την κακιά συνήθεια να φωνάζει "Μπράβο!" ακριβώς πάνω στην τελευταία νότα του τραγουδιού!

    Θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψην του το γεγονός ότι πολλές φορές στις εκπομπές του κάποιοι τραγουδιστές λένε τραγούδια που δεν τα έχουν ξαναπεί αλλού, οπότε έχουν μεγάλη αξία!
    #23925   /   03.01.2012, 02:44
    Αγαπητή dalarofili , έχεις απόλυτο δίκηο , ότι πολλές φορές οι παρεμβολές αυτές καταντούν φαλτσαδούρες , που ενοχλούν τ ' αυτιά μας, αλλά απ' ότι έχω καταλάβει οι παράγοντες της εκπομπής επιδιώκουν να ακούγονται και άλλες φωνές για να φαίνεται το αυθόρμητο της εκπομπής , χωρίς να έχουν άδικο. Αλλά θέλει πολύ προσοχή από τον ηχολήπτη ποιά μικρόφωνα θ'αφήσει να ακούγονται, κι εκείνη τη στιγμή είναι δύσκολο να θυμάται σε ποιά μικρόφωνα είναι οι κάπως ή πραγματικά καλίφωνοι, εκτός αν έχει προετοιμασθεί πολύ καλά.

    Κατά τα άλλα , θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης και οι παρατηρήσεις μας , πιστεύω , σκοπεύουν στο να βελτιώνεται συνεχώς , ακριβώς γιατί τη νοιώθουμε δική μας.

    #23935   /   03.01.2012, 17:31   /   Αναφορά
    Εγω θα ασχολιθω με το προγραμμα το δηθεν εορταστικο.Δε μπορει να τρωμε στη μαπα Πασχα ,Χριστουγεννα,Πρωτοχρονια,το ποτε Κουδας, ποτε βουδας, ουτε την αχτενιστη Γλυκερια με τα ιδια και τα ιδια τραγουδια της.Και αυτα κατ επαναληψη τα τελευταια χρονια.Και δεν ειναι αναγκη ο Παπαδοπουλος να καλει ολους τους ηθοποιους μαζι.4-5 καθε φορα αρκει.Μουσικη εκπομπη ειναι και οι οιθοποιοι δεν εχουν ολοι φωνες.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΙΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΠΕΣ.
    #23961   /   09.01.2012, 12:25
    Πολύ ωραία εκπομπή . Μας κρατάει παρέα τα Σαββατόβραδα . Είναι από τα «λίγα» που βλέπω στην Τηλεόραση . Θα ήθελα και εγώ ,αν είναι εφικτό , να έβλεπα όνομα και ιδιότητα με την οποία παρίσταται o καθείς στην εκπομπή.


    #23974   /   09.01.2012, 15:27
    Νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο.

    Σε εορταστικό τί να δείξει αν όχι κεφάτο πρόγραμμα? Την Αγνή Μπάλτσα? :D

    Κι όχι και αχτένιστη βρε συ η Γλυκερία..από τις λίγες αξιοπρεπείς παρουσίες στο χώρο της. Απόψή μου βέβαια.

    Για τους ηθοποιούς οκ αν και νομίζω αυτοί που τραγουδούν στη συγκεκριμένη εκπομπή.."ακούγονται" :p

    #24132   /   21.01.2012, 14:34   /   Αναφορά
    Σήμερα που διάβασα τα σχόλια που έκανε ο Κύριος Λευτέρης και μπράβο του που έθηξε το θέμα δικαιώθηκα όσο αφορά της παρατηρήσεις μου που έλεγα και λέω στον ομοίγυρό μου όσο αφορά την εκπομπή ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.Δεν είμαι λοιπόν μόνος συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω οτι οι γρήγορες εναλλαγές των σκηνών δεν είναι καλό για την υγεία των ματιών

    και του εγκέφαλου σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εκπομπή και να αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε κανάλι.Ρωτάω ο Σκηνοθέτης που είναι πίσω απο το γυαλί δεν το γνωρίζει? Έκατσε μια φορά να δεί την εκπομπή σαν τηλεθεατής? Αν δεν τον ενδιαφέρει η ακροαματικότητα του καναλιού του και η εκπομπή αναφέρεται σε μερίδα τηλεθεατών τότε καλά κάνει.
    #24136   /   22.01.2012, 11:58
    Πάνω σε αυτό που λες, σαν τηλεθεάτρια θα ήθελα όταν τραγουδάει κάποιος να δείχνει περισσότερο τον τραγουδιστή και τους μουσικούς όταν παίζουν εισαγωγές, και όταν ταυτόχρονα χορεύει κάποιος η λήψη να μοιράζεται μεταξύ τραγουδιστή και χορευτή. Εν ολίγοις, θεωρώ πως εν ώρα τραγουδιού δεν χρειάζονται να υπάρχουν τόσο πολλά πλάνα που να δείχνουν το τραπέζι...

    #24138   /   22.01.2012, 12:36
    όλα ωραία γράφτηκαν εδώ..

    Να δούμε θα εισακουστούν ή θα ματά "γραφτούν" από τους αρμόδιους..?

    #24139   /   22.01.2012, 12:39
    Υπάρχει αυτή τη σελίδα επικοινωνίας της ΕΡΤ στο facebook: https://www.facebook.com/ERTSocial

    Αν αναρτήσουμε την επιστολή εκεί, πιστεύω πως θα φτάσει στους αρμόδιους. Να το αναλάβω; :)

    #24141   /   22.01.2012, 14:03
    εαν συμφωνει ο λεφτ , θα ηταν πολυ καλο

    #24152   /   23.01.2012, 00:46
    Συμφωνώ , να σταλεί και να το αναλάβει η dalarofili και την ευχαριστώ πολύ για τον κόπο , αρκεί να σταλεί όπως είναι , μαζί με τα πολύ αξιόλογα σχόλια όλων των φίλων , με τους διαλόγους μας κ.λ.π. , ώστε να καταλάβουν ότι αυτά τα λάθη δεν εντοπίστηκαν από κάποιον "γεροπαράξενο " ( δηλ. εμένα ), αλλά από πληθώρα θεατών ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

    Πάντως την επιστολή την έχω στείλει στην ηλεκτρονική δ/νση της ΕΡΤ , όχι στο facebook και πήρα αυτόματα ένα μήνυμα ότι διαβιβάστηκε σε κάποια γυναικεία ονόματα , προφανώς αρμοδίων, αλλά από κει και πέρα απάντηση δεν έχω πάρει.

    #24156   /   23.01.2012, 18:39
    Το έστειλα στην σελίδα και μου απάντησαν πως θα το μεταβιβάσουν στους υπεύθυνους της εκπομπής, καθώς και στην κυρία Βίκυ Λάσκαρη που είναι η υπεύθυνη παραγωγής.

    #24160   /   24.01.2012, 00:15
    Αγαπητή dalarofili , μια κι έκανες τον κόπο να το αναλάβεις και να το παρακολουθείς το θέμα και για να έχεις πλήρη εικόνα, αφού την έστειλα στη δ/νση keep@ert.gr στις 27-12-11 ,αμέσως έλαβα μήνυμα ότι προωθήθηκε από keep πρός : Christina Samara, Eleftheria Kapokaki και Entertainment Dept με κατάληξη και των τριών e-mail τους σε ert.gr.

    Από τότε δεν είχα καμμία άλλη ενημέρωση, βλέπεις ήταν και οι απεργίες και οι στάσεις εργασίας τους , οπότε ας τους δικαιολογήσουμε. Αλλά από τον ίδιο το Σπ. Παπαδόπουλο ή το Σκηνοθέτη , στους οποίους και απευθυνόμουν στην επιστολή ( και που δεν ανήκει, ο πρώτος τουλάχιστον , στους διαμαρτυρομένους δημοσιογράφους ή άλλους εργαζομένους της ΕΡΤ ), περίμενα κάποια απάντηση. Λέτε να είμαι " αιθεροβάμων " ;

    Ας ευχηθούμε ότι μέσω " φατσοβιβλίου " θα βρούμε ανταπόκριση. Η ελπίδα ,εξ' άλλου , πεθαίνει τελευταία!!!

    #24137   /   22.01.2012, 12:29   /   Αναφορά
    Λατρευω την εκπομπη, την περιμενω καθε Σαββατοβραδο (τωρα που τρεχει κανονικα) εδω που βρισκομαι εκτος Ελλαδος. Τη βλεπω μεσω web TV. Συμφωνω απολυτως με τα σχολια του Left. Ας τα λαβει ο Σπυρος υποψη του ωστε να γινει ακομη καλλιτερη
    #24153   /   23.01.2012, 01:03
    Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια που , αν κι έξω , παρακολουθείς τα τεκταινόμενα εδώ.

    Και μια παρατήρηση προς όλους όσους κάναμε τα σχόλια . Προσέξατε ότι σχεδόν όλα έχουν "χεράκι κάτω ", δηλ ."δεν συμφωνώ" ; Μα ούτε ένα σχόλιο να μην του ή τους αρέσει; Ας απαντήσουν και ας πουν κι αυτοί τη γνώμη τους, π ο ύ δε συμφωνούν. Κάθε άποψη σεβαστή και δεκτή. Αλλά ο αρνητισμός χωρίς άποψη είναι κακό πράγμα , νομίζω και sorry.!!!

    #24154   /   23.01.2012, 16:59   /   Αναφορά
    Για τη χθεσινή παρατήρησή μου για τα "δε συμφωνώ " που δήθεν υπήρχαν σχεδόν σε όλα τα σχόλια , ΓΡΑΨΤΕ ΛΑΘΟΣ ( ! ), αφού νόμιζα λανθασμένα ( ο άσχετος!!!) ότι ήσαν αρνητικές απόψεις , γιατί με μπέρδεψε το χρώμα των αριθμών (κόκκινο), ενώ κατά τη γνώμη μου με κόκκινο έπρεπε να είναι μόνο τα 'δε συμφωνώ '. Συγνώμη αν σας μπέρδεψα.
    #24155   /   23.01.2012, 17:08   /   Αναφορά
    Εννοώ η κόκκινη μπαλίτσα δίπλα στον αριθμό!