ελληνική μουσική
    371 online   ·  210.841 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Δηλώστε συμμετοχή στο Art Apart Festival

    Δηλώστε συμμετοχή στο Art Apart Festival!

    Δηλώστε συμμετοχή στο Art Apart Festival

    Γράφει το μέλος eannis
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 01 Φεβ 2012

    Το Art Apart Festival είναι ένας Μουσικός και Εικαστικός  Διαγωνισμός – Φεστιβάλ. Απευθύνεται σε μουσικά σχήματα καθώς και σε εικαστικούς καλλιτέχνες που ασχολούνται με την Ζωγραφική , Φωτογραφία, Γλυπτική, Graffiti, VideoArt  και Comix  ενώ στο κομμάτι του Festival με τον τίτλο Art Apart Schoolμπορούν να λάβουν μέρος μόνο groups και νέοι καλλιτέχνες οι οποίοι  είναι μαθητές Λυκείου.

    Από τις 20 Ιανουαρίου τα group και οι εικαστικοί καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο  Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Πάτρα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.artapartfestival.com

    Το Art Apart Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2010 – 2011 στην Ελλάδα και το τελικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα σε δύο χρόνους (Στο Παλαιό Αρσάκειο τον Απριλίου του 2011 και στην Πλάζ του ΕΟΤ τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου) φιλοξενώντας  τα 12 μουσικά σχήματα και τους 29 εικαστικούς καλλιτέχνες που  διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

    Η επιτυχία της διοργάνωσης τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο και σε επίπεδο επισκεψιμότητας του site ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό οδήγησε στην  αξιολόγηση  της πιθανότητας μιας  διοργάνωσης του Art Apart Festival  και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Πράγματι από τον Ιανουάριο του 2012 ο Διαγωνισμός – Φεστιβάλ εκτός από την Ελλάδα θα διοργανωθεί επίσης σε Ιταλία, Πολωνία και Αγγλία ενώ παράλληλα αυτή την στιγμή είμαστε πολύ κοντά στην συνεργασία και με άλλες τρείς χώρες μέλη της ΕυρωπαΪκής Ένωσης.

    Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από  όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες , ένα δίκτυο το οποίο με κεντρικό άξονα την τη μουσική και τα εικαστικά θα εργάζεται για να αναδείξει νέα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες μέσα από την διοργάνωση Διεθνών Φεστιβάλ τα οποία θα φιλοξενούν επιλεγμένα group και νέους εικαστικούς καλλιτέχνες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον θεσμό καθώς επίσης και την κυκλοφορία  CD και καταλόγων με τις δημιουργίες αυτών των καλλιτεχνών.

    Το Art Apart Festival αποτελεί ουσιαστικά άλλο ένα μεγάλο event που  επιμελείται το ART APART (Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) το οποίο αρχικά  γεννιέται με σκοπό να συσπειρώσει και να προβάλει το καλλιτεχνικό δυναμικό της Πάτρας και παράλληλα να παρέχει πληροφορίες σε θέματα που αφορούν την Σύγχρονη Τέχνη διοργανώνοντας Live, Εκθέσεις, Θεατρικές Performance και Σύγχρονο Χορό , καλλιτεχνών από όλη την  Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

    Το ART APART μέσω του δημιουργού του  αποτελεί την συνέχεια  μεγάλων event  που έχουν διοργανωθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό με την μουσική και την Τέχνη να αποτελούν πάντα τον κεντρικό άξονα.

    1991:  Το «LIVE FESΤ» … μία σκηνή τσίρκου με δυνατότητα να φιλοξενεί 1.200 θεατές περιοδεύει για δύο χρόνια (1991- 93)  στην Βόρεια Ιταλία φιλοξενώντας στο stage της καλλιτέχνες όπως οι Mano Negra, Salif Keita,Biaggio Antonaci, Giovannoti, Skiantos, Black and Brown, Casino Royal,Cassiepied  κ.α.

    1994:   “ARS LUX”…150 έργα σύγχρονων  καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο τυπώθηκαν με το σύστημα VUTEK  σε PVC από τις εταιρείεςEUROPRINTING και IMMAGINE. Τα έργα τοποθετήθηκαν στα φωτεινά πλατώ που    χρησιμοποιούνται για διαφήμηση. Η έκθεση διήρκησε 2 μήνες  περνώντας από 17 ιταλικές πόλεις.

    1994:   “ART BUS”….. και σ αυτήν την περίπτωση οι δρόμοι και οι πλατείες  μετατρέπονται σε εκθεσιακούς χώρους. 80 καλλιτέχνες απο τις Σχολες Καλών της Bologna – Ferrara – Firenze – Ravenna – Roma – Torinoζωγραφίζουν ταμπλώ (200Χ100 cm) τα οποία τοποθετούνται στα πλαινά των λεωφορείων των αστικών συγκoινωνιών της Bologna.

    2004:   Η κυκλοφορεία του cd “Patra Sound System”. Η συλλογή αυτή βγαίνει σε μία προσπάθεια να καταγραφούν οι  μουσικές δημιουργίες πατρινών καλλιτεχνών και φιλοξενεί συνθέσεις των : Serpentines, Moofs,Background, γύρω γύρω, αγνοούμενοι, άτας διδοίσθα

    2009-10:   Η επιμέλεια της Έκθεσης  “Inside Out”  στην οποία συμμετέχουν 22 καλλιτέχνες από Πάτρα και Bydgoszcz και η οποία εγκαινιάζεται τον Ιούλιο του 2009 στα «Παλαιά Δημοτικά Λουτρά» (Πάτρα) και τον Φεβρουάριο του 2010 στην BWA Gallery (Bydgoszcz - Πολωνία). Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με τα έργα των καλλιτεχνών και κριτικά κείμενα της Γιώτας Κωνσταντακάτου.

    2009-10:   Το καλλιτεχνικό Festival “ART APART”  δύο εκδώσεις του οποίου (Οκτώβρης του 2009 και Απρίλιος  του 2010 ) πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της ΔΕΠΑΠ στο χώρο της Achaia Clauss  και του  Παλαιού Αρσάκειου στην Πάτρα . Μουσικά Σχήματα  (Puressence, deadbeat escapement,B-Sides, Deaf Adder, Surf Pistons, Grand Zero, Feel In, Πένθιμος , FataMorgana)  εικαστικοί καλλιτέχνες (Αγνή Στασινού, Alextidou, Ανδρέας Κρίβας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Αντώνης Παναγόπουλος, Βάννα Καλύβα, Γιάννης Βλασταράς, Deadbeat escapement, Διονύσης Παντελής, Don Biletos, Ειρήνη Μαυρομάτη, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Έυη Μαμίδη, Ειρήνη Μπράτη, Ηλίας Αηδωνίδης, Ιωάννης & Κοψίνης, Johnny Socca, Κατερίνα Σκαρπέντζου, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Μίτση Χριστοπούλου, Μπέτυ Πέτρου,  Νίκος Αναγνωστόπου- λος, Νίκος Πρέσσας, Ουρανία Χαμηλάκη, Σπύρος Κοτσάφτης, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Χρήστος Παππάς, Χρήστος Κοσμάς.) και χορευτες  Σύγχρονου χορού (Μαρια Ανδριοπούλου ,Ξένια Τουραντζίδη) συμμετείχαν στο Festival παρουσιάζοντας τις μουσικές συνθέσεις τους ,δείγματα από τις εικαστικές δημιουργίες τους και Performance  Σύγχρονου Χορού.

    2011:   Art Apart School. Το Festival πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Παλαιού Αρσάκειου στην Πάτρα με την συμμετοχή 3 από τα μουσικά σχήματα που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό και ενός guest group και την πραγματοποίηση της ομαδικής έκθεσης των 29 νέων εικαστικών καλλιτεχνών που επιλέχτηκαν . Στα πλαίσια του Festival η χορευτική ομάδαFaceless Crew παρουσίασε ένα Breakdance Show και το eventολοκληρώθηκε μ ένα Drum n Bass dj Set.

    2011:   The Art Apart Free Camping Music Festival το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου στον χώρο της Πλαζ του ΕΟΤ στην Πάτρα με την συμμετοχή των 12 μα8ητικών μουσικών σχημάτων που κέρδισαν τον Διαγωνισμό καθώς και άλλων 15guest Groups. Στα πλαίσια του Festival διοργανώθηκε μία ομαδική έκθεση με την συμμετοχή γνωστών εικαστικών καλλιτεχνών και Video Artist.

    Art Αpart Festival

    www.artapartfestival.com


    Tags
    Καλλιτέχνες:ΚοσμάςΟυράνια



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #24205   /   01.02.2012, 18:34   /   Αναφορά
    Ενδιαφέρον και συγχαρητήρια στους διοργανωτές του festival.