ελληνική μουσική
    841 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Μουσικές εκδηλώσεις στον Ιανό από τις Εκδόσεις Cambia

    Οι εκδόσεις Cambia σας προσκαλούν στις μουσικές παρουσιάσεις των βιβλίων τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Μουσικές εκδηλώσεις στον Ιανό από τις Εκδόσεις Cambia

    Γράφει ο Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)
    56 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 17 Μαρ 2012

    Πέμπτη 22/3 18.00  ΙΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ – Εκδόσεις CAMBIA

    Παρουσίαση της συλλογής με επιλεγμένα, γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά, του βιβλίου της Χρυσάνθης Οικονομάκη με τίτλο «Dreams» (έργα ρεπερτορίου για πιάνο), της μεθόδου για κιθάρα του Κώστα Μπραβάκη με τίτλο «Ξεκινώντας» για μικρούς μαθητές και του βιβλίου για πιάνο του ιδίου με τίτλο «Four Colours Piano Suite» (έργα ρεπερτορίου για πιάνο).

    Κομμάτια από τα βιβλία θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό παρουσία των συνθετών.

    Επίσης θα παιχτούν πρωτότυπες συνθέσεις για πιάνο από τη Γιάννα Χριστογεωργακάκη, συνθέτη και διευθύντρια του «Ουράνιου Ωδείου», συνθέσεις οι οποίες πρόκειται να εκδοθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

     

    Παρασκευή 30/3 18.00  ΙΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ – Εκδόσεις CAMBIA

    Παρουσίαση της συλλογής του δημοφιλούς νεανικού γκρουπ Μέλισσες και του βιβλίου με έργα μουσικής δωματίου της Γιόλας Βουτσινά Παπαγιαννίδη.

    Θα παρουσιαστούν ζωντανά κομμάτια του συγκροτήματος και της συνθέτιδας, που περιλαμβάνονται στα βιβλία, παρουσία των καλλιτεχνών.

    Επίσης θα ακουστούν έργα για πιάνο από τη Βίντα Γερμανάκου, βραβευμένη συνθέτη από τη Βουλγαρία. Οι συνθέσεις της πρόκειται επίσης να εκδοθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

     


    Σάββατο 24/3 12:00 PUBLIC ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΤΣΙΜΙΣΚΗ)

    Οι Εκδόσεις Cambia θα συστηθούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης με τραγούδια από τις συλλογές του Πάνου Μουζουράκη, του Ζακ Στεφάνου και του Γιώργου Μυλωνά, το βιβλίο με τα έργα των  Locomonbo, και το βιβλίο με τα έργα του Φοίβου Δεληβοριά. Ακόμη θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων του Κώστα Μπραβάκη. Το βιβλίο του «Ξεκινώντας», με τη μέθοδο για κιθάρα για μικρούς μαθητές, καθώς και το βιβλίο του για πιάνο με τίτλο «Four Colours Piano Suite» που περιλαμβάνει έργα ρεπερτορίου για πιάνο.

    Ο Ζακ Στεφάνου θα τραγουδήσει γνωστά τραγούδια του που εμπεριέχονται στη συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Cambia με συνοδεία πιάνου, από τη Χρυσάνθη Οικονομάκη.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

     


    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι μουσικές παρουσιάσεις, για καθηγητές, διευθυντές ωδείων
    και μουσικών σχολών, αφού μπορούν να ακούσουν πως εκτελούνται τα μουσικά έργα
    των βιβλίων από τη μία, ενώ από την άλλη, μπορούν να συζητήσουν μαζί μας από
    κοντά για μια γενικότερη συνεργασία.


    Οι fans του Φοίβου Δεληβοριά και του συγκροτήματος Μέλισσες, μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στις παρουσιάσεις των βιβλίων στον ΙΑΝΟ

    Οι εκδόσεις Cambia συνεργάζονται με ωδεία, μουσικές σχολές και ανεξάρτητους επαγγελματίες με στόχο την ανάδειξη νέων συνθετών και νέων καλλιτεχνών, δηλαδή των μαθητών που εργάζονται επάνω στη μουσική, δίνοντας βήμα στα νέα παιδιά να παρουσιάσουν τις ικανότητές
    τους και να έχουν μια σημαντική παρουσία στον Ελλαδικό χώρο.

    Συναυλίες με νέους καλλιτέχνες και νέους συνθέτες πρόκειται να πραγματοποιούνται τουλάχιστο τρεις φορές το χρόνο ξεκινώντας από τη συναυλία στο Τριανόν, στις 13 Μαϊου 2012, όπου νέοι συνθέτες θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα τους, ενώ νέοι καλλιτέχνες θα παίξουν έργα από την ευρύτερη μουσική βιβλιογραφία. Αν και η συναυλία είναι τρίωρη κυλιόμενη, το εισητήριο δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ από τη μία, από την άλλη ο ακροατής είναι δύσκολο να βαρεθεί, αφού αλλάζει το άκουσμα και ο καλλιτέχνης ανά 5-10 λεπτά!

    Συναυλίες με βραβευμένες χορωδίες, εξαιρετικές ορχήστρες και μουσικά σχήματα, πρόκειται να παρουσιάσουν την εργασία τους μέσα στην επόμενη χειμερινή σεζόν.

    Οι εκδόσεις Cambia είναι ανοιχτές σε προτάσεις και συζητήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα μουσικά δρώμενα, σε όλη την Ελλάδα.

    www.cambiabooks.gr


    Tags
    Καλλιτέχνες:ΜέλισσεςΖακ ΣτεφάνουΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε