ελληνική μουσική
    740 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

    Soul Destiny - Oταν το μελόδραμα και η ποίηση γίνεται hip hop

    Ποίηση με παραδοσιακά όργανα και συνοδεία χιπ-χοπ; Κι όμως γίνεται!

    Soul Destiny - Oταν το μελόδραμα και η ποίηση γίνεται hip hop

    Γράφει το μέλος kasos
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 27 Μαρ 2012

    Οι Soul DESTINY είναι ενα μελοδραματικό Hip-Hop συγκρότημα στην Ελλάδα και ιδρύθηκε στις αρχές του 2000. Tο 2012 αποτελείται από 2 μέλη, τον Παναγιώτη Πούλιο και τον Ιωσήφ Λιάκο. Ιδιαιτερότητα τους είναι να χρησιμοποιούν την ποίηση μαζί με παραδοσιακά όργανα και την συνοδεία του ρυθμού της χιπ -χοπ μουσικής.

    video 

    Εκδότες της μουσικής εφημερίδας ΗΧΟΡΑΜΑ που βγαίνει στον νομό Βοιωτίας, παρουσιάζουν εδώ και 13 χρόνια την Hip-Hop ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΥΡΙΝΑ ΛΟΓΙΑ» στο ΘΗΒΑ 97.5 , έκαναν παραγωγή στην συλλογή «97.5 freguences», και στην συλλογή «13» από το ράδιο Θήβα, επίσημες κυκλοφορίες σε 5.000 κομμάτια, γράφουν σε τοπικές εφημερίδες και ετοιμάζουν το βιβλίο για το ελληνικό χιπ-χοπ με τίτλο «ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ  ΜΝΗΜΕΣ»που σύντομα θα κυκλοφορήσει από την ΒΟΙΩΤΙΚΗ  ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

    Επίσης είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει ο δίσκος ''Σε αυτή την γη που η σιωπή δακρύζει'' σε ανεξάρτητη παραγωγή ενώ παράλληλα δουλεύουν το project  "Αλισάχνη'' με συμμετοχές γνωστών καλλιτεχνών, κυρίως από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού.

    Πειτε μας για το ξεκινημα σας.
    Ασχολούμαστε με την χιπ χοπ μουσική από τις αρχές του 1996, όταν ήμασταν μέλη σε άλλα συγκροτήματα όπως στους « Παράξενους ταξιδιώτες », γκρουπ που αργότερα μπήκε στην FREESTYLE productions των Αctive member,O Ιωσήφ ηρθε αργότερα σε αυτήν την μουσική, αρχές του 2001 και εγινε μελος στο γκρουπ.Τελικα με την αποχωρηση 2 μελων , μειναμε εμεις οι 2 και εχουμε αυτη την μορφη απο το 2005.

    Ποιηση μελοδραματικη με παραδοσιακα οργανα..λιγο περιεργο για hip hop σχημα...
    Καταλαβαινω πως το λες, η μουσικη δεν εχει συνορα και ουτε ορια μην το ξεχναμε αυτο...και οταν μιλαμε για ακροαση...τι λες; Tι ομορφια βγαζει μια λυρα... ενα βιολι...μια κιθαρα... 2 κρουστα. Δεν μας αρεσουν οι ταμπελες στην μουσικη.

    Εντυπωσιακες και ποιοτικες οι συνεργασιες που ετοιμαζετε στο προτζεκτ ''Αλισαχνη''. Θα συνεργαζοσασταν ποτε με εναν ποπ τραγουδιστη εμπορικο;
    Ποτε, θεωρω οτι πιο ξεφτυλα τετοια στροφη. Ειλικρινα να κανεις κατι τετοιο οταν εχεις ακολουθησει ενα μονοπατι ποιος ο λογος; Να βγαλεις χρηματα; Να γινεις διασημος; Σημερα κανεις δεν βγαζει λεφτα απο την μουσικη... εκτος απ τους σκυλαδες.

    Θεωρεις κακο το σκυλαδικο;
    Οχι. Θεωρω πιο αυθεντικους τους σκυλαδες απο μια μεγαλη μαζα σχηματων στην ελληνικη χιπ χοπ σκηνη. Εχουμε να κανουμε με μια λεξη''σταση ζωης''.. οταν εχω απεναντι μου εναν ''σκυλα''και εχω εναν hip hop''που παει και εμφανιζεται σε ριαλιτυ σοου.. ποιος ειναι αυθεντικος; Για' υτο σου λεω ''σταση ζωης''... Υπαρχουν φυσικα σε ολα τα ειδη φωτεινες εξαιρεσεις, μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

    video 

    Στο ειδος σας δηλαδη βλεπεις μιζερια;
    Ξερεις τι βλεπω... ενας απεραντος κωλοπαιδισμος, χωρις την παραμικρη ενδειξη σεβασμου στους παλαιοτερους... τι να πω εγω πχ στους FFC, Razastarr, Active Member, TXC; Στον Κανταρη και Καραγιαννη (ως αιδω); Στον Μετζελο; Στον Κοττακη; Στους Αποκαλυψης; Να προσγειωθουμε λιγο... δεν σημαινει τιποτα το να εχεις χιλιαδες views στο youtube... Δεν σημαινει τιποτα. Το να φτιαχνεις μουσικη μεσα απο ενα pc με ενα μικροφωνο...δεν σου ανηκει το συμπαν... Ασε που εχω κουφαθει... μεχρι καζαντζιδη σαμπλαρουνε...το αισχος.

    Καζαντζιδη;
    Ναι οπως το ακους. Ξερεις τι σημαινει αυτο; Ελλειψη σεβασμου και παιδειας. Εμεις καναμε 4μιση χρονια να βρουμε τους συνθετες και τους μουσικους προσωπικα να ζητησουμε την αδεια τους... Για 10 τραγουδια... Εχουμε ξεχασει να μαστε ακροατες εμεις οι ραπερ μουσικοι... Αν ειχε τα κοτσια ο συγκεκριμενος ας πηγαινε στον συνθετη και να το ζηταγε.

    Κανατε και ενα αφιερωμα στον Γιαννη Πουλοπουλο. Θελετε να μας πειτε 2 λογια;
    Καταρχας το κομματι ''2 συννεφα της σιγης''ειναι αφιερωμενο στον κ.Πουλοπουλο και στην συζυγο του την κ.Μπεττυ Κοκκινακη. Στο κομματι θα συμμετεχει και η Καλλιοπη Βασιλειου στο ρεφρεν και ειναι μια σκεψη μας να το γυρισουμε σε κλιπ.. θα δουμε.. Ο Γιαννης ο Πουλοπουλος ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους τραγουδιστες ολων των εποχων... και φυσικα σε κατι ακομα και ΣΕ ΗΘΟΣ... να μην το ξεχναμε αυτο. Θα ειμαστε αιωνια ευγνωμωνες και στους 2, οπως και στην Αντα Πουλοπουλου.

    Ενα κομματι που εχετε πειραξει ειναι και το Μια αγαπη για το καλοκαιρι της Καιτης Χωματα.
    Ναι εχω την χαρα να συμμετεχει η Βικυ Χαριτου και ο Γιαννης απο Ρυθμοδοτες. Σπουδαιες φωνες και προσωπικοτητες. Τιμαμε με αυτο τον τροπο την μυθικη Καιτη Χωματα και υποκλινομαστε με σεβασμο σε οσα μας ειχε συμβουλεψει.

    Ποπη Αστεριαδη. Γιωργος Σταυρακακης. Κωστας Λειβαδας. Σοφια Παπαζογλου. Καλλιοπη Βασιλειου. Πενυ Παπακωνσταντινου. Θα μας πεις 2 λογια;
    Απεραντος εεβασμος και εκτιμηση.

    video 

    Ποσα χρονια κλεινετε με την εκπομπη;
    13 χρονια..στο ιδιο μονοπατι συνεχιζουμε, με αγαπη και πιστη.

    Βγαζετε και μια μουσικη εφημεριδα το ''ηχοραμα''. Λιγα λογια;
    Κοιτα η συγκεκριμενη εκδοση ειναι ελευθερη. Την τυπωνουμε σε 5.000 φυλλα οταν το κρινουμε αναγκαιο. Υπαρχει και το σαιτ hxoramamusicnews.blogspot.com. Οι αναγνωστες διαβαζουν την καλη ελληνικη ποιοτικη μουσικη σε ολα τα ειδη.

    Θα κανετε καποια live;
    Λεμε να ξεκινησουμε απο Αθηνα. Κατι εχουμε κλεισει, οι ημερομηνιες μενουν να ανακοινωθουν.

    Καπου που μπορουν οι ακροατες να μαθαινουν νεα σας;
    Στο www.myspace.com/Souldestinymusic, στο youtube Soul destiny hip hop melodramatic και στο facebook πουλιος παναγιωτης Soul destiny hip hop.

    To προτζεκτ ''Αλισαχνη'' τι σημαινει; Τι εκπληξεις θα εχει; Μπορειτε να μοιραστειτε λιγες σκεψεις σας για την  συγκεκριμενη δισκογραφικη δουλεια;
    ΑΛΙΣΑΧΝΗ σημαινει τα ιχνη του κυμματος στην αμμο. Θα κρυβει ωραιες εικονες ηχου και ποιησης. Συντομα θα ερθει στα χερια σας ενα single. Με συμμετοχες που μας τιμανε σπουδαιοι μουσικοι και τραγουδοποιοι. Η δουλεια ειναι ανεξαρτητη παραγωγη.

    Θα θελατε να πειτε κατι πριν κλεισουμε;
    Να σας ευχαριστησουμε. Μην ξεχναμε να χαμογελαμε στο σκοταδι.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε