ελληνική μουσική
    622 online   ·  210.826 μέλη

    Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Το KooKoo club όμως μας έφερε κοντά στους BIOTECH, απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη εμφάνιση το πρώτο βράδυ του Απρίλη.

    Live Review: BIOTECH

    Γράφει ο John Deos (Deos)
    33 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 06 Απρ 2012

    Φτάνοντας στο χώρο της παρουσίασης, συνάντησα φίλους, γνωστούς, αγνώστους, πλήθος κόσμου που έδωσε το παρόν, κινήσεις που με χαροποιούν ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που μάλιστα έχει κάτι να μας πει.

    Έχω στα χέρια μου το πρώτο cd των BIOTECH, μία άρτια δουλειά που φέρει την υπογραφή του γκρουπ από τους στίχους και τη μουσική, μέχρι την παραγωγή και το artwork του booklet. Αν θέλετε περιγραφή του ήχου τους, μπορώ να σας πω ότι άνετα θα ταίριαζε να άνοιγαν μια συναυλία των Massive Attack, των Radiohead ή των Portishead.

    Live Review: BIOTECH

    Στα φωνητικά η Μαρία Τομπάζου, στο μπάσο ο Κωστής Βήχος, στην κιθάρα ο Ανέστης Ψαραδάκος, στα τύμπανα ο Ηλίας Καραχάλιος και στα πλήκτρα και τα παραδοσιακά κρουστά ο Στέφανος Ψαραδάκης. Κλείνω το κουτί του cd και γυρίζω πίσω με το βλέμμα μου πάνω στη σκηνή, γιατί τα φώτα της μόλις άναψαν ξανά.

    Live Review: BIOTECH

    Το live ξεκινάει με παλμό με το τραγούδι που βασίστηκε και ο τίτλος του cd, Alive He Died, δίνοντας τη σκυτάλη στο τραγούδι με το οποίο γνώρισα και δέθηκα με τον ήχο του συγκροτήματος, το Bide My Time. Τόσο το Bide My Time όσο το και το Relief που ακολούθησε, θα σου μείνουν στο μυαλό λόγω μελωδίας, καλοδουλεμένα και με προδιαγραφές για ραδιόφωνα εκτός Ελλάδας.

    Στη συνέχεια θα συναντήσεις τα Arro και Freeze From the Sun, τα οποία μπορεί να μην είναι στις προτιμήσεις μου, αλλά σου δίνουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις τι έχεις ακούσει και τι ακούς μέχρι εκείνη τη στιγμή.
    Μία μπάντα με δεμένο ήχο, έμπειροι μουσικοί που επικοινωνούν εντός κι εκτός σκηνής επιτυχώς.

    Το Darkest Hour με επαναφέρει στην πραγματικότητα και παρατηρώ τη Μαρία που ετοιμάζεται να παίξει ένα παιχνίδι λέξεων με το κοινό για το επόμενο τραγούδι που συνδυάζει Sex, Cars & R'n'B. Πατήστε play κι αυξήστε ταχύτητα άφοβα!

    Εξοικειωμένος πλέον με τον ήχο του γκρουπ η παρουσίαση του δίσκου ολοκληρώνεται με το Heal Me, το πιο ατμοσφαιρικό κατά τη γνώμη μου τραγούδι εξηγώντας πως "you don't need to haunt me, you just have to heal me" λειτουργώντας λυτρωτικά.

    Live Review: BIOTECH

    Η παρουσίαση του δίσκου τελείωσε, όχι όμως και το Live. Στη σκηνή υποδέχτηκαν το Γιώργο Μπουσούνη από το γκρουπ Ammos όπου με τη συμμετοχή του στα πλήκτρα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια των BIOTECH μεταξύ των οποίων τα Mother of Inversion, Blue Devils και Pick Me First.

    Live Review: BIOTECH

    Pick BIOTECH first λοιπόν στην επόμενη αναζήτησή σας για live και μέχρι τότε alive we.. listen καλή μουσική!

    Χρήσιμα Links:
    http://www.myspace.com/biotechband

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100002651043794


    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:Massive AttackPortisheadRadiohead



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε