ελληνική μουσική
    806 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η World Music Expo στη Θεσσαλονίκη

    Η Διεθνής Μουσική Έκθεση «Womex» (World Music Expo), η σημαντικότερη διοργάνωση του είδους της, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012.

    Η World Music Expo στη Θεσσαλονίκη

    Κυριακή 15 Απρ 2012

    Η Womex αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της μουσικής του κόσμου σε όλον τον πλανήτη. Η  έκθεση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1994. Έκτοτε έχει φιλοξενηθεί στο Έσσεν, τις Βρυξέλλες, τη Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ, το Νιούκαστλ, τη Σεβίλλη, τη Μασσαλία και την Κοπεγχάγη (οι τρεις τελευταίες διοργανώσεις). Πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος, για πρώτη φορά στη Νοτιανατολική Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε να είναι η ελληνική πόλη που θα τη φιλοξενήσει.

     Επίσης για πρώτη φορά,  στην ιστορία της Womex διεθνώς, δημιουργείται μία ειδική σκηνή, η CLUB GLOBALKAN,  που θα δίνει το βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε  μουσικούς από τη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Η CLUB GLOBALKAN φιλοδοξούμε να αποτελέσει  ένα νέο θεσμό, που θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και για τα επόμενα χρόνια.

     Το κοινό, στο οποίο απευθύνεται η Womex  12 Θεσσαλονίκη, είτε πρόκειται για τους επαγγελματίες, είτε για τους θεατές είναι ένα ετερόκλητο, εναλλακτικό κοινό που αγαπά τη μουσική, ενδιαφέρεται για το τοπικό στοιχείο και τα χαρακτηριστικά κάθε τόπου που φιλοξενεί την έκθεση.

    Μέσα από τη  Womex 12 θα δοθεί ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη, τους μουσικούς, τους δημιουργούς, τα μνημεία, τις γεύσεις, τους ανθρώπους της. Αυτές οι 5 μέρες του Οκτωβρίου θα είναι μια γιορτή της μουσικής του κόσμου και της δημιουργικότητας, στην οποία θα είμαστε όλοι παρόντες!

     Αν η έκθεση Womex είναι σημείο αναφοράς για τους φίλους και τους επαγγελματίες της  world music διεθνώς, η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς  για όσα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της, αποτελεί ιδανικό τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό.

    Στη WOMEX 12 Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πάρουν μέρος 2.500 φορείς, από 98 χώρες του κόσμου, 300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε, 300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό.

    Απευθύνεται σε:

    - Επαγγελματίες του χώρου: καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών,  Φεστιβάλ, δημοσιογράφους, γραφεία μετάκλησης καλλιτεχνών , ακόμα και κρατικά περίπτερα.

    - Μουσικόφιλους, όχι μόνο της world music, από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, τη Νοτιανατολική Ευρώπη και όλο τον πλανήτη!

     Οι ντόπιοι επαγγελματίες του χώρου της μουσικής, οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους μουσικούς, εταιρίες παραγωγής και management, κ.α. από  διάφορες χώρες του κόσμου, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν εκτός συνόρων.

    Η Womex 12 Θεσσαλονίκη είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στη διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες της  ανοίγουν για το κοινό και οι μουσικόφιλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περίπου 60 συναυλίες σε έξι διαφορετικές σκηνές.

     Η WOMEX 12 Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης  Θεσσαλονίκης και είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης και της συστηματικής προσπάθειας, ανάμεσα στο ΥΠ.ΠΟ.Τ, το Δήμο Θεσσαλονίκης- Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού,  τη HELEXPO Α.Ε. και  την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE» σε συνεργασία με τη Piranha Womex.

    Η φετινή 18η στην σειρά διοργάνωση της μεγαλύτερης θεματικής έκθεσης παγκοσμίως για τις μουσικές του κόσμου τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

    Η Womex 12 Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Τ «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που για το 2012 έχει στρέψει το βλέμμα στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

     Tέλος, η διοργάνωση της Womex 12 Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί με άλλα σημαντικά γεγονότα για την πόλη, όπως τον εορτασμό για τα «100 χρόνια από την απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Εντάσσεται  στο πρόγραμμα  των 47ων «Δημητρίων» και με άλλες  εκδηλώσεις του Δήμου ή της Θεσσαλονίκης ευρύτερα, όπως το Φεστιβάλ «Μουσικές του κόσμου» (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, 6-8 Ιουνίου), το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education,  15-20 Ιουλίου),  το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (12 Οκτωβρίου) κ.α.

    Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο  www.womex.gr και στα αγγλικά στο www.womex.com.

    Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://www.flickr.com/photos/womex/sets/72157627766118057/


    Δείτε το σχετικό βίντεο της Womex στο http://www.womex.com/realwomex/2012/videos/womex_film.html

     

     

    Επικοινωνία:

     Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Womex 12 Θεσσαλονίκη :

    Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού, Δήμου Θεσσαλονίκης

    Τηλ: +30 2310 226868

    E-mail : womex.thessaloniki@gmail.com

     

    Συντονισμός GAIALIVE –εταιρία παραγωγής

    T.Θ.10951

    Τ.Κ. 54012

    Θεσσαλονίκη

    Tηλ: +302310513661

    Φαξ: +302310548202

    E-mail: info@gaialive.eu

     

    Helexpo A.E.

    Tηλ: +30 2310 291111 / 291500

    E-mail:vdalkrani@helexpo.gr


    Tags
    Μουσικά Είδη:ελληνική μουσική



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε