ελληνική μουσική
    481 online   ·  210.844 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    50 χρόνια Marshall με 5 νέους ενισχυτές

    Η εταιρεία Marshall γιορτάζει φέτος τα πεντηκοστά της γενέθλια και θέλοντας να τιμήσει το ένδοξο παρελθόν της κατασκεύασε πέντε νέους ενισχυτές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ανά δεκαετία το ηχητικό και σχεδιαστικό στυλ των αυθεντικών πρωτότυπων μοντέλων.

    50 χρόνια Marshall με 5 νέους ενισχυτές

    Δευτέρα 07 Μαΐ 2012

    Με αυτό τον τρόπο η Marshall πραγματοποιεί ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο δίνοντας την δυνατότητα στις νέες γενιές μουσικών να γνωρίσουν από κοντά τον αυθεντικό ήχο που μεσουρανεί στη μουσική βιομηχανία εδώ και 50 χρόνια.

    1960s Marshall JTM1C

    Το μοντέλο JTM1 είναι ένας λαμπάτος ενισχυτής 1 watt ο οποίος παράγεται σε περιορισμένα αντίτυπα και φτιάχτηκε για να τιμήσει την επέτειο των 50 χρόνων της Marshall. Η κεφαλή και το combo JTM1 έχουν την ένταση μεγαλύτερων ενισχυτών σε συνδυασμό με τον κλασσικό τόνο της δεκαετίας του 1960, χαρακτηριστικά της αυθεντικότητας της εποχής.

    1970s Marshall JMP1

    Ο ενισχυτής JMP1 αντανακλά τη δεκαετία που όλοι θα θυμούνται σαν τα χρόνια που η Marshall καθιερώθηκε σαν πρεσβευτής της ροκ στο μουσικό στερέωμα. Διαθέτοντας μοναδικά τονικά χαρακτηριστικά και περισσότερο gain από τον προκάτοχό του JTM1, ο JMP διακρίνεται για τη μοναδική σχεδίαση του προενισχυτή του που σε συνδυασμό με τον διακόπτη gain boost switch είναι η ιδανική λύση για τους λάτρεις των 70's που αναζητoύν τον ρυθμικό και lead ήχο των μουσικών τους ινδαλμάτων.

    1980s Marshall JCM1

    Οι επετειακοί ενισχυτές για τα 50 χρόνια της Μarshall δεν θα μπορούσαν να είναι ολοκληρωμένοι χωρίς τον κλασσικό εκπρόσωπο των 80's JCM800. Αναφέρθηκε σαν ένας από τους κορυφαίους ενισχυτές στον κόσμο και σαν συνέπεια οποιοσδήποτε ενισχυτής ο οποίος θα κατασκευαζόταν βάσει του JCM800 θα έπρεπε να πληροί τις ηχητικές προδιαγραφές του, όπως και έγινε με το JCM1 combo.

    1990s Marshall DSL1

    Με την έλευση του 1990, η ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας σήμαινε και ενισχυτές με περισσότερο gain και μοντέρνα τονικά χαρακτηριστικά. Το 1996, η Marshall κατασκεύασε την σειρά JCM2000 Dual Super Lead, η οποία και ενέπνευσε τη δημιουργία του DSL1 – του τέταρτου κατά σειρά μοντέλου στην επετειακή σειρά των 50 χρόνων. Παραμένοντας ακριβής στον αυθεντικό τόνο του DSL και διαθέτοντας δύο κανάλια, ο DSL1 θα σας μεταφέρει από την λαμπρότητα του καθαρού του καναλιού στην απόλυτη παραμόρφωση του high gain lead ήχου του με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα ρυθμιστικά Tone Shift και Deep προσδίδουν εναλλαγές την μεσαία συχνοτική περιοχή, τονίζοντας τον μοντέρνο χαρακτήρα του ενισχυτή.

    2000 Marshall JVM1

    Φτάνοτας στις μέρες μας, η εξέλιξη των σύγχρονων Marshall μας έφερε στην εποχή των JVM. Η πιο μοντέρνα εκδοχή των επετειακών ενισχυτών JVM1 παράγει το περισσότερο gain της σειράς των ενισχυτών του ενός watt, σε συνδυασμό με το σκληρό ηχητικό του χαρακτήρα. Το μοντέλο παρέχει επίσης δύο κανάλια κρυστάλλινου καθαρού ήχου και συμπαγούς overdrive, συμπληρώνοντας την ηχητική γκάμα των ενισχυτών που σίγουρα δεν στερούνται αυθεντικότητας.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #24605   /   07.05.2012, 01:20   /   Αναφορά

    Ενώ λίγες μέρες πριν απεβίωσε ο ιδρυτής της Marshall, Jim Marshall. Τυχαίο;