ελληνική μουσική
    533 online   ·  210.834 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η γυναικεία παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna στο Radio Musicheaven

    ...την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 από τη 1μμ. ως τις 3μμ. ζωντανά στην εκπομπή Κυριακάτικοι Επισκέπτες με οικοδεσπότη το Χάρη Αρώνη.

    Η γυναικεία παραδοσιακή ορχήστρα Smyrna στο Radio Musicheaven

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (AR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 12 Μαΐ 2012

    Πριν από μερικούς μήνες είχα τη χαρά να φιλοξενήσω στην εκπομπή "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" την Πένυ Παπακωνσταντίνου (διαβάστε εδώ: Η Πένυ Παπακωνσταντίνου την Κυριακή ζωντανά στο ραδιόφωνό μας ή κατεβάστε την εκπομπή από εδώ).

    Εκεί, έμαθα για το συγκρότημα SMYRNA, ένα σχήμα αποκλειστικά από κορίτσια που παίζουν και τραγουδούν παραδοσιακή μουσική, στη δημιουργία του οποίου η Πένυ είχε βασική συμβολή, με αφορμή μια ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα (πιανίστα και βασικού στελέχους της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου).

    Μέχρι τότε, οι SMYRNA αποτελούνταν από τις Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τζουράς, τραγούδι) και Claudia Rossini (βιολί, τραγούδι).

    video 

    Καθώς η Claudia (Ελβετίδα που είχε έρθει στην Ελλάδα για να σπουδάσει την Ελληνική παραδοσιακή μουσική) επέστρεψε στη χώρα της, τη θέση της στο βιολί πήρε η Μυρτώ Δράκου, ενώ προστέθηκε και η Μικαέλλα Τσούμπου στο κλαρίνο.

    Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν (13 Μαΐου, 1μμ.) φιλοξενούμε για δυό ώρες ON-AIR στο studio της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" τις SMYRNA σε απαρτία. Θα κουβεντιάσουμε χιλιάδες πράγματα για τη μουσική, τη ζωή και την επικαιρότητα, θα ακούσουμε  δουλειά τους ηχογραφημένη είτε σε studio είτε από ζωντανές εμφανίσεις τους, ενώ σίγουρα θα τις χαρούμε να τραγουδούν ζωντανά για τους ακροατές του Radio Musicheaven!

    video 

    Περιμένουμε τις παρεμβάσεις και τα σχόλιά σας στο δωμάτιο επικοινωνίας ζωντανά την ώρα της εκπομπής. Εν τω μεταξύ, ενημερωθείτε από το άρθρο-συνέντευξη της Μαριάννας Πουτακίδου στο Musiccorner.gr και ακούστε δείγματα της δουλειάς τους στα παρακάτω βίντεο:

    video 


    Tags
    Μουσικά Όργανα:βιολίΜουσική Γενικά:ραδιόφωνο



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #24653   /   21.05.2012, 21:29   /   Αναφορά

    Μπορείτε να κατεβάσετε σε mp3 την εκπομπή από εδώ:


    http://www.mediafire.com/?6lyg72amcb8fcg3