ελληνική μουσική
    636 online   ·  210.832 μέλη

    Το μήλο κάτω απ τη μηλιά...

    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά!

    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 08 Ιούν 2012

    Διάσημα παιδιά διασήμων μπαμπάδων και μαμάδων. Τους διάσημους μπαμπάδες, τους γνωρίζουμε όλοι όπως -μέσω αυτών στις περισσότερες περιπτώσεις- γνωρίζουμε και τις μαμάδες.

    Για να δούμε όμως τι γίνεται με τα παιδιά που αρκετά από αυτά –αν όχι όλα- εισπράττουν διασημότητα –με επιτυχία ή όχι- στον χώρο της μουσικής που οι διάσημοι μπαμπάδες τους, διέπρεψαν ή εξακολουθούν ακόμα να διαπρέπουν.


    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά!Jakob Dylan (Bob & Sara Dylan)

    Ο Jakob –Luke- Dylan (9 Δεκεμβρίου 1969), είναι το νεότερο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού Bob & Sara, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Nicole Paige από το 1992 και έχει μαζί της τέσσερις γιούς.

    Ο Jakob ηγείται της μπάντας Wallflowers, έκανε μαζί τους πέντε albums μέχρι το 2005 και από το 2008 μέχρι σήμερα έχει κάνει δύο σόλο albums. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Dhani Harrison στο "Gimme Some Truth" του John Lennon, για το tribute album στον Lennon, "Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur".

    Τον Μάιο του 2010, το όνομά του, φιγουράρισε στο soundtrack της σειράς True Blood.

    Δισκογραφία:  

    1992: Wallflowers (Wallflowers)
    1996: Bringing Down the Horse (Wallflowers)
    2000: Breach (Wallflowers)
    2002: Red Letter Days (Wallflowers)
    2005: Rebel Sweetheart (Wallflowers)

    2008: Seeing Things (Solo)
    2010: Women + Country (Solo)



    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά!
    Dhani Harrison
    (George & Olivia Harrison)

    Ο Dhani (1 Αυγούστου 1978), που οφείλει το όνομά του στην 6η και στην 7η νότα της Ινδικής μουσικής κλίμακας ('dha' & 'ni'), έκανε το επαγγελματικό μουσικό του ντεμπούτο, συνεργαζόμενος στο Brainwashed που ήταν το τελευταίο album του George και που κυκλοφόρησε το 2002. Το 2006, φορμάρισε τη δική του μπάντα, τους Thenewno2.

    Μεγάλωσε στο Henley-on-Thames του Friar Park και στα έξη του χρόνια, θέλησε να μάθει τύμπανα με δάσκαλο τον “θείο” Ringo, αλλά όταν ο Ringo άρχισε να παίζει, ο Dhani φοβήθηκε τόσο πολύ από τον θόρυβο, που βγήκε από το δωμάτιο τρέχοντας και από τότε δεν άγγιξε ξανά τα τύμπανα. Το ενδιαφέρον του, εστιάστηκε στη Formula 1 και ακολουθούσε τον πατέρα του στα διάφορα Grand Prix ανά τον κόσμο. Το 2001 που τελείωσε τις σπουδές του στο Brown University, αποφάσισε να ακολουθήσει τα μουσικά βήματα του πατέρα του.

    Οι συνεργασίες του Dhani είναι πολλές. Αφού τελείωσε το Brainwashed μαζί με τον Jeff Lynne, έλαβε μέρος στο Concert for George -που οργάνωσε ο Eric Clapton- για την πρώτη επέτειο του θανάτου του George, μαζί με τους Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Billy Preston, Ravi Shankar, Jeff Lynne, Tom Petty, Jim Keltner & Joe Brown.

    Συνεργάστηκε επίσης με τον Jakob Dylan στο "Gimme Some Truth" του John Lennon, για το tribute album στον Lennon, "Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur", αλλά και σε δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια των Traveling Wilburys με το ψευδώνυμο Ayrton Wilbury.

    Τον Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησε με τους Thenewno2 το ντεμπούτο album, You Are Here και τον Αύγουστο του 2010, ο Dhani μαζί με τους Ben Harper & Joseph Arthur φορμάρισαν τους Fistful of Mercy.

    Δισκογραφία:

    2009: You Are Here (Thenewno2)



    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά!Julian Lennon (John & Cynthia Lennon)


    O Julian -John Charles- Lennon (8 Απριλίου 1963) οφείλει το όνομά του στη γιαγιά του, Julia (μητέρα του John), διατηρεί πολύ στενή φιλία με τον Paul McCartney και τα τραγούδια των Beatles, "Lucy in the Sky with Diamonds", "Hey Jude" & "Good Night" είναι εμπνευσμένα από αυτόν.

    Το "Lucy in the Sky with Diamonds", περιγράφει με τους στίχους του μία ζωγραφιά που είχε φτιάξει ο Julian και παρουσίαζε τη συμμαθήτριά του στο νηπιαγωγείο, Lucy O'Donnell στον ουρανό ανάμεσα σε αστέρια, το "Good Night", ήταν ένα νανούρισμα που έκλεινε το White Album και το "Hey Jude" το έγραψε ο Paul McCartney για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει το χωρισμό των γονιών του, γι’ αυτό και το τραγούδι είχε αρχικά τον τίτλο "Hey Jules".

    Η γέννηση του Julian κρατήθηκε κρυφή για αρκετά χρόνια για να μη διαταραχθεί η καριέρα του John με τους Beatles, αλλά η σχέση πατέρα και γιου ενώ στη δεκαετία του 60 ήταν “παγωμένη”, ανανεώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 70, όταν ο John είχε χωρίσει προσωρινά από τη Yoko και ήταν με την May Pang.

    Το μουσικό ξεκίνημα του Julian έγινε σε ηλικία 11 ετών, στο album του John, Walls and Bridges όπου έπαιξε τύμπανα στο "Ya-Ya". Τα Χριστούγεννα του 1973, είχε ήδη πάρει δώρο από τον πατέρα του ένα drum machine και μία κιθάρα Gibson Les Paul.

    To 1984 έκανε ντεμπούτο με το album Valotte, το 1986 κυκλοφόρησε το Secret Value of Daydreaming, το 1991 το Help Yourself με τη συνεργασία του George Harrison, το 1998 το Photograph Smile που δεν είχε εμπορική επιτυχία και από τον Οκτώβριο του 2011 βρίσκεται ξανά στην αγορά με το Everything Changes.

    Δισκογραφία:

    1984: Valotte
    1986: Secret Value of Daydreaming
    1989: Mr. Jordan
    1991: Help Yourself
    1998: Photograph Smile
    2011: Everything Changes



    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά! Sean Lennon (John Lennon & Yoko Ono)

    Ο Sean -Taro Ono- Lennon (9 Οκτωβρίου 1975), γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ακολουθήσει μουσική καριέρα και παρ’ όλο που οι γονείς του δεν τον ενεθάρρυναν ποτέ στην καριέρα του μουσικού, στα 16 του, είχε ήδη συνθέσει μαζί με τον Lenny Kravitz το "All I Ever Wanted".

    Στα 1995 φορμάρισε τους IMA και μέχρι σήμερα το όνομά του φιγουράρει σε παραγωγές όχι μόνο μουσικών albums, αλλά και πολλών κινηματογραφικών ταινιών.

    Δισκογραφία:

    1998: Into the Sun (IMA)
    1999: Half Horse, Half Musician (IMA)
    2006: Friendly Fire (IMA)



    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά! James McCartney (Paul & Linda McCartney)


    Ο James -Louis- McCartney (12 Σεπτεμβρίου 1977), είναι ο μοναδικός γιος των Paul & Linda και ζει στο Λονδίνο. Πέρασε τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του “στο δρόμο”, αφού οι γονείς του περιόδευαν με τους Wings, αλλά με τη διάλυση της μπάντας στα 1980, εγκαταστάθηκε μαζί τους στο Rye του East Sussex.

    Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε με το album του πατέρα του, Flaming Pie (1997) και συνεχίστηκε αργότερα με το Driving Rain (2001). Στο Flaming Pie παίζει σόλο κιθάρα στο "Heaven on a Sunday", ενώ στο Driving Rain, έχει συνθέσει μαζί με τον πατέρα του τα "Spinning On An Axis" & "Back In The Sunshine Again" και παίζει κιθάρα σε όλα τα κομμάτια.

    Το 2004 έλαβε μέρος στην 'US' περιοδεία του Paul και το 2008 ξεκίνησε να δουλεύει το δικό του υλικό με τη βοήθεια του πατέρα του, το οποίο και παρουσίασε στο Fairfield Arts & Convention Center τον Νοέμβριο του 2009, με το ψευδώνυμο Light.

    Δισκογραφία:

    2010: Available Light
    2011: Close at Hand



    Διάσημα (Διασήμων) Παιδιά!Zak Starkey (Ringo & Maureen Starkey)


    Ο Zak Starkey (13 Σεπτεμβρίου 1965), άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μουσική από τα 8 του χρόνια και στα δέκα του, μάθαινε να παίζει τύμπανα αυτοδίδακτα, γιατί ο πατέρας του, μη συμφωνώντας να τον δει στη μουσική βιομηχανία, του έδωσε μόνο ένα μάθημα. Τον προτιμούσε δικηγόρο ή γιατρό. Όμως….

    Όμως, ο Keith Moon που ήταν ντράμμερ των Who, που ήταν ”κολλητός” με τον Ringo και που ήταν ο νονός του Zak, χάρισε στο παιδί ένα σετ, του έδειξε κάποια πράγματα και ο Zak στα 12 του, έπαιζε ήδη στα pubs με τους Next.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 80, εμφανίστηκε σε ένα reunion των Spencer Davis Group, τον Ιανουάριο του 1985 παντρεύτηκε την Ελληνικής καταγωγής Sarah Menikides και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, έκανε τον Ringo …παππού!

    Μέσα στις συνεργασίες του σ’ αυτή τη δεκαετία, θα τον βρούμε να παίζει τύμπανα στο solo album Silver and Gold (1989), του κιθαρίστα Adrian Smith των Iron Maiden.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο Zak συνεργάζεται με τους John Entwistle & Ringo Starr για το album του Entwistle The Rock, και στη συνέχεια στα 1994, συμμετέχει στην Daltrey Sings Townshend περιοδεία των Roger Daltrey & John Entwistle που έκλεισε με δύο lives στο Carnegie Hall. Στα 1996, ο Zak παίζει με τους Who στην Quadrophenia περιοδεία και οι Townshend & Daltrey δηλώνουν ότι ο Zak είναι ο καλύτερος ντράμμερ που πέρασε από τη μπάντα μετά τον θάνατο του Keith Moon.

    Ο Zak, είναι ο τρίτος ντράμμερ που πέρασε από τους Oasis και τις συνεργασίες του που είναι πάρα πολλές, θα τις δούμε αμέσως παρακάτω στη δισκογραφία του.

    Δισκογραφία: (Session)

    1985: Artists United Against Apartheid - Sun City
    1985: Roger Daltrey - Under a Raging Moon
    1985: Eddie Hardin - Wind in the Willows
    1987: Mike d'Abo - Indestructable
    1989: ASAP - Silver and Gold
    1989: Pete York - Super Drumming II
    1990: Ringo Starr - Ringo Starr and His All-Starr Band
    1992: Tony Martin - Back Where I Belong
    1992: Robert Hart - Robert Hart
    1996: Semantics - Powerbill
    1996: John Entwistle - The Rock
    1997: Simon Townshend - Among Us
    1997: Eddie Hardin - Wizard's Convention, Vol. 2
    1999: Lightning Seeds - Tilt
    2001: Sasha - Surfin' on a Backbeat
    2003: Johnny Marr and the Healers - Boomslang
    2004: Who - Then and Now
    2005: Oasis - Don't Believe the Truth
    2006: Who - Endless Wire
    2007: Broken English - The Rough with the Smooth
    2008: Oasis - Dig Out Your Soul



    Πηγή: Wikipedia

    Από την άλλη μεριά, τα παιδιά των “Κακών Παιδιών”, διαπρέπουν στη μόδα, γιατί αν και δεν ακολούθησαν τη μουσική λόγω μπαμπά, ακολούθησαν το modeling, τη φωτογραφία ή την ηθοποιία λόγω μαμάς.

    Έτσι, θα βρούμε εδώ την Jade Jagger (Mick & Bianca Jagger), τις Georgia & Elizabeth Jagger (Mick Jagger & Jerry Hall), τις Αλεξάνδρα & Θεοδώρα Richards (Keith Richards & Patti Hansen) και να πω εδώ ότι με εντυπωσιάζει που ο Keith έδωσε Ελληνικά ονόματα στις κόρες του (βέβαια και η Merkel, εκτός από Αγγέλα, λέγεται και Δωροθέα που είναι κι αυτά Ελληνικά, αλλά αυτηνής, δεν της γράφω άρθρο με τίποτα).

    Να συμπληρώσω λοιπόν ότι συνάδελφοι των παιδιών των “Κακών Παιδιών”, είναι και οι Mary & Stella McCartney (Paul & Linda McCartney).

    Έχουμε κι άλλα διάσημα παιδιά βέβαια εκτός από αυτά. Έχουμε την κόρη του Sting, του Ravi Shankar, του Lenny Cravitz, του Curt Cobain, τον γιο του Robert Plant, και πάει λέγοντας, αλλά θα επανέλθω με ένα δεύτερο μέρος.

    Ευχαριστώ για την ανάγνωση...





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #24695   /   08.06.2012, 13:47   /   Αναφορά

    Πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση Ορφέους !!! Όπως βλέπω ... όλα τα "Μπητλόπαιδα" γίνανε μουσικοί και προσπάθησαν να κάνουν καριέρες !!! Προσωπικά, απ΄όσους ανέφερε ο Ορφέους στη δημοσίευσή του, μόνο τον Julian Lennon γνώριζα!!! Κι αυτό επειδή το τραγούδι του Too Late For Goodbyes υπήρχε σε κάποια συλλογή με hits που κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1984 κι έτσι ... η "δική μου γενιά" ["των 80ς οι εκδρομείς"] συναντήθηκε με αυτό, προτού καλά - καλά ανακαλύψει το έργο και την αξία του πατέρα τού Julian !!! Το τραγούδι του Julian είναι γλυκύτατο, αλλά ... από τότε δεν ξανάκουσα γι' αυτόν !!!


    Γενικά ... αν είσαι γιος ενός πολύ διάσημου και πολύ αναγνωρισμένου είναι μεγάααλο το βαρος που πρέπει να "σηκώσεις" σε περίπτωση που θελήσεις κι εσύ να σταδιοδρομήσεις στη μουσική .... Οι συγκρίσεις με τον μπαμπά είναι αναπόφευκτες !!! Θα ακούς από παντού : "καλός είναι, συμπαθητικός είναι αλλά ... καμία σχέση με τον πατέρα του, που ήταν το κάτι άλλο" !!! Για να είσαι, λοιπόν, γιος ενός τόσο σπουδαίου καλλιτέχνη και να σταδιοδρομήσεις στο χώρο της μουσικής, πρέπει να ξεπεράσεις τον πατέρα σου [πράγμα ... από δύσκολο έως αδύνατον, καθόσον όταν γεννήθηκε π.χ. ο Τζον Λέννον ή ο Μπομπ Ντίλαν ο Θεός ... έσπασε το καλούπι τους] !!! Η μόνη εξαίρεση που μού έρχεται στο μυαλό είναι ο Jean Michel Jarre !!! Παρόλο που ήταν γιος του ΄πολύ σπουδαίου Maurice Jarre, εντούτοις .... ήταν κι αυτός τόσο "ταλαντούχος" και "μοναδικός", όπως ο πατέρας του, κι έτσι ... έκανε κι αυτός λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο της μουσικής !!!


    Συμπερασματικά .... Αν ο Julian Lennon δεν είχε την τύχη, και συνάμα την "ατυχία", να κουβαλά ένα τόσο βαρύ όνομα, ίσως μέχρι σήμερα να συζητούσαμε ακόμη γι΄αυτόν και να μην είχε μείνει θαμμμένος .... στο "σεντούκι με τις εφηβικές αναμνήσεις" ημών των "εκδρομέων των 80ς" !!! Όμως, μέχρι σήμερα ... για τον μπαμπά του συζητάμε, ακόμη και εμείς που δεν είχαμε γεννηθεί την εποχή που μεγαλουργούσε .....    

    jj7
    #24712   /   13.06.2012, 19:02

    υπεροχο αρθρο μπραβο ορφεα παντα ενδιαφεροντα αυτα που δημοσιευεις!!! ΠΕριμενουμε εναγωνιος δευτερο μερος!!


    Administrator
    #24696   /   08.06.2012, 14:11   /   Αναφορά

    Τα Μπιτλάκια είναι ίδια οι γονείς τους :)


    Ευχαριστούμε Orf :)