ελληνική μουσική
    608 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Σεμινάριο κλασσικού τραγουδιού και ερμηνείας

    Στο πλαίσιο του θερινού  μουσικοπαιδαγωγικού  προγράμματος που έχει ξεκινήσει φέτος το Εθνικό Ωδείο,  πραγματοποιείται Σεμινάριο Κλασσικού Τραγουδιού και Ερμηνείας με τη διακεκριμένη σοπράνο Μάτα Κατσούλη από την Τρίτη 17 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012. Η ώρα έναρξης του σεμιναρίου θα είναι καθημερινά στις  11 το πρωί.

    Σεμινάριο κλασσικού τραγουδιού και ερμηνείας

    Πέμπτη 12 Ιούλ 2012

    Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τελειόφοιτοι σπουδαστές μονωδίας, απόφοιτοι καθώς και νέοι καλλιτέχνες που θέλουν να δουλέψουν πάνω στο ρεπερτόριο τους.  Τα έργα που θα ερμηνεύσουν οι ενεργοί συμμετέχοντες θα είναι δικής τους επιλογής.

    Το Σεμινάριο θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και ακροατές.

    Οι δηλώσεις συμμετοχής  γίνονται  στη γραμματεία του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 18, Πλ. Βάθης, Αθήνα) μέχρι τις 15 Ιουλίου.

    Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5233175 / 210 5248304 (10 π.μ. – 4 μ.μ.) και στο 6945527805.

    ΜΑΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

     Η σοπράνο Μάτα Κατσούλη έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Γερμανική Όπερα του Ρήνου στο Ντύσσελντορφ, το Φεστιβάλ του Φλωρεντινού Μαΐου, το φεστιβάλ του Μονπελλιέ,  το Κέντρο Τεχνών Μόσχας, την Τόνχαλλε της Ζυρίχης, τη Συμφωνική Αίθουσα Κολωνίας και με άλλους φορείς ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως: Ρούσαλκα, Τόσκα, Λουτσία ντι Λάμμερμουρ, Αλτσίνα, Μιμή, Τζίλντα, Φιορντιλίτζι, Κοντέσσα, Αντίνα, Αριάδνη (Αριάδνη στην κρήτη), Αστέρια (Ταμερλάνος). Έχει ερμηνεύσει ρόλους σοπράνο στα έργα Μεσσίας του Χαίντελ,  Τέσσερα τελευταία τραγούδια του Ρ. Στράους,  Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και του Μπραμς, Λειτουργία σε ντο ελάσσονα του ΜότσαρτΕνάτη συμφωνία του Μπετόβεν, Τέταρτη συμφωνία του Μάλερ κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ζυρίχης, τη WDR Κολωνίας, τη Musica Aeterna του Νοβοσιμπίρσκ, την Καμεράτα Στουτγάρδης, την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την ορχήστρα των Χρωμάτων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης,  τη Συμφωνική της ΕΡΤ, της Ορχήστρα της Πάτρας κ.α. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ηχογραφήσεις. Οι ηχογραφήσεις της Αριάδνης στην Κρήτη και του Ταμερλάνου για την MDG τιμήθηκαν με πολλά βραβεία. Στο πρόσφατο ανέβασμα στο ΜΜΑ της όπερας Ο θρίαμβος της Κλέλιας έκανε τη μουσική προετοιμασία. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Μικρή  Όπερα του Κόσμου, τον Ιανουάριο του 2011, διεύθυνε την όπερα Così fan tutte. Είναι διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.   


    Tags
    Μουσικά Είδη:ΌπεραΚαλλιτέχνες:ΜότσαρτΜάτα Κατσούλη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε