ελληνική μουσική
    759 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Είσαι νέος δημιουργός; Στείλε demo στην FM Records

    Η  FM Records ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αποτελεί σήμερα τη μόνη εναπομείνασα «ανεξάρτητη» Ελληνική δισκογραφική εταιρεία.

    Είσαι νέος δημιουργός; Στείλε demo στην FM Records

    Τετάρτη 29 Αύγ 2012

    Πάντα κοντά στους νέους καλλιτέχνες και με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της, η FM αφουγκράστηκε την αλλαγή στη μουσική βιομηχανία και στράφηκε στη δημιουργία e-label με σκοπό την ηλεκτρονική διανομή και προώθηση των νέων κυκλοφοριών.

    Έχοντας έναν κατάλογο με 20.000 τραγούδια (στα οποία συμπεριλαμβάνονται συνθέτες όπως Μίκης Θεοδωράκης,ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο Goran Bregovic), η εταιρεία έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Στέρεο Νόβα (Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα), τα Ημισκούμπρια, οι Going Through (Νίκος Βουρλιώτης), οι Terror-X-Crew, οι Ενδελέχεια, τα Υπόγεια Ρεύματα.

    Ανεξάρτητα από το μουσικό ρεύμα κάθε καλλιτέχνη, η FM Records δέχεται demos από νέους δημιουργούς είτε πρόκειται για μικρές εκτυπώσεις (300-400 αντιτύπων), είτε για ψηφιακή διανομή με άμεσα δυνατή τη διαθεσιμότητα των μουσικών έργων σε παγκόσμια ηλεκτρονικά καταστήματα και προώθηση για τη μουσική επένδυση κινηματογραφικών, θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών.


    Τι μπορεί να προσφέρει η FM Records σε ένα νέο καλλιτέχνη;

    Η FM Records είναι η μόνη εναπομείνασα «ανεξάρτητη» Ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Αναλαμβάνει μικρές εκτυπώσεις (έως 300-400 αντίτυπα), αλλά κυρίως επικεντρώνεται στην ψηφιακή διανομή με υψηλές πωλήσεις παγκοσμίως, από τη μία σε παγκόσμια ηλεκτρονικά καταστήματα ( iTunes, Amazon κ.ά.) και από την άλλη στη μουσική επένδυση τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών.

    Είσαι νέος δημιουργός; Στείλε demo στην FM RecordsΠοια είναι η FM Records;

    Η εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με κύριο σκοπό την ανάπτυξη ενός διευρυμένου δικτύου πώλησης και διανομής υλικών φορέων ήχου (CD κλπ.), ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 αναπτύχθηκε στην αγορά, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις όλων των ειδών της Ελληνικής μουσικής.

     

    Με ποιό είδος μουσικής ασχολείται;

    Από το παραδοσιακό ρεπερτόριο (ρεμπέτικα, δημοτικά, νησιώτικα, κλπ) μέχρι μοντέρνα, λαϊκά και ποπ, ροκ και hip hop. Η  FM Records άρχισε να «ειδικεύεται» στην Ελληνική εναλλακτική σκηνή - την Χιπ Χοπ, την ηλεκτρονική μουσική και την Ελληνική ροκ σκηνή.

     

    Με ποιους καλλιτέχνες έχει συνεργαστεί;

    Καλλιτέχνες όπως οι Στέρεο Νόβα (Κωνσταντίνος Βήτα, Μιχάλης Δέλτα), τα Ημισκούμπρια, οι Going Through (με αρχηγό το Νίκο Βουρλιώτη), οι Terror-X-Crew, Ενδελέχεια, Υπόγεια Ρεύματα και πολλοί άλλοι ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους από την FM RECORDS.

     

    Τι μουσικό κατάλογο έχει η FM Records;

    Η FM έχει σήμερα έναν κατάλογο 20.000 τραγουδιών! Δημιούργησε ένα μεγάλο κατάλογο Ελληνικής μουσικής που συμπεριλαμβάνει τα δικαιώματα για πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες (όπως ο Μίκης Θεοδωράκης), καθώς και αρχείο «World Music» με μουσικές των κορυφαίων συνθετών του κόσμου (Βαγγέλη Παπαθανασίου, Goran Bregovic κλπ).

     

    Τι κάνει την FM Records να ξεχωρίζει;

    Η  FM Records υπήρξε η πρώτη εταιρεία με Ελληνικό Ρεπερτόριο που επένδυσε στην διαδικασία ψηφιοποίησης ολόκληρου του καταλόγου της, με αποτέλεσμα το ρεπερτόριό της να πωλείται με μεγάλη επιτυχία online ήδη από τα μέσα του 2005 παγκοσμίως. Με τη νέα «ηλεκτρονική δισκογραφική εταιρεία» (e-label), η πώληση και η διανομή (όπως επίσης και η προώθηση) γίνεται διαδικτυακά, με αποτέλεσμα να είναι άμεσα δυνατή η διαθεσιμότητα των μουσικών έργων σε παγκόσμια έκταση.

     

    Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την FM Records;

    Η FM Records περιμένει το demo σου, σε όποιο μουσικό ρεύμα κι αν ανήκεις!

    Μπορείς να επικοινωνήσεις ηλεκτρονικά στο info@fmrecords.net  , τηλεφωνικά στο 210 – 21.30.600 ή να έρθεις στα γραφεία μας που βρίσκονται στην οδό Κνωσσού 7 στο Γαλάτσι.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε