ελληνική μουσική
    422 online   ·  210.817 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Παρουσίαση μουσικών βιβλίων και παράσταση στα Public Θεσσαλονίκης

    Οι μουσικές Εκδόσεις Cambia θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

    Παρουσίαση μουσικών βιβλίων και παράσταση στα Public Θεσσαλονίκης

    Γράφει ο Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)
    56 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 13 Σεπ 2012

    Οι μουσικές Εκδόσεις Cambia θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ.

    Το βιβλίο “ Μουσικές ιστορίες για πιάνο” του Γιώργου Βαρσαμάκη θα παρουσιάζει ζωντανά ο πιανίστας Λάζαρος Μελλίδης. Θα μπορέσετε να απολαύσετε τις μικρές μουσικές ιστορίες που περιλαμβάνονται στο έργο αυτό μέσα από τα επιδέξια δάχτυλα του μουσικού. Το μυαλό του ακροατή θα παρασυρθεί σε ένα μακρινό χρωματιστό ταξίδι μακριά από το γκρίζο της πραγματικότητας.

    Το βιβλίο “Ονειρόδρομοι” του Γιώργου Παπαδόπουλου περιέχει κομμάτια για κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου για πιάνο, φλάουτο και κιθάρα. Στο ένθετο που περιλαμβάνεται σε αυτή την έκδοση μπορεί κανείς να βρει ξεχωριστά τα μέρη της κιθάρας με αναλυτική δακτυλοθεσία, όπως επίσης και τα μέρη του φλάουτου. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ζωντανά ο ίδιος ο συνθέτης στην κιθάρα και η Χρυσάνθη Οικονομάκη στο πιάνο.

    Το βιβλίο “Ξεκινώντας, Junior I του Κώστα Μπραβάκη μια φρέσκια έκδοση για αρχάριους κιθαρίστες. Δύο μικροί μαθητές θα παρουσιάσουν κομμάτια από το βιβλίο. Η Νεφέλη Μπραβάκη θα εκτελέσει στο πιάνο το έργο από το βιβλίο Four Colours Piano Suite του ίδιου που έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Cambia.
    Τέλος από το βιβλίο Dreams που περιλαμβάνει σύγχρονα έργα για πιάνο, θα εκτελέσει έργα η ίδια η συνθέτης, Χρυσάνθη Οικονομάκη.

    Για το κοινό θα είναι διαθέσιμες οι συλλογές μας: Ενδελέχεια/Ευδαίμονες, του Δημήτρη Μητσοτάκη για πιάνο, φωνή και κιθάρα, η συλλογή του Φοίβου Δεληβοριά με 12 γνωστά τραγούδια για πιάνο, η συλλογή με τραγούδια του σχήματος
    MELISSES σε μεταγραφή για πιάνο φωνή και κιθάρα και το βιβλίο του Χρήστου Δημάκη «Φλαουτοτράγουδα για μικρή ορχήστρα».


    Ελάτε να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε τις Μουσικές Εκδόσεις Cambia από κοντά.
    Είσοδος ελεύθερη.


    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε