ελληνική μουσική
    410 online   ·  210.816 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Η ιστορία του Born To Be My Baby (Bon Jovi)

    Το «Born To Be My Baby» περιλαμβάνεται στον εξαιρετικά επιτυχημένο δίσκο των Bon Jovi «New Jersey», που κυκλοφόρησε το 1988. Δημιουργοί του τραγουδιού είναι ο Jon Bon Jovi, ο Richie Sambora (βασικός κιθαρίστας των Bon Jovi) και ο Desmond Child.

    Η ιστορία του Born To Be My Baby (Bon Jovi)

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 21 Νοέ 2012

    Ο Desmond Child είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και παραγωγούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

    Έχει γράψει πάνω από 70 μεγάλες επιτυχίες ενώ τα τραγούδια του έχουν πουλήσει πάνω από 300.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως! Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Bonnie Tyler, Aerosmith, Ricky Martin, Kiss, Cher, Alice Cooper, Rasmus, Scorpions, Meat Loaf, Jennifer Rush, Michael Bolton, Shakira, Mika κ.α. Ανάμεσα στα τραγούδια που έγραψε περιλαμβάνονται τα «You Give Love A Bad Name» και «Livin’ On A Prayer», που ήταν οι πρώτες επιτυχίες των Bon Jovi, καθώς και τα «I Was Made For Loving You» (Kiss), «I Hate Myself For Loving You» (Joan Jett), «Poison» (Alice Cooper), «Livin’ La Vida Loca» (Ricky Martin) και το «If You Were A Woman And I Was A Man» (Bonnie Tyler).

    Η ιστορία του Born To Be My Baby (Bon Jovi)Το «Born To Be My Baby» έχει παρόμοιο θέμα με το «Livin’ On A Prayer» που είχε κυκλοφορήσει το 1986. Μιλάει για ένα νεαρό ζευγάρι της εργατικής τάξης που αγωνίζεται στη ζωή με όπλο την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον. Σύμφωνα με το πιασάρικο ρεφρέν, η αγάπη αυτή φαίνεται να είναι μέρος κάποιου θεϊκού σχεδίου: «You were born to be my baby and I was made to be your man. Only God would know the reasons, but I bet He must have had a plan».

    Αρχικά το «Born To Be My Baby» ηχογραφήθηκε σε μία ακουστική εκτέλεση. Εντούτοις, ο Καναδός παραγωγός Bruce Fairbairn (1949-1999) έπεισε το συγκρότημα να ξαναηχογραφήσει το τραγούδι με ηλεκτρονικά όργανα και σε ένα πιο Hard Rock στυλ.

    Η ιστορία του Born To Be My Baby (Bon Jovi)Το «Born To Be My Baby» κυκλοφόρησε σε single το 1989 έχοντας στη β’ πλευρά το «Love For Sale». Ήταν το δεύτερο single που βγήκε από το άλμπουμ «New Jersey», καθώς είχε προηγηθεί το «Bad Medicine», και ταυτόχρονα το δεύτερο από τα 5 singles του άλμπουμ που μπήκαν στο αμερικάνικο Top 10. Το «Born To Be My Baby» έφτασε στο Νο 3 των Η.Π.Α. και στο Νο 22 της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης έφτασε στο Νο 7 της Ιρλανδίας, Νο 19 στη Νέα Ζηλανδία, Νο 25 στην Ελβετία, Νο 30 στην Αυστραλία και Νο 54 στη Γερμανία.

    Όμως ο Jon Bon Jovi πάντα υποστήριζε ότι το τραγούδι θα είχε ανέβει στο Νο 1 αν είχε κυκλοφορήσει με την αρχική του μορφή (την ακουστική εκτέλεση). Τελικά, η ακουστική εκτέλεση του «Born To Be My Baby» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1989 όταν μπήκε στη β’ πλευρά του single «Living In Sin». Η εκτέλεση αυτή περιλαμβάνεται και στη γιαπωνέζικη ειδική έκδοση του άλμπουμ «New Jersey», που κυκλοφόρησε το 1998.


    Το video clip του «Born To Be My Baby» είναι χαμηλού προϋπολογισμού και ασπρόμαυρο, όπως άλλωστε και πολλά άλλα βίντεο των Bon Jovi. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο στούντιο και δείχνει τη διαδικασία ηχογράφησης του τραγουδιού. Στην πλήρη του εκδοχή υπάρχει ένας διάλογος μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, τα οποία αποφασίζουν να ηχογραφήσουν και πάλι το ρεφρέν καθώς έμειναν ανικανοποίητοι από το αρχικό αποτέλεσμα.

    Το βίντεο χαρακτηρίζεται από τις φωτογενείς λήψεις του Jon Bon Jovi καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη που τραγουδούν τα «na-na-na-na» γύρω από ένα μικρόφωνο. Η γυναίκα που αγκαλιάζει ο Jon Bon Jovi (περίπου στη μέση του βίντεο) είναι η Dorothea Hurley. Η Dorothea είναι ο παιδικός έρωτας του Jon Bon Jovi, την οποία παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 1989.

    Η ιστορία του Born To Be My Baby (Bon Jovi)

    Το βίντεο συμπεριλήφθηκε στο «New Jersey: The Videos» αλλά όχι στη συλλογή «Cross Road: The Videos» (1994). Ωστόσο, συμπεριλήφθηκε στο “Greatest Hits – The Ultimate Video Collection” (2010). Ομοίως, ούτε το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στη συλλογή «Cross Road» (1994) με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Bon Jovi, παρά το γεγονός ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος. Εντούτοις, το 2010 συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ “Greatest Hits”.

    Το 2003 οι Bon Jovi κυκλοφόρησαν μία νέα ακουστική εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «This Left Feels Right».
    Ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού περιλαμβάνεται στο DVD «The CRush Tour» (2000) και στο DVD/Blue Ray «Live At Madison Square Garden» (2009).

    Το 2010, το ελληνικό συγκρότημα Μέλισσες ερμήνευσε το «Born To Be My Baby» στο MAD Radio.
    Τέλος, το τραγούδι χρησιμοποιείται συχνά από νεόνυμφα ζευγάρια για την είσοδό τους στο χώρο της δεξίωσης.

    Κωνσταντίνος Παυλικιάνης

    Η ιστορία του Born To Be My Baby (Bon Jovi)

    BORN TO BE MY BABY – Bon Jovi

    Rainy night and we worked all day
    We both got jobs 'cause there's bills to pay
    We got something they can't take away
    Our love, our lives

    Close the door, leave the cold outside
    I don't need nothing when I'm by your side
    We got something that'll never die
    Our dreams, our pride

    My heart beats like a drum (all night)
    Flesh to flesh, one to one (and it's alright)
    And I'll never let go cause
    There's something I know deep inside

    You were born to be my baby
    And baby, I was made to be your man
    We got something to believe in
    Even if we don't know where we stand
    Only God would know the reasons
    But I bet he must have had a plan
    Cause you were born to be my baby
    And baby, I was made to be your man

    Light a candle, blow the world away
    Table for two on a TV tray
    It ain't fancy, baby that's OK
    Our time, our way

    So hold me close better hang on tight
    Buckle up, baby, it's a bumpy ride
    We're two kids hitching down the road of life
    Our world, our fight

    If we stand side by side (all night)
    There's a chance we'll get by (and it's alright)
    And I'll know that you'll be live
    In my heart till the day that I die

    (Chorus)

    My heart beats like a drum (all night)
    Flesh to flesh, one to one (and it's alright)
    And I'll never let go cause
    There's something I know deep inside

    (Chorus)






    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #25900   /   21.11.2012, 12:31   /   Αναφορά

    Πάντα απολαμβάνω τα άρθρα σου Κωνσταντίνε.

    Administrator
    #25904   /   21.11.2012, 17:42   /   Αναφορά

    Όπως αποδεικνύει το βίντεο, το ρεφραίν θα ήταν πολύ χειρότερο αν δεν έπεφτε η ιδέα να το ξαναγράψουν. :)


    Κωνσταντίνε ευχαριστώ προσωπικά γι' αυτή την παρουσίαση, καθώς το συγκεκριμένο άλμπουμ "με έχει σημαδέψει", από τότε που το πρωτοάκουσα, από original κασέτα, ενός καλού παιδικού φίλου :)

    #25906   /   21.11.2012, 18:55   /   Αναφορά

    Αγαπημενος!Smile

    #26873   /   14.03.2013, 15:37   /   Αναφορά

    το κομματι ειναι ιδιαιτερα κοινοτυπο , και εγινε επιτυχια κυριως λογω της κεκτημενης ταχυτητας απο την επιτυχια που ειχαν εκεινη την εποχη οι Bon Jovi .Στην Ελλαδα εστω και καθυστερημενα αναγνωριστηκε ο μεγαλος αυτος συνθετης Desmond Child . Εννοω  οχι τωρα στο αρθρο ,γενικα στον ελληνικο τυπο .Αν την εποχη εκεινη ελεγε καποιος σε καποιο ροκ 'μουσικοκριτικο ' το ονομα desmond child η θα τον αγνοουσε η θα εκανε υποτιμητικα σχολια .