ελληνική μουσική
    727 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Joyce Didonato: Ο θρίαμβος του Μπαρόκ!

    Αναβιώνει ήρωες της τόσο σύνθετης σε πλοκή μπαρόκ όπερας ερμηνεύοντας εκπληκτικές άριες με την ασύληπτη φωνή της και δηλώνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερους μουσικούς στη ζωή μας!

    Joyce Didonato: Ο θρίαμβος του Μπαρόκ!

    Τετάρτη 05 Δεκ 2012

    Ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Drama Queens κυκλοφόρησε πρόσφατα, η Joyce Didonato, η Αμερικάνα mezzo soprano που φέτος κέρδισε βραβείο Grammys. Μαέστρος σε αυτή την δουλειά είναι ο Alan Curtis που ειδικεύεται στις ιδιατερότητες της μπαρόκ όπερας.

    Joyce Didonato: Ο θρίαμβος του Μπαρόκ!

    Σε αυτή τη συγκλονιστική συλλογή, αποθεώνεται μια ολόκληρη μουσική εποχή, σε όλο της το μεγαλείο, μέσα από βασιλικές άριες του 17ου και 18ου αιώνα, από πασίγνωστους συνθέτες όπως οι Monteverdi, Handel, Vivaldi αλλά και λιγότερο γνωστούς όπως οι Giuseppe Maria Orlandini, Reinhard Keiser, Geminiano Giacomelli και Porta. Πάντα πρωτοπόρα όπως μας έχει συνηθίσει η Didonato παρουσιάζει μια θεματική δουλειά: Στο Drama Queens βλέπει μια παρέλαση από πορτραίτα γυναικών της αριστοκρατίας με δύναμη, που βρίσκονται σε προκλητικές θέσεις και ακραίες ψυχικές καταστάσεις.

    Όπως η ίδια δηλώνει η συγκεκριμένη δουλειά την έχει συναρπάσει περισσότερο από όλες μέχρι σήμερα γιατί συμπεριλαμβάνονται σε αυτή, όλα όσα βαθιά μέσα της λατρεύει στον κόσμο της όπερας: υψηλό δράμα, μυστηριώδη συναισθήματα, τολμηρά φωνητικά, περάσματα μέσα στο χρόνο, ιστορικές αναφορές. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Joyce Didonato: Ο θρίαμβος του Μπαρόκ!

    Τον Φεβρουάριο του 2012, στα 54α ετήσια βραβεία Grammys που έγιναν η Joyce DiDonato κέρδισε το πρώτο της βραβείο εκεί, στην κατηγορία Κλασσική Σόλο Φωνή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι θεωρείται μία από τις καλύτερες φωνές των τελευταίων δεκαετιών.

    Το πραγματικό της όνομα είναι Flaherty. Έχει καθιερωθεί επαγγελματικά με το επώνυμο του πρώτου της συζύγου. Αν και έχουν πάρει διαζύγιο εκείνη δεν σταμάτησε να το χρησιμοποιεί. Ο δεύτερος σύζυγός της είναι ο Ιταλός μαέστρος Leonardo Vordoni. Είναι η πρώτη κλασσική τραγουδίστρια που ερμήνευσε κατά την διάρκεια των Grammys το έργο του Rossini “Non più mesta” που είχε συμπεριλάβει στο νικητήριο άλμπουμ της Diva Divo και κατάφερε να αφήσει με την ερμηνεία της, το ακροατήριο ...άφωνο!

    Η Joyce μετά την βράβευσή της, αφού ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους επέτρεψαν σε ένα “κορίτσι της όπερας” όπως χαρακτηριστικά είπε να μπει μέσα σε όλο αυτό, πρότρεψε τον κόσμο να υποστηρίξει την εκπαίδευση στις τέχνες λέγοντας ότι υπάρχει ένας πόλεμος εναντίων των τεχνών αυτή τη στιγμή ...και χρειαζόμαστε περισσότερους μουσικούς στη ζωή μας!


    Το Diva Divo είναι ένα άλμπουμ που υμνεί τις δυνατοτήτες μιας mezzo soprano φωνής, σε αυτό συμπεριλαμβάνεται μια επιλογή από άριες τόσο για ανδρικούς όσο και γυναικείους χαρακτήρες που η ασύληπτη φωνή της Didonato τις αναδεικνύει άριστα.

    Joyce Didonato: Ο θρίαμβος του Μπαρόκ!

    Πηγές: musicalamericaworldwide.com, npr.org, joycedidonato.com





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε