ελληνική μουσική
    637 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Σε δημοπρασία το LP που υπέγραψε ο Lennon ...στον δολοφόνο του!

    Είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά και ιδιαίτερα αντικείμενα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας. Το τελευταίο LP που υπέγραψε ο John Lennon έξω από το σπίτι του στη Ν. Υόρκη στον άνθρωπο που 5 ώρες αργότερα τον εκτέλεσε εν ψυχρώ, θα πουληθεί σε on line δημοπρασία.

    Σε δημοπρασία το LP που υπέγραψε ο Lennon ...στον δολοφόνο του!

    Τετάρτη 12 Δεκ 2012

    Το LP "Double Fantasy" ήταν μια συνεργασία ανάμεσα στον Lennon και τη σύζυγό του Yoko Ono και η τελευταία του ολοκληρωμένη δουλειά. Έγινε διάσημο όταν έγινε γνωστό ότι το μέλος των Beatles  είχε υπογράψει ένα αντίτυπο λίγες μόνο ώρες πριν δολοφονηθεί το 1980. Βρέθηκε από έναν περαστικό έξω από το σπίτι του Lennon στη Ν. Υόρκη και αργότερα η φήμη του απογειώθηκε εξαιτίας μιας σειράς φωτογραφιών που έδειχναν τον Lennon να υπογράφει το εξώφυλλό του για τον Mark Chapman λίγο πριν τον θάνατό του.

    Σε δημοπρασία το LP που υπέγραψε ο Lennon ...στον δολοφόνο του!

    Αυτό το άλμπουμ ο οίκος δημοπρασιών Moments in Time στην Καλιφόρνια το βγάζει στο σφυρί για λογαριασμό του πελάτη του. Ο δίσκος εκτός από το αυτόγραφο του Lennon έχει επάνω τα αποτυπώματα του  Mark Chapman και μια σημείωση WJT-2, που εμφανίζεται με μαύρο μελάνι πάνω από την υπογραφή του John Lennon ένα διακριτικό της αστυνομίας που δηλώνει ότι το άλμπουμ αυτό ήταν ανάμεσα στα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν και στήριξαν την δικογραφία της δολοφονίας του.

    Σε δημοπρασία το LP που υπέγραψε ο Lennon ...στον δολοφόνο του!

    Ένας από τους εκπροσώπους που ανέλαβε την συγκεκριμένη δημοπρασία δήλωσε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την ανάθεση γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να βγάλουν στην αγορά ένα πολύ σημαντικό ιστορικά και τόσο ιδιαίτερο αντικείμενο. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που το άλμπουμ μπαίνει προς πώληση με την μέθοδο αυτή. Την προηγούμενη η τιμή πώλησης έφτασε τα 525.000 δολλάρια και η τωρινή -αν και δίνεται μόνο μετά από αίτηση- εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 850.000 δολλάρια. Το όνομα του ιδιοκτήτη παραμένει προς το παρόν εφτασφράγιστο μυστικό.

    Πηγές: ultimate-guitar.com, nme.com, guardian.co.uk


    Tags
    Καλλιτέχνες:John Lennon



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26102   /   12.12.2012, 23:11   /   Αναφορά

    Παρα πολυ ωραια. θα διαλεξουμε 'στοχους', επιλεγω Μικ Τζαγκερ


    και μετα απο τριαντα χρονια... θα ειμαστε πλουσιος!


    Κατ' εμε το αλμπουμ δεν ειναι καλο να πουληθει, ας αναπαυεται στα αστυνομικα αρχεια.