ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ένα Μουσείο για τους Abba!

    Οι ABBA, πούλησαν συνολικά πάνω από 370 εκατομμύρια δίσκους και αποτελούν επάξια μέρος της πλούσιας ποπ Σουηδικής μουσικής ιστορίας η οποία περιλαμβάνει και τους Roxette, Ace of Base, Europe and Kent.

    Ένα Μουσείο για τους Abba!

    Σάββατο 15 Δεκ 2012

    Ένα μουσείο αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα των ABBA ετοιμάζεται και προβλέπεται ότι θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Το ABBA The Museum, όπως είναι το όνομά του, θα φιλοξενείται στο εσωτερικό του σουηδικού Hall of Fame Music. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα τέσσερα μέλη του group θα επανενωθούν σύμφωνα με δηλώσεις του Bjorn Ulvaeus, πρώην μέλους του συγκροτήματος.


    Το μουσείο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον ερχόμενο Μάϊο και θα φιλοξενεί σε μόνιμη έκθεση την ιστορία της ποπ Σουηδικής μουσικής. Μεταξύ των μόνιμων εκθεμάτων θα περιλαμβάνονται αξέχαστα κοστούμια από παραστάσεις των ABBA και οι επισκέπτες μεταξύ άλλων θα μπορούν να τραγουδούν πολύ δημοφιλή κομμάτια του επιτυχημένου group με την συνοδεία ολογραμάτων τους σε φυσικό μέγεθος.



    Ανάλογα σχέδια για την δημιουργία ενός τέτοιο θεματικού μουσείου είχαν ανακοινωθεί και το 2008 και τελικά δεν υλοποιήθηκαν. Έτσι διατηρούμε μια μικρή επιφύλαξη μέχρι τα οριστικά εγκαίνια.



    Τα μέλη του συγκροτήματος των ABBA αποτελούσαν οι Agnetha Faltskog, Anna-Frid Lyngstad, Benny Andersson και Bjorn Ulvaeus. Η δημοτικότητά τους απογειώθηκε όταν κέρδισαν το 1974 στο διαγωνισμό της Eurovision με το κομμάτι τους "Waterloo". Ήταν μια από τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες της Σουηδίας και μετά από αυτό ακολούθησαν πολλές χορευτικές επιτυχίες όπως το "Dancing Queen" και το "Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)".



    Υ.Σ. Οι επιτυχίες τους είναι τόσες πολλές που ήταν ...σχεδόν δύσκολο να επιλέξουμε μόνο κάποιες από αυτές ... Καλή ακρόαση!

    Πηγή: Reuters, Associated Press


    Tags
    Καλλιτέχνες:ABBARoxetteEurovision



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε