ελληνική μουσική
    735 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η Πένυ Παπακωνσταντίνου και ο Νοτιάς των Λίγων την Κυριακή στο ραδιόφωνό μας

    Κυριακή 27/1/2013 6-8μμ: καλεσμένη του Χάρη Αρώνη στο Radio Musicheaven και το στούντιο της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" η Πένυ Παπακωνσταντίνου για να παρουσιάσει την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Ο Νοτιάς των Λίγων".

    Η Πένυ Παπακωνσταντίνου και ο Νοτιάς των Λίγων την Κυριακή στο ραδιόφωνό μας

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (AR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 26 Ιαν 2013

    Δεν κρύβουμε την αδυναμία μας στην Πένυ, στη φωνή της και στις μουσικές της, στο πάντρεμα ευαισθησίας και δυναμισμού, στις παραδοσιακές ρίζες με ταυτόχρονα σύγχρονη ματιά που χαρακτηρίζει τη συνολική μουσική της παρουσία. Από τα παλιά μέλη του Musicheaven η ίδια, μας έδωσε τη χαρά να την έχουμε και στο παρελθόν καλεσμένη στην εκπομπή, είτε παρουσιάζοντας την πρώτη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Φεγγάρι στην Ταράτσα", είτε παρέα με τις άλλες κοπέλες της γυναικείας ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής SMYRNA, σε μια από τις πιο κεφάτες ζωντανές εκπομπές που έχουμε κάνει στο Musicheaven Radio.

    Και τώρα που κυκλοφόρησε ο "Νοτιάς των Λίγων", δεν θα μπορούσαμε να μην τον αφήσουμε να φυσήξει στους ακροατές του ραδιοφώνου μας παρέα με την ίδια στο στούντιο, την οποία περιμένουμε στο ραντεβού μας όπως πάντα χαμογελαστή και κεφάτη, έτοιμη για κουβεντούλα εκ βαθέων και εφ' όλης της ύλης.

    Συνδεθείτε στο www.radio.musicheaven.gr την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 6μμ. Και μην ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι πάντα η δική σας συμμετοχή στην κουβέντα που θα κάνουμε, με τα σχόλια ή τις ερωτήσεις σας.

    Λίγα λόγια για την Πένυ

    Η Πένυ Παπακωνσταντίνου και ο Νοτιάς των Λίγων την Κυριακή στο ραδιόφωνό μας

    Η Πένυ Παπακωνσταντίνου είναι ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρία της μουσικής, ενώ μεγαλώνοντας ασχολήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με το κλασικό τραγούδι και το μαντολίνο.

    Η πρώτη επαφή με την παραδοσιακή μουσική ήρθε σε ηλικία 19 ετών μέσω του Κ.Α.Λ.Μ.Ε (Κέντρο Αιγαϊακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών), όπου υπήρξε μέλος της χορωδίας Αιγαίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεοφάνη Σουλακέλη.

    Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές , όπου και γνώρισε τους δασκάλους της, Ειρήνη Δερέμπεη (παραδοσιακό τραγούδι) και Κάρολο Κουκλάκη (πολίτικο λαούτο).

    Στα πλαίσια του προγράμματος Medimuses που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό οργανισμό «Εν Χορδαίς» παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με την εξαιρετική ερμηνεύτρια από την Τουρκία, Melihat Gulses. Έχει υπάρξει μέλος των μουσικών σχημάτων «Αλός Απόηχοι», «Σαντουροβιόλι express», υπό την επιμέλεια του βιολιστή Κυριάκου Γκουβέντα, καθώς επίσης και της ορχήστρας «Σεμέλη», υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Τσεκούρα. Σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της ορχήστρας «Smyrna». Η ίδια ως μουσικός παίζει πολίτικο λαούτο και φλογέρες.

    Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής όπως Νίκος Ξυδάκης, Marta Sebestyen, Λιζέτα Καλημέρη, Μαρία Σουλτάτου, Καίτη Κουλιά, Ζαχαρίας Καρούνης, Κώστας Μάντζιος, Δώρος Δημοσθένους, Ζωή Παπαδοπούλου κ.ά. Συμμετείχε επίσης ως ερμηνεύτρια στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004, με τη Δόμνα Σαμίου.

    Το 2011, παράλληλα με την ενασχόλησή της με την παραδοσιακή μουσική, έχοντας τη διάθεση να δοκιμάσει νέα πράγματα και να πειραματιστεί με διαφορετικά ηχοχρώματα και είδη μουσικής, κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Φεγγάρι στην ταράτσα» από την δισκογραφική εταιρεία «Polytropon» σε στίχους – μουσική της Χάρις Τσεκούρα.

    Τον Μάϊο του 2012, έγραψε τη μουσική και ερμήνευσε το soundtrack “Από το τέλος στη αρχή”, της διαγωνιστικής ταινίας μικρού μήκους «Dissolve», του Λάμπρου Γεωργόπουλου.

    H δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο “Ο νοτιάς των λίγων”, σε δική της παραγωγή, κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012. Συμμετέχουν η ηθοποιός Καλλιρρόη Μυριαγκού και ηερμηνεύτρια Σαββέρια Μαργιολά. Στίχους – μουσική υπογράφουν η Χάρις Τσεκούρα, η Λιζέτα Καλημέρη, η Μαρία Καναβάκη, η Κατερίνα Δήμα ενώ η ίδια συμμετέχει γράφοντας μουσική σε 3 κομμάτια.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε