ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    BRIT Awards 2013: οι νικητές!

    Τα Βρετανικά μουσικά βραβεία BRIT Awards 2013 έριξαν αυλαία χθες το βράδυ. Παρουσιαστής ήταν για 4η φορά ο James Corden, και ήταν μια εντυπωσιακή γιορτή που σφράγισε την μουσική χρονιά που μας πέρασε. Παρουσιάζουμε τους νικητές της βραδιάς!

    BRIT Awards 2013: οι νικητές!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 21 Φεβ 2013

    Η Emeli Sandé ήταν μία από τις υποψηφιότητες που ξεχώρισε ως μουσικό φαινόμενο της χρονιάς κερδίζοντας το British Album Award και το British Female Award. Πέρσι να θυμηθούμε ότι είχε κερδίσει το 1ο της βραβείο στα BRIT και αυτό ήταν της κριτικής επιτροπής. Δώδεκα μήνες μετά καταφέρνει να αποσπάσει το μεγαλύτερο βραβείο της διοργάνωσης το MasterCard British Album, για το Our Version Of Events το οποίο έχει πλέον γίνει 4 φορές πλατινένιο και σε πωλήσεις έχει φτάσει το 1.5 εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Η Emeli έκανε μια πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση την βραδιά της βράβευσης.

    Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ben Howard είχε επίσης πολλαπλές διακρίσεις αφού κατάφερε να αποσπάσει τo βραβείo British Breakthrough τα αποτελέσματα του οποίου βγαίνουν με διαδικασία ψηφοφορίας από το κοινό και τον ραδιοφωνικό σταθμό BBC και το βραβείο British Male. Το άλμπουμ του Ben Every Kingdom κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011 και έφτασε στο Top 10 του Official Album Charts.

    Οι One Direction κατάφεραν για πρώτη φορά να κερδίσουν κάποιο βραβείο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και αυτό ήταν το Global Success Award. Αφορά σε βρετανικές δουλειές με τις υψηλότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το 2012 εξαιρώντας τo Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ του Take Me Home τον Νοέμβριο, σπάζοντας τα ρεκόρ στα chart, παίρνοντας την θέση του 5ου άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Αμερική το 2012.

    Οι Muse ήταν οι πρώτοι που εγκαινίασαν τη σκηνή των BRIT 2013 και με μια εκρηκτική εμφάνιση που υποστηρίχθηκε από μια τεράστια ορχήστρα και βεγγαλικά, έδωσαν τον ρυθμό σε ότι θα επακολουθούσε. Kέρδισαν το British Live Act και αυτό είναι το 8ο συνολικά βραβείο τους μέχρι σήμερα στα BRIT.

    Οι Mumford & Sons μετά την μεγάλη τους νίκη στα Grammy Awards 2013 απέσπασαν και το βραβείο British Group κερδίζοντας δυνατούς αντιπάλους όπως τους Rolling Stones και τους Muse.

    H περσινή νικήτρια του μεγάλου βραβείου MasterCard Album Award Adele κέρδισε φέτος το 4ο συνολικά βραβείο της στα BRIT το βραβείο British Single για το Skyfall.

    Η λίστα των νικητών:

    Critics Choice: Tom Odell

    MasterCard British Album Of The Year: Emeli Sandé, Our Version Of Events

    British Female Solo Artist: Emeli Sandé

    British Breakthrough Act: Ben Howard

    British Male Solo Artist: Ben Howard

    British Producer: Paul Epworth

    British Group: Mumford & Sons

    British Live Act: Coldplay

    British Single: Adele, Skyfall

    International Female Solo Artist: Lana Del Rey

    International Group: The Black Keys

    International Male Solo Artist: Frank Ocean

    Special Recognition Award: War Child

    BRITs Global Success Award: One Direction


    Πηγή: brits.co.uk


    Tags
    Καλλιτέχνες:AdeleMuseGrammy



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε