ελληνική μουσική
    508 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Δωρεάν Σεμινάριο: Η Ιστορία της Rock από το University of Rochester

    Το University of Rochester που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, θα υλοποιήσει διαδικτυακά και δωρεάν ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο "Η Ιστορία της Rock". Το πρώτο μέρος ξεκινάει στις 13 Μαίου 2013 και θα διαρκέσει 7 εβδομάδες. 

    Δωρεάν Σεμινάριο: Η Ιστορία της Rock από το University of Rochester

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 12 Μαΐ 2013

    Στο 1ο μέρος του εκπαιδευτικού κύκλου: “Η Ιστορία της Rock”, που υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του John Covach, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μάθουν την ιστορία της Rock μουσικής από τις πρώτες της μέρες, ξεκινώντας από την προ-Rock περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου έως την γέννηση της Rock στα μέσα του 1950, και θα καλύψει μέχρι την ψυχεδελική περίοδο της μουσικής στα τέλη του 1960.

    Χρόνος που απαιτείται: 2-4 ώρες/εβδομάδα

    Έναρξη: 13 Μαϊου 2013 (διάρκεια 7 εβδομάδες)

    Είναι το πρώτο από τα δύο μέρη του κύκλου αυτού -το δεύτερο έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο- Η εκπαιδευτική αυτή σειρά εξετάζει την ιστορία της Rock, κυρίως όπως διαμορφώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως το 1955 πριν την γέννησή της δηλαδή μέχρι και το τέλος του 1960.

    Αυτό το σεμινάριο καλύπτει την μουσική των: Elvis Presley, Chuck Berry, Phil Spector, Bob Dylan, Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Cream και πολλών ακόμα καλλιτεχνών, εστιάζοντας τόσο στην κουλτούρα όσο και στην ίδια την μουσική. Ακόμα εξετάζονται: το πως αναπτύσσεται το είδος στην μουσική βιομηχανία και το πως η τεχνολογία βοήθησε την Rock μουσική να διαμορφώσει τα διάφορα στυλ της.



    Η Rock μουσική, έκανε την εμφάνισή της ως ένα μείγμα μουσικών ειδών που μέχρι τότε παρέμεναν διαχωρισμένα δηλαδή: Mainstream Pop, rhythm & Blues, country και western. Το νέο αυτό στυλ έγινε η μουσική που έκφραζε την κουλτούρα της νεολαίας και που συχνά συνδεόταν με τις εφηβικές επαναστάσεις τους. Το πρόγραμμα ακολουθεί την ιστορική διαδρομή της Rock και επικεντρώνεται στο πως αυτό το θορυβώδες κύμα της Rock & roll (1955-59) δαμάστηκε στις αρχές του 1960, στη συνέχεια επέστρεψε ακόμα πιο ισχυρό με τους Beatles και τους Rolling Stones και προς το τέλος της δεκαετίας, μετατράπηκε σε ψυχεδέλεια.

    Το σεμινάριο γίνεται στην αγγλική γλώσσα και δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις για την παρακολούθησή του.

    To εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος περιλαμβάνει διαλέξεις που διαρκούν από 8-12 λεπτά η κάθε μία. Το κάθε video-διαλέξεων, εμπεριέχει 1-2 ερωτήσεις με βαθμολόγηση προόδου. Οι ερωτήσεις αφορούν στην ύλη του κεφαλαίου που καλύπτεται κάθε φορά μέχρι και τις τελικές εξετάσεις.

    Περισσότερες λεπτομέρειες: coursera.org/course/historyofRock1


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesMainstreamPopRockΚαλλιτέχνες:Bob DylanChuck BerryElvis PresleyJimi Hendrix



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε