ελληνική μουσική
    816 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Υπόγεια Ρεύματα-Θάνος Ανεστόπουλος στο Architecture Rock Cafe

    Tα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος μετά τη πολύ επιτυχημένη εμφανισή τους στο  Architecture Rock Cafe επανέρχονται στου Ζωγράφου, για αλλη μία Παρασκευή στις 31 Μαΐου.

    Υπόγεια Ρεύματα-Θάνος Ανεστόπουλος στο Architecture Rock Cafe

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 29 Μαΐ 2013

    ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ-ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    "Τσαλακωμένες Μέρες"
    Παρασκευή 31 Μαΐου, Architecture Rock Cafe, Ζωγράφου



    Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο τραγουδιστής, ο συνθέτης άλλα και ηγετική φιγούρα στα Διάφανα Κρίνα, έχουν μια πορεία 2 δεκαετιών με βασικό κοινό τους τόπο την ποίηση.

    Τα δύο συγκροτήματα - αλλά και μόνος του ο Θάνος Ανεστόπουλος - έχουν μελοποιήσει πολλούς ποιητές, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Γιώργος Σεφέρης, η Μαρία Πολυδούρη, ο Ιωάννης Πολέμης, ο Ιωάννης Γρυπάρης, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, ο Βολφ Μπίρμαν, ο Κώστας Τριπολίτης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, 'Εντγκαρ Άλαν Πόε, Σύλβια Πλαθ, κλπ. 

    Υπόγεια Ρεύματα-Θάνος Ανεστόπουλος στο Architecture Rock Cafe


    Τα Υπόγεια Ρεύματα κοιτάζουν πίσω και δίνουν φωνή στα ξεχασμένα αλλά και επίκαιρα κομμάτια της δισκογραφίας τους. Επιστρέφοντας στα παλιά τους κομμάτια, ξαναθυμούνται τις τότε επιρροές τους και τις ενώνουν με τις νεότερες. Λόγια που χάθηκαν στο χρόνο ξαναδιαβάζονται και παρουσιάζονται χωρίς φόβο, «τσαλακωμένα» ενάντια στους ατσαλάκωτους της εποχής μας.

    Ο Θάνος Ανεστόπουλος λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος, αναζητά τα αυθεντικά συναισθήματα μέσα από τραγούδια δικά του και άλλων δημιουργών.

    Υπόγεια Ρεύματα-Θάνος Ανεστόπουλος στο Architecture Rock Cafe


    Τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Θάνος Ανεστόπουλος λοιπόν, στις "Τσαλακωμένες Μέρες" που βιώνουμε, παίζουν μαζί και χώρια σε μια παράσταση που κύριο μέλημα της είναι να ευαισθητοποιήσει την ελπίδα μας για το αύριο...

    Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα - τραγούδι), τον Κώστα Παρίσση (κιθάρα -τραγούδι), τον Νίκο Γιούσεφ (ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι) και τον Τάσο Πέππα (τύμπανα).


    Ώρα προσέλευσης: 22.00 - Είσοδος: 8€ με ποτό
    ARCHITECTURE Rock CAFE, Ούλωφ Πάλμε, 23 
    Τηλ. Κρατήσεων: 2107472472





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε