ελληνική μουσική
    790 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    A Long Walk...με τους Tango with Lions

    A Long Walk είναι ο τίτλος της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς των Tango with Lions που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό. Υπέροχος είναι τόσο ο ήχος όσο και ο στίχος των 10 κομματιών που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την ξεχωριστή δουλειά.

    A Long Walk...με τους Tango with Lions

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 07 Ιούν 2013

    Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κατερίνα Παπαχρήστου ή Kat, μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie, alternative σκηνής. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είχε τον τίτλο Tango with Lions. Στον δίσκο αυτό με την πολύτιμη βοήθεια μουσικών που προσέθεσαν το προσωπικό τους στυλ, ενσωματώθηκαν κομμάτια σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και με την ιδιαίτερη φωνή της Κat να μας καθοδηγεί μέσα στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών. Σε συνέντευξή της είχε πει ότι τοTango with Lionsήταν μια η έκφραση της εσωστρέφειας που ένοιωθε εκείνο το διάστημα και ήθελε έντονα με κάποιο τρόπο να εκφράσει.

    A Long Walk...με τους Tango with Lions

    Το ντεμπούτο album τους, “Verba Time“, έχει δεχθεί ενθουσιώδεις κριτικές και το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube.


    Η επιστροφή τους 3 χρόνια μετά έρχεται δυναμικά με τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2013, στις 22 Απριλίου που έχει τίτλο “A Long Walk“. Μια μεγάλη, μακριά πορεία που δεν καθορίζεται μόνο από το αρχικό και το τελικό σημείο της αλλά και από το έργο το οποίο παρήχθη στη διαδρομή.

    Στο Tango with Lions, είναι εμφανής η αλλαγή της διάθεσης των δημιουργών που από την εσωστρέφεια περνούν σε μια μετάβαση η οποία επιδρά και στο ηχόχρωμά τους. Ένας μεγάλος περίπατος είναι η μουσική τους πρόταση σαν και αυτόν που ακολουθεί το γκρουπ τα τελευταία χρόνια. Ένα project της Kat που ενώ ξεκίνησε σαν μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών εξελίχθηκε στην πορεία στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του πολλά υποσχόμενου αυτού συγκροτήματος. Μέσα από ατέλειωτες ηχογραφήσεις και πρόβες στο στούντιο SCA οι οποίες ξεκίνησαν κάπου το καλοκαίρι του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 ενορχηστρώθηκαν τα 10 συνολικά τραγούδια σε σύνθεση και στίχους της Kat που συμπεριλαμβάνονται στο album.

    A Long Walk...με τους Tango with Lions

    Δέκα μικρές αφηγήσεις, δέκα μελωποιημένες αυτοτελείς ιστορίες, με διαδρομές μέσα σε σκοτεινά όνειρα, νυχτερινά ταξίδια, ηλιόλουστες φαντασιώσεις, αναμνήσεις και ιστορίες αγάπης και αποχωρισμού. Γλυκόπικρες μελωδίες και ονειρικοί στίχοι που δένουν αρμονικά με γεμάτες ενορχηστρώσεις δημιουργώντας ένα μοναδικό τελικό αποτέλεσμα. Το ‘A Long Walk” είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή δουλειά που αναμένεται να μας απασχολήσει ηχητικά για πολύ καιρό.

    Τους Tango With Lions αποτελούν οι:

    • Κατερίνα Παπαχρήστου (φωνή, πιάνο, κιθάρα, σύνθεση)

    • Γιάννος Παραμυθιώτης (ηλεκτρική κιθάρα)

    • Νίκος Βεργέτης (ντραμς)

    • Θοδωρής Ζευκιλής (μπάσο)

    • Τζιμ Στρασίδας (τρομπόνι)

    A Long Walk...με τους Tango with Lions

    Το ”A Long Walk” κυκλοφόρησε από την Inner Ear, μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία, που δημιουργήθηκε το 2007 στην Πάτρα. Στα 6 χρόνια λειτουργίας της έχει κυκλοφορήσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δισκογραφικές δουλειές ανεξάρτητων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων.


    Πηγές: inner-ear.gr, mic.gr


    Tags
    Μουσικά Είδη:TangoΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27413   /   09.06.2013, 23:08   /   Αναφορά

    Καταπληκτικό γκρουπ, από τα αγαπημένα μου, πιστεύω θα πάει πολύ μπροστά. Περίμενα πώς και πώς αυτή τη νέα τους δουλειά, γιατί είχαμε "βαρεθεί" λίγο με το "In a bar". Ο 1ος δίσκος τους πάρα πολύ καλός, ο 2ος ακόμα καλύτερος! Φοβερή δουλειά σε πιο indie, alternative καταστάσεις...Η Inner Ear συνεχίζει να βγάζει πολύ καλούς καλλιτέχνες. Επίσης, πολύ ωραίο το άρθρο!

    #27417   /   10.06.2013, 21:59

    Είναι πράγματι ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα και προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχει. Εύχομαι να μας χαρίσουν ακόμα καλύτερες δουλειές. {#emotions_dlg.thumbup}