ελληνική μουσική
    823 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το Μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης αυτή την Πέμπτη!

    Στο καλοκαιρινό MuSci café με θέμα το μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης, σας περιμένουμε αυτή την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στις 20.00 στο Polis Art café.

    Το Μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης αυτή την Πέμπτη!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 18 Ιούν 2013

    H Science View και η μουσική, διαδικτυακή κοινότητα MusicHeaven με την υποστήριξη της πανευρωπαϊκής ανοιχτής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας Open Discovery Space συνδιοργανώνουν το καλοκαιρινό MuSci café με θέμα τους νέους τρόπους προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art café (Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα, τηλ. 210 3249588) την 20η Ιουνίου 2013, ημέρα Πέμπτη, στις 20.00.

    Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, η Επίκουρη Καθηγήτρια κα. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και η Μεταδιδακτορική ερευνήτρια κα. Αγγελική Τριανταφυλλάκη από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας που θα παρουσιάσουν το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο: MIROR (MusicalInteraction Relying on Reflexion).

    Μαζί μας θα έχουμε τον πολυτάλαντο κ. Αντώνη Πλέσσα, μουσικό, συνθέτη, παραγωγό και εκπαιδευτή μουσικής τεχνολογίας ο οποίος θα κάνει μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα: Τέχνη & Τεχνολογία: Σκέψεις, θέσεις και προβληματισμοί στο κατώφλι μιας νέας εποχής.

    Το Μέλλον της μουσικής εκπαίδευσης αυτή την Πέμπτη!

    Θα συνδεθούμε διαδικτυακά με τον Επίκουρο Καθηγητή και μουσικό κ. Oded Ben Horin από το Haugesund University College, Faculty of Learning and Culture, Music department στο Stord της Νορβηγίας που θα μας μιλήσει για την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση "Write a Science Opera", ενώ αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της πανευρωπαϊκής ανοιχτής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας με κοινωνικό χαρακτήρα και πολύγλωσσο ψηφιακό περιεχόμενο "Open Discovery Space" από το Δρ. Σοφοκλή Σωτηρίου, υπεύθυνο του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής και την περιήγηση στην εκπαιδευτική δράση "Ακριτών Μουσική" στο πλαίσιο του Open Discovery Space από τον Καθηγητή Φλάουτου & Μουσικής Δωματίου κ. Πέτρο Στεργιόπουλο.

    Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και μετά το πέρας αυτών θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλεπίδραση με τους ομιλητές στα θέματα που θα συζητηθούν.

    H είσοδος στο Cafe είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επειδή ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

    Τι είναι τα MuSci café

    Τα MuSci café είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε cafe ή πολυχώρους, με στόχο να φανεί πως αλληλεπιδρά η Επιστήμη με τη Mουσική. Πρόκειται για συζητήσεις που στοχεύουν στην παραγωγή γνώσης και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το συνδυασμό των δύο αυτών εννοιών έχοντας κάθε φορά μια συγκεκριμένη θεματολογία.

    - Η σκέψη: Η μουσική συντροφεύει την καθημερινότητά μας και παίζει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας και στην εκπαίδευση.

    - Η ιδέα: Όταν έρχονται να προστεθούν τεχνολογικά εργαλεία και νέες διδακτικές προσεγγίσεις στο μουσικό παιχνίδι, τότε αλλάζει τελείως ο τρόπος με τον οποίο μαθαίναμε μουσική και νέες ιδέες πλαισιώνουν τη μουσική εκπαίδευση.

    - Η εκδήλωση: Σε ένα χώρο συγκεντρώνονται κοινό, επιστήμονες και ειδικοί και ανταλλάσουν απόψεις και εμπειρίες!

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

    www.scienceview.gr/imported/files/News/Programme_MuSci.pdf

    Οι ομιλητές:

    www.scienceview.gr/imported/files/News/CV_omilhtes.pdf

    Ο χώρος διεξαγωγής:

    www.facebook.com/pages/POLIS-ART-CAFE/134114379933297

    Για δηλώσεις συμμετοχής:

    www.scienceview.gr/contact

    συμπληρώνοντας στο πεδίο «μήνυμα» το: «MuSci Café»

    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα παρακάτω link:

    www.scienceview.gr

    www.musicheaven.gr

    www.opendiscoveryspace.eu

    Λίγα λόγια για τη Science View

    Η Science View, (Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων, Συγγραφέων & Επικοινωνιολόγων Επιστήμης), είναι ένας αστικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την επικοινωνία της επιστήμης και τη διασύνδεση της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία και αποτελεί ενεργό μέλος της EUSJA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός των Δημοσιογράφων της Επιστήμης,  http://www.eusja.org). Η Science View δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:

    - Εκδηλώσεις. Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων διάχυσης και επικοινωνίας επιστημονικών εννοιών στο κοινό (συνέδρια, ημερίδες, science cafes) και την οπτικοακουστική κάλυψή τους.

    - Επιστημονικά ντοκιμαντέρ και βίντεο. Καλύπτουμε οπτικοακουστικά μια εκδήλωση, υλοποιούμε βίντεο με στόχο την προβολή επιστημονικών δράσεων, ερευνητικών έργων και την ενημέρωση του κοινού, συντονίζουμε και παράγουμε επιστημονικά ντοκιμαντέρ.

    - Εκπαίδευση. Διοργανώνουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με νέες τεχνικές για την επικοινωνία της επιστήμης. Η ομάδα μας σχεδιάζει και υλοποιεί ηλεκτρονικά μαθήματα για οργανισμούς, εταιρείες, πανεπιστήμια, σχολεία και Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς. Υλοποιούμε διαδικτυακά σεμινάρια, ασύγχρονα και σύγχρονα, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της Science View.

    - Έντυπες και Ήλεκτρονικές Εκδόσεις. Αναλαμβάνουμε εκδόσεις για επιστημονικά βιβλία, Newsletters, διαδικτυακά περιοδικά, ιστοσελίδες, portals και ενημερωτικά φυλλάδια.

    Επικοινωνία:

    W: www.scienceview.gr

    E: info@scienceview.grView
    T: 210 9231955
    F: 210 9231956





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε