ελληνική μουσική
    490 online   ·  210.823 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Μουσική Τεχνολογία

    Funnel Wall: O τοίχος που... παίζει μουσική! (video)

     Στη Δρέσδη της Γερμανίας οι κάτοικοι ενός κτιρίου της περιοχής, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα! 

    Funnel Wall: O τοίχος που... παίζει μουσική! (video)

    Γράφει ο gr8
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 10 Ιαν 2014

    Καθόμουν τις προάλες στον υπολογιστή και έβλεπα διάφορα περίεργα, ώσπου έπεσα πάνω σε κάτι που θεωρώ πως θα άξιζε να το δείτε όλοι.

    Στη Δρέσδη, κάποιοι κάτοικοι απο μια πολυκατοικία αποφασίσαν πως  κάτι έλειπε απο το κτήριο τους. Έτσι αποφασίσαν να  «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα! 

    Πιο συγκεκριμένα, κάλυψαν ολόκληρη την επιφάνεια με υδρορροές και χοάνες σε σχήμα μουσικών οργάνων και όταν η βροχή αρχίζει να πέφτει, αυτό το πολύχρωμο σύστημα αποστράγγισης «αιχμαλωτίζει» το νερό και μετατρέπει τον τοίχο σε εκπληκτική μουσική μπάντα, την οποία θα ζήλευε κάθε μαέστρος!

       Έτσι ανάλογα με  την δύναμη, την ταχύτητα και την πυκνότητα της βροχής η μελωδία του Funnel Wall (όπως έχει ονομαστεί ο πρωτότυπος αυτός… μουσικός τοίχος)  αλλάζει και προσφέρει στους κατοίκους υπέροχες μελωδίες...





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #28337   /   10.01.2014, 15:52   /   Αναφορά

    τέλειο!

    #28339   /   10.01.2014, 19:20   /   Αναφορά

    Από τα βίντεο δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη "μουσική" που βγαίνει απ' αυτό, αλλά αν μη τι άλλο, είναι πολύ ενδιαφέρον και έξυπνο!