ελληνική μουσική
    481 online   ·  210.844 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    8o Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης 2014

    Είσαι μπάντα ή νέος δημιουργός; Μια υπέροχη πρόταση για το πρώτο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Δεκέμβρη: 8o Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης 2014!

    8o Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης 2014

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (aR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 07 Νοέ 2014

    Πριν δύο χρόνια, τον Νοέμβρη του 2012, γράφαμε εδώ στο musicheaven σε σχετικό άρθρο μας για το τότε 7ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών της Κοζάνης:

    "Είναι σημαντικό τέτοιες δύσκολες εποχές κάποιοι άνθρωποι να μη χάνουν τον ενθουσιασμό τους και να συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη μουσική και τον πολιτισμό "φυλώντας Θερμοπύλες", έστω και αν μιλάμε απλά για ένα φεστιβάλ τραγουδιού. Γιατί τη στιγμή που με τέτοια ύφεση όλα κρέμονται σε μια κλωστή, όταν το να καλύπτονται έξοδα, να βρίσκονται χορηγοί και βραβεία σήμερα μοιάζει βουνό, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους να επιμένουν και να μην αφήνουν κάποιους θεσμούς να σβήσουν, προστατεύοντας έτσι τα τελευταία ελεύθερα βήματα προβολής και έκφρασης για νεοεμφανιζόμενους δημιουργούς και μπάντες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.
    Το Φεστιβάλ τραγουδιού Κοζάνης λοιπόν, θα ζωντανέψει και φέτος. Για 7η συνεχή χρονιά θα ανάψει τους προβολείς του και θα δώσει βήμα σε ανθρώπους που έχουν το …θράσος να συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και να παλεύουν να εκφραστούν με μελωδίες πάνω σε ελληνικό στίχο."

    Από τότε πέρασαν δύο χρόνια. Κι εκεί που νομίζαμε ότι η κρίση έσβησε κι αυτό το φεστιβάλ, ότι δεν άντεξε αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια των Κοζανιτών φίλων της μουσικής, με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι έπρόκειτο μόνο για διάλειμμα μιας χρονιάς διαπιστώνουμε και ο διαγωνισμός νέων δημιουργών επανέρχεται δριμύτερος!

    Το γεγονός

    Ο «Σύλλογος Φίλων Μουσικής Κοζάνης» σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκηρύσσουν ανοιχτό διαγωνισμό τραγουδιού, για το 8ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών, που θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2014 στην Κοζάνη. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου 2014.

    Οι όροι Συμμετοχής

    Στο 8ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού 2014 μπορεί να λάβει μέρος κάθε μουσικό συγκρότημα προσκομίζοντας ένα πρωτοεμφανιζόμενο τραγούδι απαραίτητα σε ελληνικό στίχο. Η αποστολή των αιτήσεων θα γίνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@musicfest.gr ή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα “Δήλωσης Συμμετοχής” που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.musicfest.gr και θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:
    1. Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση επικοινωνίας του εκπροσώπου του συγκροτήματος
    2. Πόλη προέλευσης
    3. Το διαγωνιζόμενο τραγούδι σε μορφή mp3
    4. Μίνι βιογραφικό του γκρουπ.
    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6944588967 κ. Παύλο Σαπαλίδη (Υπεύθυνος Διοργάνωσης).

    Το πρόγραμμα

    Α] Προκριματική Φάση

    15/10 έως 20/11/2014 - Αποστολή αιτήσεων
    Έως 25/11/2014 - Ακρόαση του συνόλου των διαγωνιζομένων τραγουδιών από την καλλιτεχνική επιτροπή.

    25/11/2014 - Αξιολόγηση από την καλλιτεχνική επιτροπή και δημοσίευση των 20 συγκροτημάτων που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

    Β] Έναρξη τριήμερου Φεστιβάλ

    04/12/2014 - Παρουσίαση των συγκροτημάτων.

    Γ] Ημιτελική φάση

    05/12/2014 - Διαγωνισμός των 20 προαχθέντων συγκροτημάτων με ακρόαση και αξιολόγηση τους από την καλλιτεχνική επιτροπή. Tζαμ σέσιον σε κεντρικό cafe της πόλης με τη συμμετοχή και των 20 γκρουπ. Διαμονή όλων των διαγωνιζομένων σε ξενοδοχεία της πόλης.

    06/12/2014 πρωί - Εκδρομή με τουριστικά λεωφορεία σε όμορφες περιοχές του Νομού Κοζάνης. Φαγητό για όλους προσφορά των πολιτιστικών συλλόγων Κοζάνης. Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των 10 συγκροτημάτων του τελικού.

    Δ] Τελική φάση

    06/12/2014 βράδυ - Διαγωνισμός των προαχθέντων συγκροτημάτων της ημιτελικής φάσης με ακρόαση και αξιολόγηση τους από την καλλιτεχνική επιτροπή. Πάρτυ σε κεντρικό cafe της πόλης. Ανακοίνωση και βράβευση του νικητή. Διαμονή όλων των διαγωνιζομένων (και των 20) σε ξενοδοχεία της πόλης.

    07/12/2014 - Αποχαιρετισμός όλων των διαγωνιζομένων - αναχώρηση το πρωί της Κυριακής.

    Χμμμ... Τι λέτε; Με τέτοια δεδομένα, μια βόλτα στην Κοζάνη το πρώτο Π-Σ-Κ του Δεκέμβρη δεν είναι μια υπέροχη ιδέα;





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #28937   /   07.11.2014, 14:29   /   Αναφορά

    ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: όπως μόλις ενημέρωσαν το musicheaven οι διοργανωτές, δεν θα υπάρξει ημιτελική φάση με 20 φιναλίστ, αλλά όπως και στους προηγούμενους διαγωνισμούς θα επιλεγούν 10 συμμετοχές για να διαγωνιστούν στον τελικό του Σαββάτου. Για κάθε άλλη διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον κ. Σαπαλίδη στο τηλέφωνο που δημοσιεύεται στο άρθρο.