ελληνική μουσική
    637 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    Εσείς υπήρξατε "ερωτικοί μετανάστες"; Είναι η ερωτευμένη γυναίκα "φονικό όπλο" και περνάει ο έρωτας απ' το στομάχι; Όλα αυτά σε μια μόνο παλέτα χρωμάτων! 

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    Γράφει η Σοφία Γραβιά (foufy)
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 13 Μαρ 2015

    Flashback: Οι Chroma ένα γκρουπάκι όλο τρέλα ξεκινά το ταξίδι του το '05 με αρχικό όνομα Deep Inside  το οποίο και διατήρησαν έως και την άνοιξη του '08. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά έρχεται το '09 και το '14 ακολουθεί ο δεύτερος με τίτλο "Kόκκινο". Στο δίσκο αυτό οι Chroma  συμπληρώνουν την παλέτα τους με δύο καλλιτέχνες τον Ζακ Στεφάνου στον "Eρωτικό μετανάστη" και τον Στάθη Παχίδη στη συγγραφή στίχων για το "Όπλο φονικό". Τα chromaτιστά παιδιά παίζουν για μας pop-rock μια μουσική που όπως λένε και οι ίδιοι είναι ελεύθερη, χωρίς όρια και παρωπίδες. Στα φωνητικά έχουμε τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, στο μπάσο τον Τραϊανό Αλμπανούδη, οι κιθάρες cromaτίζοντε από τους Μανώλη Πετσανάκη και Φάνη Πλουμή και τέλος το ρυθμό με τα κρουστά δίνει ο Simon Γεωργίου.

    Βρεθήκαμε μαζί τους την Παρασκευή 6 Μαρτίου στη Μαύρη Τρύπα της Θεσσαλονίκης. Ήταν μια επετειακή εμφάνιση αφού η μπάντα έγινε δέκα-ετών αν και κεράκια δεν είδαμε. Το μαγαζί κατάμεστο από σχεδόν όλες τις ηλικίες, άλλωστε ποιος δεν θέλει chroma στη ζωή του; Η παρουσία τους ήταν ένα τρελό πάρτυ αφού ο τραγουδιστής δεν σταμάτησε να χορεύει και να μεταδίδει σε όλο το χώρο το κέφι και την ενέργειά του. Η υπόλοιπη παρέα συμπλήρωνε την τρέλα και απλά τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου παγιδεύτηκαν στο θέαμα. Στιγμή δεν πέρασε που να μη χορέψουμε μαζί τους, να μη τραγουδήσουμε και να μη γελάσουμε με τα αστεία τους.

    Ήρθε η ώρα, όμως, να δούμε και τους άλλους που συνέβαλαν έτσι ώστε το "Κόκκινο" να γίνει της φωτιάς. Στη σκηνή να ανέβει ο Ζακ Στεφάνου!

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    Ανέβηκε μ' ένα αγαπημένο δικό του κομμάτι, που όποιος τα τελευταία χρόνια έχει ερωτευθεί το έχει σιγοτραγουδήσει. Μιλάω φυσικά για το "Δείξε μου τον τρόπο", συνέχισε με το "Φτάσε στον πάτο", γιατί αν όλοι μας δεν φτάσουμε εκεί δεν θα δούμε την κορυφή ποτέ και τέλος ήρθε ο "Ερωτικός μετανάστης" να μας μάθει πως όταν αγαπάς τα χιλιόμετρα σβήνουν και γίνοντε στιγμές.

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    Μια ακόμα έκπληξη ήταν ο Στάθης Παχίδης που ήρθε και έφερε την έκρηξη στα "Φονικά όπλα" του κοινού, τις όμορφες κυρίες. Μαζί του γελάσαμε, τραγουδήσαμε και ανακαλύψαμε μέσα στα παιχνιδιάρικα στιχάκια τους εαυτούς μας όντας ερωτευμένες. Η τελευταία ανατροπή της βραδιάς ήταν όταν ανέβηκε όλη μαζί το εργαστήρι κρουστών "Κρουστόφωνο" για να μας τραγουδήσουν τη "Μαστίχα" την ιστορία του πληγωμένου κυρίου που δεν μπορεί πλέον να φάει ούτε πρωινό αφού ο έρωτας περνά απ' το στομάχι κι αυτός είχε χάσει τον δικό του.

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    10 Chromaτιστά χρόνια στη Μαύρη Τρύπα

    Όλοι μαζί με τα τραγούδια και το κέφι τους έδωσαν στο κοινό μερικούς ακόμη λόγους να χαίρεται που πέρασε την Παρασκευή του έτσι τρελά και chromaτιστά. Η αυλαία πέφτει, η μουσική χαμηλώνει και οι chroma αποχαιρετούν την πρώτη τους δεκαετία. Ας τους ευχηθούμε πολλές επιτυχίες και πάρα πολλές πολύchromες μουσικές δεκαετίες!

    Βρείτε τους στο FB και του YouTube.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε