ελληνική μουσική
    492 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Μεγάλη Δευτέρα με τη Σαβίνα Γιαννάτου

    Παραδοσιακά τραγούδια και ύμνοι με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico.

    Μεγάλη Δευτέρα με τη Σαβίνα Γιαννάτου

    Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)
    122 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 05 Απρ 2015

    «Οι Παναγιές του κόσμου» τη Μεγάλη Δευτέρα, 6 Απριλίου, και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Ένα μουσικό προσκύνημα στη λαϊκή παράδοση κοντινών και μακρινών τόπων της χριστιανοσύνης αφιερωμένο στην Παναγία προτείνουν για την αρχή της Εβδομάδας των Παθών η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico. Σε αυτό το κατανυκτικό οδοιπορικό στην οργανική και φωνητική μουσική των λαών με σημείο αναφοράς το Θείο Πάθος, τους σταθμούς επέλεξε ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας: από τις Μαύρες Παναγιές της Αφρικής και τις Ινδιάνες Παναγιές της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, στα ελληνικά και κυπριακά μοιρολόγια της Θεοτόκου, στους λαϊκούς θρήνους της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Αρμενίας, στις ιταλικές ταραντέλες για την Παναγία και τους ισπανικούς μεσαιωνικούς ύμνους για την Παρθένο Μαρία.

    Μεγάλη Δευτέρα με τη Σαβίνα Γιαννάτου


    Η συναυλία «Οι Παναγιές του κόσμου» εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Κύκλου Adagio-Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, ο οποίος περιλαμβάνει φέτος δύο ακόμη μουσικές βραδιές, όπου θα ακουστούν δύο βαθιά συγκινητικά έργα της δυτικοευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής: το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ με την ΚΟΑ υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο (Μεγάλη Τρίτη 7/4) και το Stabat Mater του Xάυντν με την Καμεράτα σε όργανα εποχής υπό τον Γιώργο Πέτρου (Μεγάλη Τετάρτη 8/4).

    Τιμές εισιτηρίων: 9,00 € (Ζώνη Γ) • 15,00 € (Ζώνη Β) • 22,00 € (Ζώνη Α) • 30,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
    Ειδικές τιμές: 5,00 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) • 8,00 € (65+, πολύτεκνοι)

    Για περισσότερες πληροφορίες:
    Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 2310 895800

    25ης Μαρτίου (Παραλία)


    Tags
    Καλλιτέχνες:ΜότσαρτΜουσική Εκπαίδευση:φωνητική



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε