ελληνική μουσική
    732 online   ·  210.848 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Επιστολή του κ.Χρόνη Αηδονίδη στο MusicHeaven

    Μια ξεχωριστή στιγμή, μια σπουδαία μέρα για τη μουσική μας κοινότητα είναι η σημερινή. Σήμερα τιμά το MusicHeaven, όλους εμάς δηλαδή, ο Χρόνης Αηδονίδης, μέσω μιας επιστολής που μας απέστειλε και την οποία εμείς - περιχαρείς - δημοσιεύουμε.

    Κύριε Αηδονίδη, να είστε πάντα καλά και να είστε σίγουρος πως αυτά τα λόγια σας, θα μας γεμίζουν πάντα με μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά και δύναμη να συνεχίζουμε να υπηρετούμε την Πραγματική Μουσική. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς...
    Γράφει ο Jorge (Jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 07 Μαρ 2005
    Η επιστολή του Χρόνη Αηδονίδη στο MusicHeaven

        Γνώρισα το MusicHeaven το καλοκαίρι του 2003, όταν ακόμη δεν είχα ιδέα για το τι σημαίνει internet. Τη σύγχρονη εξέλιξη βλέπετε, την παρακολουθούμε με δυσκολία εμείς οι παλιοί, που είχαμε μάθει στο χαρτί, στο μελάνι και στην αλληλογραφία.

        Γνώρισα αυτή την απονήρευτη παρέα κυρίως μουσικών, από ένα μέλος της που είναι συνεργάτιδά μου, τη Νεκταρία και από τότε πάντα τη ρωτώ να μου πει τι γράφεται και τι λέγεται απ' την παρέα των ανθρώπων που την αποτελούν, πόσα μέλη καινούρια απέκτησε, τι δραστηριότητες και συναντήσεις ετοιμάζει.

        Είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη αυτής της σελίδας μέσα στο internet, το οποίο αποτελεί πλέον μία από τις κυριότερες πηγές πληροφόρησης των σύγχρονων ανθρώπων. Είναι σημαντική, γιατί μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή χωρίς εξαίρεση όλοι όσοι αγαπούν τη μουσική, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, μουσικοί ή φιλόμουσοι.

        Τα παιδιά αυτά - κι όταν λέω παιδιά εννοώ και τα μεγαλύτερα παιδιά άνω των 50 ...Να μην έχετε αμφιβολία υπάρχουν, ακόμα πενηντάρηδες και εξηντάρηδες και γιατί όχι και εβδομηνταπεντάρηδες, όπως έγω, που διατηρούν ή έστω θέλουν να διατηρούν ακόμα το παιδί μέσα τους... - προσφέρουν κάτι πολύ σημαντικό στη μουσική, κατά τη γνώμη μου: δίνουν την ελπίδα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη μουσική με την αγνότητα και τη γνήσια αγάπη του ερασιτέχνη και του φιλόμουσου...

        Ο Γιώργος Εγγλέζος που δημιούργησε το στέκι αυτό πρέπει να αισθάνεται περίφανος για την εξέλιξη που έχει κι εγώ τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως γιατί το ίδιο μεράκι που επέδειξε για τη δημιουργία του ΜusicHeaven, το ίδιο ακριβώς επέδειξε και για την κατασκευή της δικιάς μου ιστοσελίδας.

        Εύχομαι στο MusicHeaven να προχωρήσει για πολλά χρόνια στο δρόμο που χάραξε, να αποκτήσει πολλά πολλά μέλη και να παραμείνει πάντα το στέκι όσων αγαπούν τη μουσική.

    Με εκτίμηση
    Χρόνης Αηδονίδης

    Tags
    Καλλιτέχνες:Χρόνης Αηδονίδης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #1688   /   07.03.2005, 01:18   /   Αναφορά
    Τα σέβη και την αγάπη μου στον κύριο Αηδονίδη! Όσο γλυκά τραγουδά τόσο γλυκά να του φερθεί ο χρόνος! Πηγή
    #1689   /   07.03.2005, 02:02   /   Αναφορά

    Μπορεί ο κ. Αηδονίδης να αισθάνεται αρχάριος στο internet, όμως η σχέση του με τα τεχνικά μέσα είναι σχέση πρωτοπόρου.


    Το 1953, εποχή που το ραδιόφωνο διαδιδόταν στην ελληνική επικράτεια, οι εκπομπές του είναι εκείνες που ταξίδεψαν τα τραγούδια των αγροτικών περιοχών της Ελλάδας πέρα από τα στενά γεωγραφικά τους όρια.


    Για τρία περίπου χρόνια συμμετείχε σε εκπομπές με τη χορωδία και την ορχήστρα του Π. Καβακόπουλου.


    Ο τρόπος που παρουσιάζονταν τα τραγούδια, από το έγκυρο και παντοδύναμο εκείνη την εποχή ραδιόφωνο, διέπλασε μια μουσική αισθητική και δημιούργησε ένα επίπεδο αναφοράς.




    Ευχαριστούμε για όλα κ. Αηδονίδη και να είστε πάντα καλά.



    #1690   /   07.03.2005, 02:57   /   Αναφορά
    Ευχαριστούμε κύριε Χρόνη. Να είστε καλά.



    Τα σέβη μου....



    #1691   /   07.03.2005, 08:52   /   Αναφορά
    θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου τον κύριο Χρόνη, και να του ευχηθώ μέσα απο τη ψυχή μου να συνεχίζει να τραγουδάει και να μας κάνει υπερήφανους.
    #1692   /   07.03.2005, 09:42   /   Αναφορά
    Κ.Χρόνη , ως ένα απλό μέλος του musicheaven, ως ένας από τους συντονιστές του αλλά κυρίως ως άνθρωπος σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνετε και αναφέρεστε με αυτά τα λόγια σε αυτήν την προσπάθεια. Μια προσπάθεια που οραματίστηκε αρχικά ο Γιώργος και το όραμά του, η αγάπη του αυτή για τη μουσική πέρασε σε όλους εμάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και το site αυτό πλέον , πολλοί από εμάς το αγαπάμε σα δικό μας. Και είναι δικό μας … το ξέρω Γιώργο ότι συμφωνείς … προσπαθούμε , νοιαζόμαστε και … μερικές φορές ξενυχτάμε γι’αυτό . Και όλα αυτά με μοναδικό στόχο στιγμές ηθικής ικανοποίησης και στιγμές αναγνώρισης από άτομα της δικιάς σας αξίας.

    Και πάλι κ.Χρόνη ένα μεγάλο ευχαριστώ.

    #1694   /   07.03.2005, 11:18   /   Αναφορά
    Τιμή ξεχωριστή σ’ όλους, η αναφορά σας στον Μουσικό παράδεισο.

    Μέ όλους μας εδώ, σ’ ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου, κύριε Χρόνη, για την πενηντάχρονη παρουσία σου στο χώρο της μουσικής μας παράδοσης αλλά και τις επιτυχημένες σου απόπειρες της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ.

    Σ’ ευχαριστώ ακόμα, γιατί με το ήθος και το ύφος της βελούδινης φωνής σου, έντυσες παράδοση την ταπεινότητα των στίχων μου.

    Να είσαι πάντα καλά και καλή συνέχεια!