ελληνική μουσική
    843 online   ·  210.833 μέλη
    Η πρώτη εμφάνιση του μουσικού σχήματος « ΠΝΟΗ » ξεκίνησε πριν 8 χρόνια περίπου με…σύνθεση αρκετά διαφορετική από τη σημερινή. Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν 2 από τους 8 μουσικούς της «ΠΝΟΗΣ», γνωρίστηκαν «μουσικά» στην μπουάτ «Εσπερίδες» στη Πλάκα.

    Τότε, ο μουσικός-στιχουργός Γιάννης Αργύρης, ιδιοκτήτης αλλά και ψυχή των « Εσπερίδων », έδωσε το κίνητρο στους Τάσο Καλαφάτη (tasois) και Κώστα Υφαντή (kifa) να ξεδιπλώσουν το ταλέντο που έβλεπε ο ίδιος μέσα τους. Μέσα στις « Εσπερίδες » άρχισε να υλοποιείται η ιδέα ενός μουσικού σχήματος που πρωταρχικό σκοπό θα είχε την προώθηση του καλού Ελληνικού τραγουδιού...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 04 Μαΐ 2005
    Την ίδια περίοδο στις « Εσπερίδες » εργαζόντουσαν ακόμα δύο μουσικοί « διαμάντια ». Η Μάτα Ξένου ( εξαιρετική φωνή με απίστευτη ευαισθησία ) και ο Φώτης Κοπανιτσάνος ( καταπληκτική τεχνική στο πιάνο – φωνή ).


    Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της « ΠΝΟΗΣ » έγινε στις « ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ » λίγο καιρό αργότερα….με διαφορετικό όνομα… « ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ». Εκείνη τη περίοδο στις τάξεις της « ΠΝΟΗΣ – ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ » είχε προστεθεί και ένα μεταγραφικό απόκτημα από το σχήμα « Τέσσερις Εποχές », ο Μάκης Χλαπουτάκης ( keyboards ).


    Το « ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ » κυκλοφορεί ένα CD με την ονομασία « Μια νύχτα στο Λυκαβηττό ». Μάης του 1998. Στίχοι : Κώστας Υφαντής - Μουσική : Κώστας Υφαντής – Φώτης Κοπανιτσάνος. Τη Συγκεκριμένη περίοδο ο έτερος πιανίστας της μουσικής παρέας μας Τάσος Καλαφάτης υπηρετεί στο στρατό.
    Το Σεπτέμβριο του 2001 ο Τάσος Καλαφάτης ενσωματώνεται κανονικά στη « ΠΝΟΗ » που έχει και τη τελική της μορφή. Τάσος Καλαφάτης ( πιάνο – τραγούδι ), Μάτα Ξενού ( Κιθάρα – τραγούδι ), Κώστας Υφαντής ( Τραγούδι – κιθάρα ). Παράλληλα με τις « Εσπερίδες » η « ΠΝΟΗ » εμφανίζεται στο « Τσάι στη Σαχάρα ». Το καλοκαίρι του 2002 εμφανίζεται στην ¶ρτα στις εκδηλώσεις που συντονίζει το υπουργείο πολιτισμού και συγκεκριμένα στο θεσμό « Πανσέληνος – Υπό το φως του Φεγγαριού. ». Την επόμενη Χρονιά εμφανίζεται στο Ρέθυμνο στη περιοχή του Πλακιά.


    Την περίοδο 2003 – 2004 η « ΠΝΟΗ » έχει το δικό της σπίτι στη περιοχή του Ζωγράφου. Το μαγαζί του Τάσου Καλαφάτη και του Κώστα Υφαντή κερδίζει την αγάπη του κόσμου και επιτρέπει στη μουσική παρέα να παρουσιάσει και την προσωπική δουλειά της. Πάνω από 30 δικά της κομμάτια, ορισμένα από αυτά ιδιαίτερα αγαπητά.


    Το καλοκαίρι του 2004 έχουμε την αποχώρηση της Μάτας Ξένου από τη « ΠΝΟΗ » λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ( Αρχιτέκτων στο επάγγελμα ), και την ριζική αλλαγή του σχήματος από σχήμα Πιάνοκιθάρα σε full μπάντα.


    Η μεγαλύτερη τιμή της « ΠΝΟΗΣ » είναι το αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο στη μικρή μουσική σκηνή « Μεθυσμενάκι ».




    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2109   /   04.05.2005, 01:43   /   Αναφορά
    Απο το σχήμα άκουσα τον kifa και τον tasois, που εκτός απο πολύ ταλέντο, έχουν και πολύ γέλιο :)



    Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε, μέσα απ’την καρδιά μου παιδιά.

    #2110   /   04.05.2005, 08:29   /   Αναφορά
    Καλές επιτυχίες και καλή συνέχεια κι από μένα παιδιά.Αναμένω να σας ακούσω.
    #2111   /   04.05.2005, 10:12
    Σας ακουσα και ξερω οτι οχι απλως θα τα πατε καλα αλλα θα σκισετε....Σας ευχομαι μονο επιτυχιες παιδια!!!

    #2112   /   04.05.2005, 12:51   /   Αναφορά
    Μια χαρά τα παιδάκια ... τα έχουμε δει και από κοντά .. ακόμα καλύτερα ... μόνο που .... μόνο που ... μόνο που ...



    Πολλοί από μας δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε δείγμα από την δουλειά τους ... μήπως ... λέω μήπως ... θα μπορούσαν να μπουν σε MP3 κάποια δείγματα της δουλειάς τους στο site????????



    εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε?



    :)



    GL
    #2115   /   05.05.2005, 23:47   /   Αναφορά
    Kιφα,Τασσοη....ειστε αραγε τοσο καλοι????

    Λετε να το διαπιστωσω και εγω???
    #2272   /   25.05.2005, 07:37   /   Αναφορά
    Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συγκίνηση μου διαβάζοντας για εσάς παιδιά. Είμαι από τους τυχερούς που σας γνώρισαν στα πρώτα σας βήματα, εκεί σε ένα μικρό μαγαζάκι

    στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, όπου κάθε Παρασκευή μας ταξιδεύατε με τις φωνές σας Κώστα και Μάτα, και δίνατε "ΠΝΟΗ" σε όλους μας. Και χαίρομαι ιδιαίτερα να διαβάζω για την εξέλιξη σας.



    Σας εύχομαι ολόψυχα κε Υφαντή να σας δούμε "Μια νύχτα στο Λυκαβυττό" και να απολάυσουμε κα Ξένου και πάλι μια μεγάλη "Αρτίστα" .



    Και για τα μέλη του Music Heaven...Παιδιά μην χάσετε ευκαιρία να πατε να τους ακούσετε.

    Είναι εκπληκτικοί!!!











    #3747   /   29.12.2005, 15:06   /   Αναφορά
    ααα...είμαι πολύ περήφανη που είμαι ανίψι του θείου μου..χεχε..πάρε απο την πλάκα..έχω ακούσει κάποια τραγούδια τους..τα παιδιά είναι πααααρα πολυ καλοι!!!!αξίζουν πραγματικά!!:-)