ελληνική μουσική
    359 online   ·  210.815 μέλη
    Μια επιτυχημένη συναυλία το Γενάρη του 2005 στο πανέμορφο Marrucino Θέατρο στο Chieti της Ιταλίας και ένα ενθουσιασμένο κοινό που χειροκρότησε ιδιαίτερα τα έργα του Δ.Φάμπα, έδωσαν στην Εύα Φάμπα την ευκαιρία να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία AULIA και τον πολιτιστικό οργανισμό SIMT για την έκδοση αυτού του cd...

    Mε συνολική διάρκεια 58.30’, η προσεγμένη αυτή έκδοση έργων του Δ.Φάμπα, περιλαμβάνει τους Ελληνικούς χορούς Σούστα, Βλάχα, Καραγκούνα, Δύο σπουδές κονσέρτου νο 8 και 23, την Ελληνική Σουίτα (4 μέρη, Στη χώρα των Κενταύρων, χορός Τσάμικος, Ρεματιές, χορός Συρτάκι), την Σουίτα σε παλιό στυλ (αφιέρωμα στον S.Bach), 3 Ρομαντικά πρελούδια, το Πορτραίτο του Σεγκόβια, το Ποίημα, το Παραμύθι και τον Φανταστικό χορό. Μιά αντιπροσωπευτική επιλογή από το πλούσιο έργο του συνθέτη...
    Γράφει το μέλος Εύα Φάμπα (GuitarJournal)
    9 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 29 Ιούν 2005
    Με φανερή την γνώση του οργάνου καθώς και το γνήσιο ταλέντο του ο Δημήτρης Φάμπας κατάφερε να πλουτίσει το ρεπερτόριο της κιθάρας με έργα πολύ όμορφα και δεξιοτεχνικά, που απαιτούν ανεπτυγμένη τεχνική και ερμηνευτική ικανότητα από τον εκτελεστή, έργα αυθεντικά, λυρικά με έντονα τα Ελληνικά χρώματα και επιρροές από την παραδοσιακή μας μουσική.

    Ο Δ. Φάμπας, (1921-1996), υπήρξε η πιο πολυτάλαντη και δημιουργική προσωπικότητα στο χώρο της κιθάρας στην χώρα μας τον 20 αι., ο στυλοβάτης της Ελληνικής κιθαριστικής τέχνης, ο σπουδαίος δάσκαλος και μουσικός, ο εξαίρετος και διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ.

    Η Εύα Φάμπα, κόρη του συνθέτη και καταξιωμένη σολίστ διεθνώς, συνεχίζει μια πορεία, με το βάρος της ευθύνης της μουσικής της κληρονομιάς αλλά και με πολλή περηφάνια και σοβαρό υπόβαθρο σπουδών και μελέτης.
    Στα είκοσι χρόνια της καριέρας της εντός και εκτός Ελλάδας, έχει δώσει επανειλημμένα ρεσιτάλ στην Ιταλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Παραγουάη, Βολιβία, Περού, Σουηδία, Βραζιλία, Ινδία, Νεπάλ, Ταϊλάνδη, Ζιμπάμπουε, Πολωνία, Λευκορωσία, Σερβία -Μαυροβούνιο, Αλβανία, πρώην Γιουγκοσλαβία και ΕΣΣΔ. Έχει πάρει πολλά βραβεία και διακρίσεις.

    Οι ηχογραφήσεις της παρουσιάζονται σε όλες τις κιθαριστικές μουσικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο. Έχει παρουσιάσει έργα σε α’ εκτέλεση όπως το κοντσέρτο FOR EVA του YK CHUNG και το BAIAO LUNAR του ANDERSEN VIANA που είναι και αφιερωμένα στην ίδια. Εχει επιμεληθεί και εκδώσει σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό το μουσικό και εκπαιδευτικό έργο του Δ.Φάμπα, ενώ είναι και η ίδια η συγγραφέας-συνθέτης των ΜΕΛΩΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ της πιο χαρούμενης μεθόδου για παιδιά.



    Η Ιταλική δισκογραφική εταιρεία AULIA - SIMT συνεργάζεται σε αυτή την σπουδαία παραγωγή με την Εύα Φάμπα, μοιράζοντας τον στόχο, της δημιουργίας εξαιρετικών ηχογραφήσεων με ερμηνείες ταλαντούχων σολίστ, μερικών κάπως παραμελημένων αριστουργημάτων του κλασσικού ρεπερτορίου, για να μεταφέρει την μουσική, την κουλτούρα και τη γνώση αυτής της κληρονομιάς στις επόμενες γενιές.


    Το cd αυτό θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελληνική αγορά, ενώ τώρα διατίθεται και μέσω διαδυκτίου απo την Ιστοσελίδα της εταιρείας www.aulia.info


    Πληροφορίες για την Εύα Φάμπα και το Δημήτρη Φάμπα, υπάρχουν στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.evafampas.gr.




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2441   /   29.06.2005, 01:44   /   Αναφορά
    Να λοιπόν που μια συναυλία -η οποία μας είχε "απασχολήσει" και στο forum, τότε- κι ένα ενθουσιασμένο κοινό, μπορούν να δρομολογήσουν ευχάριστες εξελίξεις.



    Εύχομαι στην Εύα Φάμπα: "Καλή Πορεία", στο μουσικό και στο συγγραφικό - εκπαιδευτικό της έργο...



    :-)
    #2446   /   29.06.2005, 19:33   /   Αναφορά
    Σ΄ευχαριστώ με την σειρά μου για το άρθρο αυτό. Η ποιότητα της μουσικής του Δ. Φάμπα συνεχίζεται τόσο όμορφα απο την ίδια του την κόρη. :-)