ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.850 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Site του Mήνα: H Κοιλάδα Των Τεμπών

    Είμαι σίγουρη πως αυτό το μήνα, το άρθρο για το site του μήνα θα πάει πολύ καλά. Όχι γιατί το γράφω εγώ, ούτε γιατί είχα ιδιαίτερη έμπνευση αλλα γιατί ο δημιουργός στον οποίο είναι αφιερωμένο το site, τα έχει κάνει όλα πιο εύκολα για μένα. Δε χρειάζεται να κινήσω το ενδιαφέρον κανενός, γιατί πολυ απλά μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος Θανάσης Παπακωνσταντίνου όλοι θα ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του, αν δεν το έχουν κάνει ήδη...
    Γράφει το μέλος revekka
    15 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 03 Οκτ 2005
    Ένας τραγουδοποιός μοναδικός, που έχει τη μουσική ως βιοποριστικό επάγγελμα όχι απο ανάγκη, αλλά για τη δική του αγάπη προς τη μουσική. Όχι γιατί δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά γιατί αυτός έχει επιλέξει τη μουσική.

    Πριν την είσοδο στη σελίδα, τρείς απσρόμαυρες φωτογραφίες, χέρια σε διαφορετικές στάσεις, με το φως να εστιάζεται σ’αυτά. Αυτές τις φωτογραφίες, τις ερμήνευσα σαν μια μικρή ιστορία με τίτλο 'επικοινωνία'. Η πρώτη, τα χέρια στο τραπέζι, σκέφτομαι, μιλώ. Η δεύτερη, τα χέρια μας σε κίνηση όταν εξηγούμε κάτι, όταν θέλουμε να εκφραστούμε. Η τρίτη, τα χέρια χαλαρά, το ένα πάνω στο άλλο, όταν ακούμε τον συνομιλητή μας, όταν αναλογιζόμαστε αυτά που ακούσαμε.

    Η ιστοσελίδα σε χρώματα που ηρεμούν το μάτι, λιτή και περιεκτική. Το βιογραφικό του Θανάση Παπακωνσταντίνου πλούσιο, με ενεργά links για όποιον θέλει περισσότερες πληροφορίες για ονόματα και πράγματα. Δισκογραφία, στίχοι, συμμετοχές, φωτογραφίες, συνεντέυξεις, γλωσσάρι με επεξηγήσεις για λέξεις και ανθρώπους.

    Στο ‘έναστρον’ θα βρούμε τους πλανήτες και τ’αστέρια για τα οποία μας μιλά ο Θανάσης. Η επιλογή ‘ξέρετε ότι…’ έχει άγνωστες πτυχές για τη μουσική του πορεία, όπως η ανεκπλήρωτη συνεργασία με το Μάνο Λοϊζο. Στα οργανικά παρουσιάζονται όργανα όπως το μπεντίρ, το νέι που χρησιμοποεί ο Θανάσης. Υπάρχει φωτογραφία κάθε οργάνου, χώρα προέλευσης, λίγα λόγια για το είδος και τον ήχο που βγάζει, για το τί προσθέτει στην ενορχήστρωση. Στα links υπάρχουν σελίδες άλλων καλλιτεχνών, μουσικών σκηνών και άλλων χώρων που σχετίζονται με τη μουσική. Ακόμα υπάρχει το forum, και ενημέρωση για συναυλίες.

    Κλείνοντας, θέλω να σας καλοσωρίσω στην ιστοσελίδα όπως ήμουν κι εγώ καλοδεχούμενη, απο την πρώτη στιγμή που μπήκα με το πιο κάτω απόσπασμα απο την αρχική σελίδα του site:
    “Καλώς ήρθατε στην ‘Κοιλάδα των Τεμπών’

    Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδοποιού. Ακριβοθώρητος, με πολύ διακριτική παρουσία, μας έχει δώσει τραγούδια γεμάτα αρώματα και χρώματα, από το θεσσαλικό κάμπο μέχρι την κοιλάδα του Λιβάνου.

    Του αφιερώσαμε αυτή την ιστοσελίδα με πληροφορίες για τον ίδιο και τη δουλειά του. Στο Γλωσσάρι θα βρείτε επεξηγήσεις για όσες λέξεις συναντάμε συχνά-πυκνά στους στίχους του Θανάση και αγνοούμε τη σημασία τους ενώ στο Έναστρον όλες τις αναφορές σε ουράνια σώματα που περιέχονται στα στιχάκια του, έτσι για να καταλάβουμε πού θα περιπλανιόμαστε σαν γίνουμε ‘σκόνη αστρική’.
    Τέλος, στην πρώτη σελίδα θα βρίσκετε και τα νέα για τον Θανάση-ελπίζουμε να υπάρχουν συχνά.

    Καλή περιήγηση.

    http://www.koiladatwntempwn.tk




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2961   /   03.10.2005, 03:57   /   Αναφορά
    Καλλιτεχνες σαν τον Θ.Παπακωνσταντινου ισως να μην χρειαζονται και site...Τι να πουμε..

    Παρόλα αυτα ειναι πολυ ευχαριστω που θα εχουμε την ευκαιρια να μαθαινουμε για αυτον και για το που και ποτε θα τον συναντουμε στα μουσικα μας ταξιδια.
    Administrator
    #2963   /   03.10.2005, 10:05   /   Αναφορά
    Ένα μεγάλο μπράβο στον δημιουργό του site, τον YROIDIS. Ελπίζω εκεί στα πέρα μέρη που διορίστηκε, να μπορεί να το ανανεώνει και να συνεχίζει να κάνει το μεράκι του :)



    Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιο site που να μπορεί ο κόσμος να μάθει περισσότερα για τον Θανάση Παπακωσταντίνου, έναν άνθρωπο με χαμηλό προφίλ και με ελάχιστη προβολή γενικότερα. Πολλοί - είμαι σίγουρος - δεν ξέρουν ούτε το πρόσωπό του...
    #2964   /   03.10.2005, 10:28   /   Αναφορά
    Και λέω κάτι μου θυμίζει το yroidis… :) εννοείται πως ένα site αφιερωμένο στον Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι απαραίτητο. Και ιδιαίτερα αυτό που εξηγεί τόσα για τα στιχάκια του, και για τη μουσική του.
    GL
    #2965   /   03.10.2005, 10:37   /   Αναφορά
    Μια ομολογουμενως πολυ καλη προσπαθεια και δινω χιλια μπραβο στον YROIDIS για αυτη την ιδεα.Ευχαριστουμε πολυ Ρεβεκκα για τη δημοσιευση αυτη και ελπιζω τωρα να μαθαινουμε πολλες περισσοτερες πληροφοριες για τον Θαναση.

    Ειναι ενας καλλιτεχνης ο Θανασης ο οποιος αξιζει μεγαλυτερης προσοχης απο ολους μας μιας και δν κανει τεχνη για την τεχνη αλλα κανει τεχνη για την ψυχη του καθενος μας ξεχωριστα...
    #2967   /   03.10.2005, 16:50   /   Αναφορά
    κι αν δεν έχει ανάγκη ο Θανάσης από site οι φίλοι ακροατές του έχουν... Και στα Γαλλικά παρακαλώ για τους Γαλλόφωνους...



    Bisous Yanni!
    #2968   /   03.10.2005, 19:50   /   Αναφορά
    Στους συντελεστές του site, στη Ρεβέκκα και, πρωτίστως στον ίδιο τον εξαίρετο τραγουδιστή και τραγουδοποιό : ΜΠΡΑΒΟ !
    #2969   /   03.10.2005, 21:11   /   Αναφορά
    Οντως πολυ καλο site! κι εγώ θα συμφωνήσω πως καλλιτέχνες σαν τον Παπακωνσταντίνου είναι καλο να εχουν σελίδα στο ιντερνετ. Για να μπορούν γνώστες και μη, για να μπορούν όσοι αγαπάνε τη τεχνη του να μαθαίνουν κάτι παραπάνω γι αυτόν και τη δουλειά του.
    #3277   /   08.11.2005, 00:11   /   Αναφορά
    “Στην κοιλάδα των Τεμπών”

    Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου



    Μετά από τρία σχεδόν χρόνια συνεχούς παρουσίας και ενημέρωσης για το κοινό του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλάξαμε και βάλαμε τα πιο καλά μας.

    Αποκτήσαμε ελληνικό domain και ανανεώσαμε την ιστοσελίδα. Από δω και πέρα θα μας βρίσκετε στο www.koiladatwntempwn.gr



    Καλή περιήγηση

    #3279   /   08.11.2005, 09:49
    με γειά η ανανέωση της ιστοσελίδας, έκανα κλίκ να μπώ με το δεξί :)