ελληνική μουσική
    488 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Εκτός εκπαίδευσης οι απόφοιτοι Μουσικών Σπουδών

    Πραγματικά είμαι εκτός εαυτού αυτές τις μέρες και δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Γι'αυτο αναφέρομαι σε εσάς , που ίσως σας ευαισθητοποιήσω.
    Πολλοί μπορούν να κάνουν πολλά, ένας όμως;
    Γράφει το μέλος chopin1978
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 04 Νοέ 2005
    Συμφωνα με δημοσιευμα σε τοπικη εφημεριδα στο Ηρακλειο της Κρητης, ο προεδρος της ΟΛΜΕ υποστηριζει οτι του χρονου πρεπει να διοριστουν μονο οι μουσικοι αποφοιτοι ΩΔΕΙΩΝ.

    Και σας ρωτω..

    Eμεις ως μουσικολογοι τι πρεπει να κάνουμε; Να διδασκουμε σε ωδεία; Ποιες γνωσεις διαθετουν ολοι αυτοι που εχουν τελειωσει ενα ωδειο και με πια παιδαγωγικη μέθοδο θα διδάξουν;

    Ας σημειωθει οτι με τους ωδειακους προσωπικα δεν εχω τιποτα. Και εγω οπως και οι περισσοτεροι Μουσικολογοι φανταζομαι εχουμε τελειωσει ενα ωδειο... Αλλα βρε παιδια ας σοβαρευτουμε.

    Είναι δυνατον να διοριζονται οι ωδειακοι και να ειναι ωρομισθιοι οι μουσικολογοι;

    Ειπαμε... ειμαστε ενα τρελο κρατος ,αλλα οχι και ετσι. Στην τελικη, ας εκλειναν ολα τα τμηματα Μουσικων Σπουδων και ας ειχαμε μονο ωδεία, αν τετοια μουσικη εκπαιδευση θελαμε ως κρατος για τα σχολεια μας.

    Πραγματικα ειμαι εκτος εαυτου αυτες τις μερες και δεν ξερω πως να αντιδρασω. Γι'αυτο αναφερομαι σε εσας , που ισως σας ευαισθητοποιησω. Πολλοι μπορουν να κανουν πολλα, ενας ομως;

    Προς Θεου το ξαναλεω, δεν εχω τιποτα με τα παιδια που τελειωσαν ωδειο και μόνο. Απλως, φτανει πια τοση τρελα. Ας ειμαστε μια φορα δικαιοι στην ζωη μας.

    Ευχαριστω για την κατανοηση.




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #3251   /   04.11.2005, 21:08   /   Αναφορά
    όπως είπα και στο forum, εγώ έχω πρόβλημα στο να υπάρχει ο χαρακτηρισμός ΠΕ σε αποφοίτους των Ωδείων που βασίζεται στα άρθρα 14 παρ 8 και 15 Β παρ9 του ν. 1566/85, χρονιάς που δεν υπήρχαν οι μουσικες σχολές στα πανεπιστήμια.



    και αν κάποιος τους χαρακτήριζε γιατρούς με ένα άρθρο νόμου, αυτοί θα λέγανε τώρα ότι είναι γιατροί και ότι θα θέλανε να μπούνε στα νοσοκομεία γιατροι???



    #3252   /   04.11.2005, 22:08   /   Αναφορά
    ........Συμφωνα με δημοσιευμα σε τοπικη εφημεριδα στο Ηρακλειο της Κρητης, ο προεδρος της ΟΛΜΕ υποστηριζει οτι του χρονου πρεπει να διοριστουν μονο οι μουσικοι αποφοιτοι ΩΔΕΙΩΝ.....



    Εντάξει φίλε μουσικολόγε ! Καλύτερα μην ανοίγεις αυτό το θέμα ! Δεν το δήλωσε ο δα και πρωθυπουργός της χώρας
    #3257   /   05.11.2005, 19:29
    Σωστά.. Ηρέμησε.. Λέει πως "πρέπει" δηλ δηλώνει την άποψή του..

    Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Μην ανησυχείς..

    #3258   /   06.11.2005, 00:08   /   Αναφορά
    Αγαπητέ Κ. Συνάδελφε,



    Η ίδια η ΟΛΜΕ έλεγε στο παρελθόν ότι η γνώμη της είναι να διορίζονται μόνο μουσικολόγοι. Αν άλλαξε γνώμη, μάλλον θα το έκανε για συνδικαλιστικούς λόγους.



    Με την εγκύκλιο φέτος για τα μουσικά σχολεία, στην οποία έχουν προβάδισμα οι μουσικολόγοι, το πρόβλημα φαίνεται να ξεκαθαρίζεται. Αλλωστε ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός για να διοριστούν οι μη απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων.



    Χάρη στον σύλλογό μας έχουμε πετύχει τον διορισμό των συναδέλφων το 2004 και ελπίζω αυτό να επαναληφθεί και το 2007 (μια που για το 2006 έχω την πληροφορία ότι δεν προβλέπονται διορισμοί για ΠΕ 16)



    Μετα τιμής