ελληνική μουσική
    727 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Σταυρός του Νότου

    Προσπαθώ πάρα πολύ ώρα να βρω έναν τίτλο αντάξιο, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από το σκέτο "Σταυρός του Νότου". Όχι μόνο γι' αυτό το κομμάτι, αλλά για το τι σημαίνει "Σταυρός του Νότου", μέσα μας. Γιατί τα πράγματα που είναι περασμένα στο DNA μας, θα μας συγκινούν πάντα και για πάντα...
    Γράφει το μέλος Χρήστος Παπαμιχάλης (xristos)
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 16 Νοέ 2005
    "Όλα ξεκίνησαν από μια παραγγελία. Ο Τάσος Ψαρράς ετοίμαζε ένα σίριαλ με ναυτικό θέμα για την κρατική τηλεόραση, το «Πορεία μηδέν ενενήντα», κι ήρθε σε μένα για να γράψω τη μουσική. Τι πιο ταιριαστοί στίχοι από αυτούς του Καββαδία, σκέφτηκα. Μαθητής του γυμνασίου ήδη, είχα μελοποιήσει κάποιους, αλλά ήταν πρωτόλεια, δεν άξιζαν να χρησιμοποιηθούν. Με αφορμή τα τραγούδια του σίριαλ συνέχισα να δουλεύω πάνω στην ποίησή του κι όταν ήμουν έτοιμος, πήγα στον Πατσιφά. Ο φωτισμένος, ωστόσο, διευθυντής της «Λύρας», με το που άκουσε ότι μετά τους Χικμέτ, Μπίρμαν, Ρίτσο, Λόπε ντε Βέγκα και Μπρεχτ, παίρνει σειρά ο Καββαδίας, μου είπε με ένα χαμόγελο: "Αυτόν τον δίσκο θα σ' τον κάνω δώρο, επειδή σ' αγαπάω. Αλλά να το ξέρεις, δεν θα πουλήσει τίποτα". Aνθρωποι επίσης που με αγαπούσαν, είτε επρόκειτο για ανθρώπους του πολύ στενού μου περιβάλλοντος είτε επρόκειτο για κριτικούς των σημαντικότερων εντύπων εκείνη την εποχή και εφημερίδων που είχαν γράψει για τους προηγούμενους δίσκους εξαιρετικές κριτικές, για τον « Σταυρό του Νότου» έγραφαν: Αυτός ο σημαντικός συνθέτης που πρόσφερε τόσα πολλά, που έφερε καινούργια πράγματα στο τραγούδι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έκανε έναν τόσο πληκτικό, έναν τόσο μονότονο, έναν τόσο απαράδεκτο δίσκο. Ελπίζουμε να είναι μια παρένθεση και να συνεχίσει, ή το εξαιρετικό «Τι πληκτική δουλειά! Τι έπαθε αυτός; Μήπως θα 'πρεπε να βάλει κι ένα μικρό λεξικό για να καταλαβαίνουμε το πόνημά του» κ.τ.λ"

    από την συνέντευξη που έδωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στον Βαγγέλη Περράκη για το ΩΣ3.

    Τελικά ο "Σταυρός του Νότου" πούλησε κάτι παραπάνω από αυτά τα 1000 κομμάτια που προοριζόταν και 30 χρόνια μετά ανέβηκε για 6 (sold out) βράδια στην σκηνή του "Μεγάρου Μουσικής" με ερμηνευτές τον τον Χρήστο Θηβαίο, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Κούτρα και τον ίδιο τον Θάνο Μικρούτσικο. Ζωντανή ηχογράφηση αυτών των παραστάσεων είναι και το cd που κυκλοφόρησε.

    Τέλος με τα τυπικά και πάμε σ' αυτά που λέω εγώ, όπως τα λέω εγώ, και ελπίζω να βγάζετε άκρη...

    Αυτό που έγινε στο Μέγαρο και που έχει μεταφερθεί ολοζώντανό και στο cd, είναι το συγκινησιακό της βραδιάς. Για το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ευθύνεται ο Γιάννης Κούτρας. Όχι γιατί o Χρήστος Θηβαίος, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν πέτυχαν εξαιρετικές ερμηνευτικές στιγμές, αλλά για τον απλούστατο λόγο πως με την φωνή του Κούτρα ζωντάνευε μπροστά μας ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ελληνικής δισκογραφίας, ένα από τα πιο αγαπημένα και λαοφιλή έργα της ελληνικής δισκογραφίας, ένα από αυτά τα βινύλια, που τα έχουμε σαν εικόνα από τα παιδικά μας χρόνια.
    Δεν έχω συγκινηθεί τόσο ποτέ σε ελληνική συναυλία, και δεν έχω νιώσει ποτέ άλλοτε αυτό το "...δεν το πιστεύω ότι αυτό το ακούω live". Μόνο σε ξένες συναυλίες μου έχει ξανασυμβεί για ευνόητους λόγους.
    Κι αυτή είναι όλη η ουσία του cd αυτού, που φέρνει μαζί για πρώτη φορά τον "Σταυρό του Νότου" και τις "Γραμμές των Οριζόντων".

    Συγκινηθείτε ελεύθερα...

    Χρήσιμα Links
    - Παρτιτούρες του Θάνου Μικρούτσικου
    - Σχόλια & ρεπορτάζ από τις συναυλίες (καλοκαίρι 2005)




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #3338   /   16.11.2005, 00:07   /   Αναφορά
    Για διαφημιστική καμπάνια, δε λέει και πολλά...Εξ άλλου ο Σταυρός του Νότου δε χρειάζεται "σπρώξιμο" !
    #3340   /   16.11.2005, 00:38
    Μα τι είναι αυτά που λες; Η μία πρότασή σου ακυρώνει την άλλη, και οι δύο μαζί είναι προσβλητικές χωρίς να βλέπω τον λόγο.

    Θεμιτό να μην σου αρέσει το κείμενο, αλλά πως ακριβώς έφτασες στο "διαφημιστικό" συμπέρασμα;

    Νομίζεις πως αν διάλεγα ένα δίσκο της ΕΜΙ για να "σπρώξω" αυτός θα ήταν ο Σταυρός;

    Νομίζεις ότι δεν έχουμε ιδέα από marketing...;;;;

    τσ τσ τσ τσ!

    Administrator
    #3345   /   16.11.2005, 12:37
    Χρήστο ασφαλώς και δεν υπάρχει θέμα περί "διαφήμισης". Απλά πρόκειται για τον ίδιο κύριο, που παλαιότερα (με άλλο nickname) δημιουργούσε παρόμοια ζητήματα και έβλεπε "διαφήμιση" πίσω από το κάθε τι. Εξάλλου το γεγονός οτι μέσα σε 120 δευτερόλεπτα διάβασε (;) ολόκληρο το κείμενο και έγραψε και σχόλιο, δείχνει πολλά... (σημείωση: το κείμενο δημοσιεύθηκε στις 12:05, το σχόλιο στις 12:07)

    #3354   /   16.11.2005, 20:21
    Παρντόν...;!

    AT
    #3359   /   17.11.2005, 01:31
    124 δευτερόλεπτα....σου ξέφυγαν 4 δεύτερα.... :-P τςτςτς Χρίστο....τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα.... μα να ξέρεις κάτι και να μη το χρησιμοποιείς?? Αδιανόητο!!! :-) Μπυρίτσες....

    #3339   /   16.11.2005, 00:08   /   Αναφορά
    @ μπορεί να σε μσνόχασα αλλά μμμμμ το διάβασα ευχάριστα! μπραβίσιμο Χρήστο!
    #3342   /   16.11.2005, 12:20   /   Αναφορά
    Δεν νομίζω πως ο Χρήστος παράθεσε το αρθρο για να κάνει διαφήμιση σε έναν από τους πιο πετυχημένους δίσκους του αιώνα!!!!!Ο δίσκος είναι εμπορικός από μόνος του και δεν χρειάζεται κανενός το σπρώξιμο!!!!Από εκεί και πέρα ο σταυρός του νότου είναι ένας δίσκος ορόσημο και περιεχει υπέροχες μουσικές πάνω στα λόγια του Νίκου Καββαδία.Χρήστο πολύ καλό το άρθρο σου!!
    #3343   /   16.11.2005, 12:25   /   Αναφορά
    Ναι βρε Χρήστο... σε νιώθω στο συγκινησιακά φορτισμένο κομμάτι. Εγώ δεν ήμουν στο Μέγαρο, είδα όμως μια από τις καλοκαιρινές συναυλίες με Κούτρα και Θηβαίο. Έκλεινα τα μάτια και νόμιζα πως άκουγα τον Κούτρα από την πρώτη ηχογράφηση. Πρώτη φορά που με άγγιξαν τόσο η ατμόσφαιρα και οι ερμηνείες από μια συναυλία.

    Σου στέλνω με το νησιώτικο αγέρι χαιρετισμούς!
    Administrator
    #3344   /   16.11.2005, 12:27   /   Αναφορά
    Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε έναν τέτοιο ιστορικό δίσκο στο MusicHeaven, μετά μάλιστα από ένα καλοκαίρι που αρκετά μέλη και φίλοι παρακολούθησαν τις συναυλίες του σχήματος σε όλη την Ελλάδα.



    Προσωπικά ακόμη δεν έχει τύχει να το ακούσω προσεκτικά, μόνο αποσπασματικά από τα ραδιόφωνα. Όταν πέσει στα χέρια μου θα βάλουμε στο παρόν άρθρο σχετικό απόσπασμα με ερμηνεία του Γιάννη Κούτρα, που συγκίνησε, όχι μόνο το Χρήστο, αλλά και τους περισσότερους ακροατές.
    #3346   /   16.11.2005, 12:41
    συμφωνώ με τον jorge για ειδικά για τον Γιάννη Κούτρα!!!:beer:


    #3347   /   16.11.2005, 12:45   /   Αναφορά
    Κι εγώ δυστυχώς δεν παρευρέθηκα στο Μέγαρο Μουσικής αλλά απόλαυσα το καλοκαιρινό σχήμα με τον Κούτρα και τον Θηβαίο! Ήταν μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχω πάει.... Αυτή η "πληκτική και μονότονη" μελοποίηση του Καββαδία, κράτησε ένα Κατράκειο όρθιο από την αρχή ως το τέλος της συναυλίας!!!



    Ευχαριστούμε Χρήστο που μας θύμισες αυτές τις πολύ ωραίες στιγμές...
    #3348   /   16.11.2005, 13:24   /   Αναφορά
    Eίχα πάει στη συναυλία στο θέατρο βράχων και είχα καταγράψει τις εντυπώσεις μου στο forum...άκουσα εχθές τη συναυλία στο ΜΕΛΩΔΙΑ FM...κάθε πρωί που ξεκινώ για τη δουλεια, η φωνή του Κούτρα σε εκείνο το παλιό cd ''Σταυρός του Νότου'' με συντροφευει στη πληκτική μου διαδρομή με το λεοφορειο...

    Και κάθε φορά που λέει :

    ''Μη φεύγεις. Πες μου, το 'πνιξες μια νύχτα στο Λονδίνο

    ή στα βρωμιάρικα νερά κάποιου άλλου λιμανιού;''



    δακρύζω!
    #3349   /   16.11.2005, 14:13
    xristos, ωραία δουλειά...

    Θα συμφωνήσω για την "ανατριχίλα"... όταν ακούω το ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ..., ταξιδεύω...

    #3350   /   16.11.2005, 16:01   /   Αναφορά
    με την φωνή του Κούτρα ζωντάνευε μπροστά μας ένα από τα σπουδαιότερα έργα της ελληνικής δισκογραφίας, ένα από τα πιο αγαπημένα και λαοφιλή έργα της ελληνικής δισκογραφίας, ένα από αυτά τα βινύλια, που τα έχουμε σαν εικόνα από τα παιδικά μας χρόνια.

    Δεν έχω συγκινηθεί τόσο ποτέ σε ελληνική συναυλία, και δεν έχω νιώσει ποτέ άλλοτε αυτό το "...δεν το πιστεύω ότι αυτό το ακούω live". Μόνο σε ξένες συναυλίες μου έχει ξανασυμβεί για ευνόητους λόγους.

    Κι αυτή είναι όλη η ουσία του cd αυτού, που φέρνει μαζί για πρώτη φορά τον "Σταυρό του Νότου" και τις "Γραμμές των Οριζόντων".



    Aυτά!!!
    #3353   /   16.11.2005, 18:55   /   Αναφορά
    πηρα το διπλο αυτο cd και το ακουσα προσεκτικα.

    Ευτηχως που εχω το παλιο βυνιλιο σε καλη κατασταση και εκατσα και το ευχαριστηθηκα.

    το συγκεκριμενο κορυφαιο εργο , που ειναι μια αποδειξη αυτου που ο Χατζιδακης ειχε πει, οτι δεν χρειαζεται να ειναι δυσκολο για να ειναι αριστουργημα, στη συγκεκριμενη ηχογραφηση αδικηται και απο την ενορχηστρωση, αλλα και απο την ερμηνεια ολων πλην του ΚΟΥΤΡΑ.
    AT
    #3357   /   17.11.2005, 01:08   /   Αναφορά
    .... η αλήθεια είναι, πως δε με δυσκόλεψε η ανάγνωση του άρθρου (??....) και επίσης, αλήθεια είναι πως η πρότελευταία πρόταση, μπορεί να παρεξηγηθεί... καθώς και η πρώτη της τελευταίας παραγράφου.... για εμένα, θα ήθελα μια "πιο φορτισμένη" αναφορά σ' ό,τι σχετικό με αυτό το θέμα.... όλη την ένταση του κειμένου (όπως το διάβασα εγώ...) Χρίστο, την βρήκα σ' εκείνη την απίστευτη πρόταση: "Δεν έχω συγκινηθεί τόσο, ποτέ σε ελληνική συναυλία...." και στις αναφορές σου για τον Κούτρα....

    Να προσθέσω, επίσης... πως ενώ με εκφράζει ο Μαχαιρίτσας, ακούω πολύ ευχάριστα τον Κότσιρα, "με στέλνει" η ερμηνευτικότητα του Θηβαίου.... ακούγοντάς τους στα ποιήματα του Καββαδία, .....κάτι με χαλούσε!!!! Ίσως φταίει που είναι ανεπανάληπτη η ερμηνεία του Κούτρα!!! :-)
    #3358   /   17.11.2005, 01:26   /   Αναφορά
    Πολύ πολύ ωραίο cd ειναι αυτό. Και ευτυχώς που ηχογράφησαν αυτή τη συναυλία για να την έχουν αυτοι που πήγαν και να ζηλεύουμε (πολύ όμως) όσοι δεν μπορέσαμε να πάμε! Μακάρι να τις επαναλάβουν τις συναυλίες αυτές κάποια στιγμή.
    #3366   /   17.11.2005, 19:31   /   Αναφορά
    Ο φωτισμένος, ωστόσο, διευθυντής της «Λύρας»...μου είπε με ένα χαμόγελο:"Αυτόν τον δίσκο θα σ' τον κάνω δώρο, επειδή σ' αγαπάω. Αλλά να το ξέρεις, δεν θα πουλήσει τίποτα".



    Ευτυχώς που του τον έκανε και όλα αυτά τα χρόνια, ένας δίσκος πραγματικό διαμάντι, γαλούχησε μουσικά πολλές γενιές και απ' ότι φαίνεται έπεται και συνέχεια.

    Μπράβο, Χρήστο, για το άρθρο σου! Ξύπνησες μέσα μου μνήμες παιδικές.



    ΥΓ Όσο για τον φίλο που αναφέρθηκε με τον όρο "διαφήμιση"... Αυτά που αξίζουν(!!!) είναι καλό να διαφημίζονται(!) και να προωθούνται(!), για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και κάτι άλλο εκτός από την Βανδή κτλ...
    #4056   /   15.02.2006, 19:07   /   Αναφορά
    Πολύ καλό το άρθρο πραγματικά.Συμφωνώ απόλυτα για το δισκο.Οι ερμηνείες όλων και ιδιαίτερα του Κούτρα και του Θηβαίου ήταν εκπληκτικές.Ούτε εγώ ειχα παρακολουθήσει τη συναυλία στο μέγαρο αλλά στη συναυλία τους το καλοκαίρι στην Πάτρα.Ήταν όλοι τους υπέροχοι και ο Κούτρας ιδιαίτερα συγκινητικός.

    Μετά την συναυλία τον είδαμε και αφού τον συγχαρήκαμε του είπαμε πως η φωνή του μένει γοητευτική όπως 30 χρόνια πριν.Αυτός μας απάντησε:"είναι ίσως το μόνο πράγμα πάνω μου που έχει μείνει ίδιο..."
    #5468   /   31.08.2006, 18:14   /   Αναφορά
    Ήμουν στη συναυλία στο Μέγαρο, ήμουν στη συναυλία στο Κατράκειο, θα ήμουν και όπου αλλού θα μπορούσα να παραστώ... Αλλά δεν μπόρεσα!!

    Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ τον Θάνο σε ότι κάνει και τον ανακαλύπτω σε όλα όσα δεν ήξερα πως έχει κάνει.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Χρήστο...

    "Δεν έχω συγκινηθεί τόσο ποτέ σε ελληνική συναυλία, και δεν έχω νιώσει ποτέ άλλοτε αυτό το "...δεν το πιστεύω ότι αυτό το ακούω live"."

    Έχω, φυσικά, και τα 3 cd του Σταυρού και των Γραμμών. Το εκπληκτικό με το τελευταίο είναι πως νομίζεις ότι ξαναβρίσκεσαι, ή βρίσκεσαι (για όσους δεν μπόρεσαν να πάνε) στο Μέγαρο.

    Συγχαρητήρια Θάνο...

    και βέβαια συγχαρητήρια Ιππότη - Χρήστο για το άρθρο.
    #5792   /   03.10.2006, 17:28   /   Αναφορά
    Φίλε Χρήστο ,

    (Εστω και ετεροχρονισμένα ...)



    Ακούω το Σταυρό του Νότου από φοιτητικά μου χρόνια και "ρούφηξα" τον Νίκο το Καββαδία μέχρι το μεδούλι. Έπειτα μετά από πολλά χρόνια όταν κυκλοφόρησαν Οι Γραμμές Των Οριζόντων , με επιφύλαξη αγόρασα το διπλό album και τo αγάπησα όπως και τον πρώτο δίσκο που τον έχω ακόμα σε κασέττα (και δυστυχώς όχι σε βινύλιο).



    Όμως φίλε μου , ήμουν παρών και στη συναυλία στο Κατράκειο και το δίσκο τον αγόρασα , δεν με κάλυψε. Τον άκουσα αρκετές φορές και δεν ένιωσα το πρώτο δέος. Μου έλειψαν , ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου , ο Νταλάρας , ο παλιός Κούτρας , η Αιμιλία Σαρρή , οι Κατσιμιχαίοι και οι συγκλονιστικές ερμηνείες του Θάνου. Δηλαδή δεν με έπεισαν οι αξιολογότατοι Κότσιρας , Θηβαίος και Μαχαιρίτσας ως εναλλακτικοί ερμηνευτές του +.



    Ισως φταίει το γεγονός ότι δεν είμαι ειδικός στη κριτική μουσικής και των μουσικών παραγωγών . Αλλά σαν άσχετος που απλά αγάπησα τις παλιές εκτελέσεις , ένιωσα το δίσκο και τις εκτελέσεις σαν ξένο σώμα, ακόμα και στη συναυλία.



    Δεν απορρίπτω τη τελική εκδοχή και απόδοση του live , που είναι συγκινητική για άλλους λόγους. Ισως γιατί ήθελα να ακούσω live και τους προαναφερθέντες σε μία γιορτή του Σταυρού του Νότου.



    (σημείωσε ότι είμαι από αυτούς που αγαπούν τις επανεκτελέσεις και τις εναλλακτικές ερμηνείες π.χ Τραγούδια έγραψα για φίλους)

    #5795   /   03.10.2006, 21:38
    Απαντώ στον εαυτό μου , μόλις άκουσα το Karanti που το "εκτελεί" ο Κότσιρας. Όποιος άκουσε το Νταλάρα στο ίδιο τραγούδι καταλαβαίνει τη διαφορά που έλεγα



    Φιλικά

    ΚΚ

    #5802   /   04.10.2006, 23:10   /   Αναφορά
    Το άρθρο είναι πολύ καλό όπως αρμόζει σε ένα κλασικό δίσκο του 20ού αιώνα. Κι εγώ προτιμώ τον πρώτο Σταυρό του Νότου και τις Γραμμές των Οριζόντων γιατί και τα δύο μαζί αποτελούν ένα μαγικό σύνολο. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο κέρδος από αυτό τον τελευταίο Σταυρό του Νότου στο Μέγαρο είναι η επιστροφή του σπουδαίου Γιάννη Κούτρα που δείχνει πως ήρθε για να μείνει.
    #5804   /   05.10.2006, 15:14   /   Αναφορά
    Ο Σταυρός του Νότου ήταν επανάσταση όταν βγήκε. Το έζησα. Ήμουν 15 χρονών και χάραξε στην κυριολεξία τον προσανατολισμό μου.



    Το μεγαλείο της απλότητας στην έμπνευση του Μικρούτσικου.



    Οι εξαιρετικοί ανθρώπινοι έμμετροι στίχοι του Καββαδία.



    Η εκτελεστική δεινότητα των μουσικών.



    Το για πρώτη φορά απόλυτο επιτυχημένο ηχητικό πάντρεμα ροκ στοιχείων με ελληνική μουσική.



    Ζητούσε κάτι τέτοιο τότε η εποχή. Και έγινε απόλυτα αποδεκτό από όλους εμάς που μας άρεσε ταυτόχρονα η ροκ, το λαϊκό, η μπαλλάντα, και θέλαμε μέσα μας να συνδυάσουμε πληθώρα ακουσμάτων.



    Με συγκίνηση θυμάμαι πως μαζευόμαστε τότε, εκκολαπτόμενοι μουσική, πάνω από το κασσετόφωνο για να ακούσουμε το φιούτζι που ακούγεται από τον Τουλιάτο στο fade out του Γουίλλι. Ήταν πρωτόγνωρο για ελληνικό τραγούδι.



    Εαν δε εντάξουμε αυτό το δίσκο μαζί με τους υπόλοιπους τη σειράς του Μικρούτσικου: "Πολιτικά Τραγούδια - Φουέντο Οβεχούνα - Τραγούδια της Λευτεριάς - Τροπάρια για Φονιάδες - Εμπάργκο" , θα κατανοήσουμε καλύτερα το πόσο συνέβαλε ο εμπνευσμένος αυτός συνθέτης στη πορεία της Ελληνικής Μουσικής
    #6831   /   08.01.2007, 13:13   /   Αναφορά
    Είναι οποσδήποτε ένα έργο κλασικό πλέον και δεν πρέπει να πουμε τίποτα παραπάνω πέραν αυτου!

    Απλώς τέτοια έργα οτάν επανεκτελούνται πολλές φορες ίσως κάπου χάνουν την τεράστια αξία τους!

    Το μόνο ευχάριστο στοιχείο του cd είναι η επανεμφάνιση του Κούτρα!

    Αλλα όταν ακούς το Καραντι ,που έχει πει ο Νταλάρας στην πρώτη εκτέλεση ,από τον Κότσιρα ή βάζεις τα γέλια ή περιμένεις να γίνει ποτ πουρί με το έχω το σεντόνι σου...

    ΕΛΕΟΣ!!!!
    #8722   /   25.06.2007, 17:24
    Αυτή η εκτέλεση είναι κλάσσεις ανώτερη απο πλευράς ενορχήστρωσης!!! Αλλα δεν μπορώ να πώ οτι ο Νταλάρας μου άρεσε στις γραμμές των οριζόντων... Άσχετος μου φάνηκε εκει μέσα...

    Οσον αφορά το καινούργιο CD, θα έλεγα πως είναι απο τα καλύτερα που έχουν βγεί...Ο Θηβαίος νομίζω πως είναι η συμαντικότερη αποκάλυψη του δίσκου...!!

    #11411   /   23.01.2008, 13:27
    Τι να πω για μια τέτοια δουλειά...Δεν ήμουν στην παράσταση δυστυχώς,αλλα το cd ήταν πολύ καλό.Με ξάφνιασε ο Κότσιρας,δεν τρελαίνομαι ιδιαιτερα για τη φωνή του,πολύ καλή ερμηνεία στο Καραντί.Για τους υπόλοιπους,Κουτρας,Θηβαιος και Μαχαιρίτσας,απλά οι άνθρωποι είναι υπέροχοι.Ειχε πει ο Κουτρας σε μια συνέντευξη,δεν θυμάμαι που,ότι τότε που βγήκε ο Σταυρός του Νότου,το 1979 αν δεν κάνω λάθος,οι ναυτικοί είχαν λιώσει την κασέτα στα ταξίδια που έκαναν...