ελληνική μουσική
    525 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Τάσος Γεωργόπουλος: Χαμένο Νησί

    Δεκαεπτά (17) μουσικοί επιστρατεύθηκαν για την πραγματοποίηση του "ονείρου" του Τάσου Γεωργόπουλου, του Κεφαλονίτη (από τα Μουσάτα) τραγουδοποιού. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Μίχας, ο "γνωστός μας" Γιώργος Μυλωνάς και η Ευαγγελία Σκιαρδαρέση. Ένας δίσκος που κινείται κοντά στο ροκ χωρίς να είναι, μια υπέροχη "ζεστή" φωνή, μια ιδιαίτερα προσεγμένη - μα δίχως εξάρσεις - ενορχήστρωση (των RED), ένα αστυνομικό δελτίο τύπου και ένα απόσπασμα από το Track 4...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 15 Δεκ 2005
    Ο φερόμενος ως ληστής- τραγουδοποιός, Τάσος Γεωργόπουλος, κατάφερε μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων περαστικών να μεταφέρει ένα ολόκληρο νησί σε χρόνο και τόπο μυστικό...

    Το "Χαμένο Νησί" μεταφέρθηκε μέσα σε διάστημα ενός περίπου χρόνου, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των γνωστών κακοποιών -στους μουσικούς κύκλους- RED (Δημήτρης Κοτάκος και Παναγιώτης Σαρδέλλης).

    To σατανικό σχέδιο των δραστών, μελετημένο ως και την τελευταία του λεπτομέρεια, περιελάμβανε την κατασκευή 10 + 1 υπογείων τραγουδιών, μέσω των οποίων μεταφέρθηκε το "Χαμένο Νησί".

    Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, Τάσος Γεωργόπουλος, γεννημένος στην Κεφαλονιά όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια, εργαζόταν ως μηχανικός, προφανώς ως κάλυψη, στα μουσικά του σχέδια...

    Η μανία του για τη μουσική και το τραγούδι έκανε την εμφάνισή της νωρίς, ενώ (όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές) πέρασε αρκετά χρόνια παίζοντας και τραγουδώντας σε διάφορα στέκια όπου και διαμόρφωσε το μουσικό του χαρακτήρα.

    Στα γραφεία της οργάνωσης των κακοποιών βρέθηκε πλήθος μουσικών οργάνων και μετά την ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων αναζητούνται οι: Γιώργος Μίχας, Ευαγγελία Σκιαδαρέση και Γιώργος Μυλωνάς για συνέργια και συμμετοχή σε κάποια από τα τραγούδια.

    Σε ηχογραφημένο μήνυμα που έστειλε ο ληστής- τραγουδοποιός σε τοπικό ραδιοσταθμό δήλωσε μεταξύ των άλλων : "Το 'Χαμένο Νησί' θα είναι πάντα στη διάθεση αυτών που θέλουν να το επισκεφθούν. Πραγματοποίησα ένα όνειρό μου και το προσφέρω σ' όσους ονειρεύονται. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες".

    Παρακαλούνται όσοι μπορούν να δώσουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών και στην ανεύρεση του "Χαμένου Νησιού" να απευθυνθούν στα τοπικά δισκοπωλεία.



    Ποιός είναι ο Τάσος Γεωργόπουλος;

    Ο Τάσος Γεωργόπουλος γεννήθηκε το 1973 στα Μουσάτα Κεφαλονιάς. Μεγάλωσε σε περιβάλλον όπου η μουσική είχε πάντα έντονη παρουσία και πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας σε πολύ μικρή ηλικία από τον γνωστό λαϊκό Κεφαλονίτη συνθέτη Σπύρο Μαρκάτο. Συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική και να γράφει δικά του τραγούδια, παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Κρήτης στη σχολή Μηχανικών Παραγωγής Διοίκησης. Τότε ξεκίνησε να τραγουδάει σε μουσικές σκηνές και ρεμπετάδικα με το γκρουπ του που λεγόταν 'Τρίτος όροφος', παίζοντας και τα τραγούδια του για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό. Ακολούθησε η στρατιωτική θητεία και οι ζωντανές εμφανίσεις συνεχίστηκαν στην Αθήνα και στην Κεφαλλονιά όπου πλέον ζει και εργάζεται.

    Η πρώτη του επαφή με τη δισκογραφία έγινε το 2004, μέσα από ένα demo με τραγούδια του που είχε στείλει στη Lyra. Οι RED (Remember Every Day) που ηχογραφούσαν τότε το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους, του πρότειναν συνεργασία και τρία τραγούδια του σε στίχους του Δημήτρη Κοτάκου συμπεριλήφθηκαν στο άλμπουμ. Ένα ακόμη τραγούδι του συμπεριλήφθηκε στον πρώτο δίσκο του Γιώργου Μυλωνά «Καλοκαίρια που γελούν».




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #3635   /   16.12.2005, 13:31   /   Αναφορά
    Πως το'παθε η Lyra και έκανε καινούρια παραγωγή!!!Μπράβο.

    Το άκουσμα που πήρα μου άρεσε.Εύχομαι ο δίσκος του να έχει καλή πορεία και κάθε επιτυχία στους συντελεστές.
    #3636   /   17.12.2005, 00:18   /   Αναφορά
    Μπράβο σε όποιον εγραψε την μακρινή!
    Administrator
    #3643   /   17.12.2005, 15:57   /   Αναφορά
    Σήμερα μας έστειλε ένα email-επιστολή ο ίδιος ο Τάσος Γεωργόπουλος που - δεν ξέρω πως - έμαθε για τη δημοσίευση. Σας το παραθέτω και τον ευχαριστούμε πολύ για τα καλά του λόγια.

    ------------------------------------------------------------------------

    Καλό μεσημέρι από Κεφαλονιά, Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά (ειδικά τον jorge) για το άρθρο πάνω στο πρώτο μου cd (Χαμένο Νησί). Στο site σας κάνετε μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε ακόμα περισσότερα...



    Ελπίζω κάποτε να τα πούμε και από κοντα…



    Με εκτίμηση,

    Τάσος Γεωργόπουλος

    ------------------------------------------------------------------------