ελληνική μουσική
    435 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Υπόγεια Ρεύματα

    14 χρόνια πέρασαν απο τότε που μια παρέα μουσικών (και συμμαθητών) απο την Καλλιθέα άρχισε να παίζει τα δικά της κομμάτια. Ο Γρηγορης, ο Κωστας, ο Γιαννης και ο Παναγιωτης, oνομα δεν έβρισκαν μέχρι που κάποιος "πέταξε" την ιδέα. "Υπόγεια Ρεύματα". Νοίκιασαν εναν χωρο στου Ψυρρή, για να κάνουν άνετα τις πρόβες τους. Το 1993 ο τότε manager τους Δημητρης Χατζοπουλος πηγαινει ενα demo του συγκροτηματος στην δισκογραφική εταιρεια "Εβδομη Διασταση" και έτσι ξεκίνησαν να ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο.
    Γράφει το μέλος ypogreym
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 05 Ιούν 2006
    1994: Τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν την εμφανισή τους στην ελληνική δισκογραφία με τον δίσκο «Ο μάγος κοιτάζει την πόλη». Ο δίσκος ανοίγει με το τραγούδι «Μ’αρεσει να μη λεω πολλα».

    1995: Μπαίνει στο σχήμα και ο Μάρκος. Τα Υπόγεια Ρεύματα ηχογραφούν το δεύτερο δίσκο τους, τις «Παραλογές». Το ρεμίξ και την ηχοληψία κάνει ο Κωστας, που αργότερα θα παρασυρθεί κι αυτός απο τα Υπόγεια Ρεύματα.

    1996: Εχουν ηχογραφήσει την καλοκαιρινή τους συναυλία στο θέατρο Βράχων, με τον καινούργιο τους ντράμερ, τον Βασίλη. Λιγο πρίν μιξαριστεί ο δίσκος, ο Βασίλης χανει την ζωη του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

    1997: Μετά απο το τραγικό γεγονός, έχουν φύγει απο το σχήμα ο Κώστας και ο Γιάννης. Το γκρουπ ηχογραφεί το πιο σκοτεινό του δίσκο, τις «Τσαλακωμένες Μέρες». Μπαίνει στο συγκρότημα, ο Ηρακλής και ο Κώστας, ηχολήπτης του γκρουπ απο τις «Παραλογές». Κυκλοφορεί ο ζωντανός δίσκος του Γιώργου Νταλάρα απο την Ιερά Οδό. Τα Υπόγεια Ρεύματα συμμετέχουν με το τραγούδι τους «Ασημένια Σφήκα».



    1998: Ηχογραφο'υν τις «Εικόνες στα Σύννεφα». Διασκευάζουν τη «Θαλασσογραφία», συμμετέχοντας σε ενα δίσκο με διασκευές κομματιών του Διονύση Σαββόπουλου. Το κομμάτι ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Αποχωρούν ο Μήτσος και ο Ηρακλής. Το υπόλοιπο σχήμα κάνει διάφορες συμμετοχές σε άλλους δίσκους, δίνουν τραγούδια σε άλλους καλλιτέχνες και συνεχίζουν να κάνουν συναυλίες σε πολλές πόλεις.


    1999: Στο γκρουπ έρχεται ο Νικηφόρος, αλλα φεύγει ο Κώστας. Ξεκινούν οι ηχογραφήσεις του «Μικρά που’ναι τα όνειρα», του έκτου δίσκου του συγκροτήματος.


    2000: Μετα απο άπειρες ώρες ηχογραφήσεων και remix, ο δισκος κυκλοφορεί. Υπογράφουν τη μουσική θεατρικών παραστάσεων. Μεχρι το 2002 συνεχίζουν να κάνουν συναυλίες και να συνεργάζονται με άλλα σχήματα και καλλιτέχνες.

    2003: Φεύγουν ο Μάρκος, ο Παναγιώτης και ο Νικηφόρος. Ερχονται ο Τάσος, ο Μάριος, ο Αποστόλης και επανέρχεται ο Κώστας –απο τα ιδρυτικά μέλη του γκρουπ-. Πριν κλείσει ο χρόνος ο Κώστας αποχωρεί ξανα.

    NOW: Ο Γρηγόρης –μόνος εκ των αρχικών μελών- παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Ο Τάσος παίζει τύμπανα και τραγουδάει. Ο Μάριος παίζει πλήκτρα και τραγουδάει. Ο Αποστόλης παίζει μπάσο, ακορντεόν, κιθάρα και τραγουδάει. Τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, διασκευάζοντας παλιά τους κομμάτια και δοκιμάζοντας ζωντανά, το νέο τους υλικό.

    Κι αλλο NOW : Ο Κώστας Παρίσης ξανάρχεται κι ο Μάριος πηγαινοέρχεται , οι υπόλοιποι όπως στο προηγουμενο NOW.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ NOW: Συνεχείς live εμφανίσεις και ατέλειωτες ώρες στο studio για τον καινουργιο τους δίσκο.


    πηγή: www.ypogeiareymata.gr




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #4804   /   05.06.2006, 02:38   /   Αναφορά
    Θυμάμαι ότι τον πρώτο τους δίσκο τον πήρα μόνο και μόνο γιατί μου αρέσε το εξώφυλλο.Μόλις είχε κυκλοφορήσει δεν τους ήξερε κανείς τότε.Ευτυχώς απεδείχθει ότι ήταν καταπληκτικός δίσκος όπως και οι υπόλοιποι που ακολούθησαν.
    #4805   /   05.06.2006, 09:47   /   Αναφορά
    Αυτά τα πήγαινε-έλα των μελών του συγκροτήματος νομίζω στέρησαν μια ουσιαστική εξέλιξη και πρόοδο του. Έτσι, ο πρώτος δίσκος παραμένει ο καλύτερός τους ως σύνολο, διότι στους μετέπειτα δίσκους, υπάρχουν καλά κομμάτια αλλά μεμονωμένα.
    #4832   /   07.06.2006, 22:59   /   Αναφορά
    Νοέμβρη του 95 ένα πιτσιρίκι τότε παίζει στο πιάνο του το "μ' αρέσει να μη λέω πολλά".

    Αμέσως μου έκανε κλικ. Τους άκουσα ξανά στο ράδιο και έτσι πήρα το πρώτο τους δίσκο.

    Η συνέχεια δεν ήταν αναμενόμενη και δεν πήρα άλλο δίσκο τους.

    Πάντα όμως μια καλή ανάμνηση από το πρώτο δίσκο τους.
    #6099   /   06.11.2006, 07:57   /   Αναφορά
    Το "Να γελάς" έχει στιγματίσει τη ζωή μου και αποτελεί το αγαπημένο τραγούδι της αδερφής μου.Προσπαθήσαμε να ερμηνεύσουμε κάποια φορά το στίχο.Είναι μαγικό κομμάτι.Περιμένω εναγωνίως την επόμενή τους δουλειά
    kv
    #6322   /   17.11.2006, 16:23   /   Αναφορά
    Παιδια εγω τους άκουσα πριν απο μερικές μέρες στο After Dark και επαθα πλάκα. Είναι πια απο τις λίγες ελληνικές μπάντες που παραμένουν πιστές στο ροκ. Χωρίς φανφάρες οι τύποι παίζουν μουσική!. Ακουσα και μερικά απο τα καινούργια τους και είναι απίστευτα.
    #6326   /   17.11.2006, 16:37
    Σοβαρά, είναι πιστοί στη μουσική τους. Ποιο από τα καινούρια τους ξεχώρισες;



    Από τα θρυλικά πια τραγούδια τους προτιμώ το "Κοιτάς μακρυά".

    #14812   /   24.06.2008, 14:01
    Σ'αρπάζει απ'τα μαλλιά η ασημένια σφήκα

    Βραδιές βραδιές και σε τινάζει πάνω

    Έκανα δρόμο να σε βρω, μα δε σε βρήκα

    Στέκω στις μύτες των ποδιών μα δε σε φτάααααααανω





    Τα παιδιά απλά τα σπάνε

    Από τις καλύτερες ροκ μπάντες στις μέρες μας

    Δύναμη!