ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.847 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Παντελής Θαλασσινός

    Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Ιουνίου του 1958 από γονείς νησιώτες. Ο πατέρας του Μιχάλης από τη Χίο, κι η μάνα του Ευαγγελία από τη Σέριφο. Σε ηλικία δυο χρονών εγκαταστάθηκε στη Χίο όπου πήγε και σχολείο και σε ηλικία επτά ετών πρωτάρχισε να παίζει πρακτικά κιθάρα...
    Γράφει η βασω (tolaruba)
    6 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 09 Ιούν 2006
    Αργότερα το 1967, γυρίζοντας και πάλι στον Πειραιά άρχισε να συμμετέχει σε γκρουπάκια παίζοντας Ροκ μουσική.

    Το 1976 μπαρκάρει για ένα περίπου χρόνο, με το Καπετάν Σταμάτης, ένα πλοίο φορτηγό. Το 77, αρχίζει να δουλεύει επαγγελματικά σε διάφορες μπουάτ δουλεύοντας παράλληλα και το πρωί στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά σε ένα ναυτιλιακό πρακτορείο, στο οποίο δούλεψε για δώδεκα συναπτά έτη.

    Παρουσιάζεται στο στρατό τον Φλεβάρη του 80 και παίρνει μετάθεση για τα Ρύζια του Έβρου και Καστανιές από όπου και απολύθηκε με θητεία 22μηνη τον Δεκέμβρη του 81. Συνεχίζει σε ταβέρνες και μπουάτ του Πειραιά με κυριότερο σταθμό το "Πέτρα και Φως" ώσπου,…Το 1986 με τον Γιάννη Νικολάου δημιουργούν τους Λαθρεπιβάτες και κάνουν τον πρώτο τους δίσκο στη ΜΙΝΟΣ το "Απόψε λεω να μην κοιμηθούμε" και παρθενική εμφάνιση στο Ζυγό της Πλάκας με τη Χάρις Αλεξίου και τον Χάρυ Κλύν. Οι Λαθρεπιβάτες διαλύονται ύστερα από πέντε χρόνια και τρεις ακόμα δίσκους, (Στη Βραζιλία, Ταξίδι στ' όνειρο, και Λαθρεπιβάτες έτσι απλά), και ο καθένας τραβάει το δρόμο του.

    Γυρίζει στη Χίο όπου δημιουργεί ένα χώρο μουσικής έκφρασης τη Μυροβόλο. Εκεί συνθέτει και τον πρώτο προσωπικό του δίσκο το Νύχτας κύματα. Τον Γενάρη του 94 εγκαταλείπει ξανά τη Χίο και επανεμφανίζεται στην Αθήνα. Δουλεύει στο Ρόπτρο, στη Νεφέλη με την Χαρούλα, στα Δέκα τρία Φεγγάρια, στην Πανσέληνο και στη Μυροβόλο της Αθήνας το παλιό "Στράτος" στο Σύνταγμα, και στη Θεσσαλονίκη στον Μύλο, στην Αίγλη και στην Υδρόγειο.

    Τά καλοκαίρια τραγουδούσε στη Μυροβόλο της Πάρου για τέσσερις σαιζόν, και μετά καλοκαιρινές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

    Αυτό το χρόνο συνεργάζεται με το φωνητικό τρίο ΤΡΙΦΩΝΟ που αποτελείται από τον Νίκο Κουρουπάκη, τον Δημήτρη Υφαντή και την Ερωφίλη.

    Επίσης επιμελήθηκε την παραγωγή του maxi single τους με τίτλο Καράβια μοιάζουν οι ψυχές Με το Τρίφωνο, συνεργάστηκε στο Μύλο της Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα στο Σταυρό του Νότου. Έχει στο ενεργητικό του9 προσωπικούς δίσκους και καμιά τριανταριά συνθετικούς και "συμμετοχικούς". Τά εξώφυλλά του κοσμούνται εικαστικά, με λαογραφικά χαρακτικά του αείμνηστου Χιώτη Χαράκτη Νίκου Γιαλούρη.

    Έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρόνη Αηδονίδη, Γιάννη Σπανό, Νίκο Ξυδάκη, Χαρις Αλεξίου, Μαρία Φαραντούρη, Χαρυ Κλύν, Δήμητρα Γαλάνη, Μανόλη Λιδάκη, Κατερίνα Κούκα, Γιώργο Σταυριανό, Μάριο Τόκα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Χρήστο Τσιαμούλη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Αναστασία Μουτσάτσου, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Σπάθα, Βασίλη Καζούλη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Κώστα Μάντζιο, Κώστα Παυλίδη, Σοφία Παπάζογλου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Πάνο Ρεντίφη, κ.α. καθώς επίσης και με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς. Επίσης έχει τραγουδήσει σε πολλές συναυλίες για την ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ορχήστρα της Νέας Ιωνίας Βόλου.

    Έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου, στο Αρχ. Θέατρο Φιλίππων με τις Χάρις Αλεξίου -Δήμητρα Γαλάνη, στο Δίον, στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο Θέατρο Βράχων, στο Θέατρο Πέτρας, στο Σ.Ε.Φ., και σε πολλά γήπεδα, στάδια και συναυλιακους χώρους. Στο εξωτερικό έχει τραγουδήσει στην Κύπρο. στη Ζυρίχη, στη Γένοβα, και στο Λονδίνο.

    Έχει κάνει μουσικές για θέατρο, κινηματογράφο, σήριαλς, διαφημίσεις, μουσικά σήματα σταθμών, και τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές.

    Δισκογραφία-Νύχτας Κύμματα,αστρανάμματα,ένα κρυμμένο αχ,από την Τήλο ως τη θράκη,στης καρδιάς μου τα ανοιχτά,οι άγγελοι του έρωτα, Άγιος έρωτας,έτσι ξαφνικά,χορεύοντας στη σιωπή.



    (το κείμενο βασίζεται στη βιογραφία του καλλιτέχνη στην ιστοσελίδα του)

    Σχετικά Links
    - Αποκλειστική συνέντευξη του Παντελή Θαλασσινού στο MusicHeaven
    - Επίσημο Site
    - Παρτιτούρες




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #4834   /   09.06.2006, 07:21   /   Αναφορά
    Ο Παντελής Θαλασσινός είναι πολύ αξιόλογος καλλιτέχνης και μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές με την μουσική του.Έχω την εντύπωση όμως οτι οι Λαθρεπιβάτες δημιουργήθηκαν το 1986 και οχι το 1996.

    Administrator
    #4835   /   09.06.2006, 09:49
    Το διόρθωσα Agera, σωστή η παρατήρηση :)


    #4836   /   09.06.2006, 11:29   /   Αναφορά
    Πόσες φορές μας κράτησε συντροφιά μαγευτική το τραγούδι του 'Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε" :)



    Μ'αρέσει πολύ και το τραγουδάκι "Αναθεμά σε δε με λυπάσαι που καιγομαι και λιώνω..."



    Έχει τραγουδήσει και μαζίμε τον Νταλάρα για την πονεμένη μας Κύπρο και συγκεκριμένα για την Κερύνεια, το τραγούδι λέγεται "Κερύνεια"
    #4838   /   09.06.2006, 23:02   /   Αναφορά
    Μελετημένα και ολόγλυκα τα λογάκια σου, Βασούλα, για έναν τόσο γλυκό και τόσο σεμνό καλλιτέχνη σαν τον Παντελή Θαλασσινό. Μπράβο σου!!

    "Έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου, στο Αρχ. Θέατρο Φιλίππων με τις Χάρις Αλεξίου -Δήμητρα Γαλάνη, στο Δίον, στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο Θέατρο Βράχων, στο Θέατρο Πέτρας, στο Σ.Ε.Φ., και σε πολλά γήπεδα, στάδια και συναυλιακους χώρους. Στο εξωτερικό έχει τραγουδήσει στην Κύπρο. στη Ζυρίχη, στη Γένοβα, και στο Λονδίνο", μας είπες.

    Να προσθέσω εδώ, πως πέρσυ τέτοιον καιρό περίπου, τραγούδησε και σε μια πολύ πετυχημένη συναυλία στα κάστρα του Μυστρά, μαζί με τον Χρόνη Αηδονίδη και την δικιά μας Νεκταρία Καρατζή, την gate του μουσικού μας Παράδεισου.
    #4923   /   22.06.2006, 01:06   /   Αναφορά
    polli wraia i biografia Basw...!
    #4934   /   23.06.2006, 00:10   /   Αναφορά
    Ο Παντελής Θαλασσινός είναι ένας πάρα πολύ καλός και αξιόλογος καλλιτέχνης. Μέσα από τα τραγούδια του μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τη μελωδική φωνή του. Η φωνή του συνοδεύεται από μία απλοϊκή και ταυτόχρονα πολύ συμπαθητική εμφάνιση. Οι χαμηλοί τόνοι που διατηρεί δείχνουν το ποιόν αυτής της πολύ σημαντικής προσωπικότητας για το ελληνικό τραγούδι.

    Οι δισκογραφικές του δουλειές είναι πολύ προσεγμένες και έχουν αρκετά εξαιρετικά τραγούδια. Πολύ καλή η βιογραφία.
    #4935   /   23.06.2006, 11:17   /   Αναφορά
    ο Θαλασσινός είναι υπέροχος καλλιτέχνης και έχει πει κπ από τα αγαπημένα μου τραγούδια............

    Μπράβο Βάσω!!!!!!!!!!!!!Υπέροχο!!!!
    #4999   /   01.07.2006, 05:48   /   Αναφορά
    wraio to keimeno, latreuw ton pantelh thalassino. mou aresei h nhsiwtikh xarakthrhstikh tou xroia.



    mia diorthwsh omws xwris na thelw na xeshkwsw politiko thema... H kypros einai ellhnikh, to leei kai o kazantzidhs allwste :)))) asxeto

    sas parakalw, mhn thn symperilamvanete sto exwteriko, ponaei vatheia sthn kardia... dioti ellhnes eimaste ki emeis..... nhsiwtes, opws kai o thalassinos :)))))

    #5719   /   23.09.2006, 17:05
    συμφωνω μαζι σου και συγνωμη για τη παραλειψη!!!:)

    νησιωτισα και εγω οπως και εσυ και ο ο 8αλασσινος

    #5722   /   23.09.2006, 22:19   /   Αναφορά
    "BΡΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ..Ν΄ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ...

    ΜΑ ΜΗ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ ΜΟΥ..."



    ΤΙ ΘΕΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !! ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ...
    #5727   /   24.09.2006, 19:23   /   Αναφορά
    απλά μοναδικός...
    #9662   /   29.09.2007, 11:03
    Θαλασσινό ακούω...κάθε μέρα.

    Χωρίς να υπερβάλλω τα τραγούδια του είναι δώρο για την ψυχή μου.Να ΄ναι καλά!


    #9663   /   29.09.2007, 11:38   /   Αναφορά
    Από τους λίγους απλούς, σεμνούς και ταλαντούχους. Η φωνή του μου ακούγεται σαν ένα χάδι και ιδιαίτερη αδυναμία έχω στις συνεργασίες του με το Γιάννη Νικολάου που του έχει γράψει αληθινά αριστουργήματα.
    #17170   /   22.11.2008, 08:05
    Δίνει το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή.

    Ιδιαίτερος και μοναδικος.