ελληνική μουσική
    616 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    ΒΑΤΟΠΕΔΙ - Έκτροπα και Απογοήτευση

    Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2006, κι ενώ έκανα τριήμερο στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της αφίσας "ΒΑΤΟΠΕΔΙ 2006" κι επισκέφτηκα με τη παρέα μου την εκδήλωση που γινότανε στη παραλία και που διοργάνωνε ο Πολιτιστικός σύλλογος Βατοπεδίου και - αν δε κάνω λάθος - ο Μοτοσυκλετικός όμιλος Ορμυλίας...
    Γράφει το μέλος Ξανθούλα Καρανίκα (xanthoulak)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 14 Ιούλ 2006
    Επειδή διοργανώνω εδώ και 10 χρόνια στη Θεσσαλονίκη συναυλίες με ενδιαφέρει να παρακολουθώ πολιτιστικές εκδηλώσεις και κυρίως ήθελα πολύ να ζήσω τέτοια εμπειρία στο Βατοπέδι αυτό το όμορφο καλοκαιρινό βράδυ.

    Αναγνώρισα και τα γκρουπ που έπαιζαν αλλά φυσικά και τον ήχο. Καθίσαμε μπροστά και παρακολουθήσαμε το πρώτο γκρουπ (Γιάννης Μιχαηλίδης & Πρώτες Γιορτές), τρώγοντας τα σουβλάκια που έψηναν οι υπεύθυνοι και πίνοντας τις ρετσίνες. Ήταν πολύ όμορφα με το μεγάλο φεγγάρι να φωτίζει και τον κόσμο να συμμετέχει χαλαρά.

    Στο δεύτερο γκρουπ ( Τάσος Ζαχαριάδης & Μυστικά περάσματα - αν δε κάνω λάθος), και πάνω που κάναμε κέφι και είπαμε να ξαναπαραγγείλουμε ποτά, άρχισαν τα προβλήματα. Μετά από λίγα τραγούδια και πάνω που αναγγέλουν με τι θα συνεχίσουν και πάνε να ξεκινήσουν, ο ηχολήπτης τους κόβει και ακούμε " Αγαπώ, αγαπώ μια πιτσιρίκα" φυσικά από τη κονσόλα και πολύ δυνατά! Έχουμε παγώσει όλοι, κοιτάζουμε το γκρουπ επάνω που είναι κι αυτοί παγωμένοι ενώ εγώ ήλπιζα ότι είναι ένα αστείο των διοργανωτών. Όμως δυστυχώς δεν ήταν.

    Απ' ό,τι κατάλαβα μετά κι αφού κουβέντιασα και με τον υπεύθυνο του ήχου αλλά και ακούγοντας αυτούς που καυγάδισαν, έγινε το εξής: Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου που έψηναν και σέρβιραν, πήραν την πρωτοβουλία χωρίς να το συζητήσουν με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης και είπαν στον ηχολήπτη να ΚΟΨΕΙ τον ήχο και να βάλει μουσική. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά και πουθενά! Ούτε σε ερασιτεχνικές διοργανώσεις που αναλαμβάνουν παιδιά. Πρόσβαλε εμάς τους επισκέπτες, τα μουσικά συγκροτήματα αλλά εκθέτει και το σύλλογο απίστευτα. Γιατί αυτά μαθαίνονται και μένουν στην ιστορία της μουσικής. Οι κύριοι που προκάλεσαν αυτή τη φασαρία - μέλη του πολιτιστικού συλλόγου κι απ'ό,τι άκουσα σπόνσορες - είχανε μερακλώσει όσο έψηναν κι άκουγαν άλλη μουσική από αυτοκίνητο μάλλον, ήθελαν να ακούσουν σκυλάδικα και δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν να τελειώσει το γκρουπ για να κάνουν μετά το κέφι τους.

    Ακολούθησε φυσικά απίστευτος καυγάς και ο κόσμος έφυγε. Έβριζαν τον υπεύθυνο ο οποίος φυσικά είχε τρελλαθεί και δεν είχε καμιά ευθύνη, έβριζαν τα γκρουπ, τους πάντες που πήγαν να τους χωρίσουν. Συμπονώ τον υπεύθυνο της διοργάνωσης αυτής γιατί κι εγώ την ίδια δουλειά κάνω. Εχθές (10/07) συνάντησα στη Θεσσαλονίκη έναν από τους μουσικούς και μου είπε ότι δεν πληρώθηκαν! Όλη αυτή η ιστορία εκθέτει και αμαυρώνει τέτοιες δημοτικές πρωτοβουλίες αλλά και όλες τις μουσικές εκδηλώσεις. Και πολύ λυπάμαι για το όμορφο Βατοπέδι που επισκέφτηκα πριν αυτό το αξέχαστο βράδυ. Ελπίζω τουλάχιστον ότι θα ζητηθούν συγνώμες και θα πληρωθούν οι μουσικοί που δε φταίνε σε τίποτα και έκαναν τη δουλειά τους.

    Tags
    Καλλιτέχνες:Τάσος Ζαχαριάδης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #5135   /   14.07.2006, 03:59   /   Αναφορά
    Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν συχνά πυκνά..Μου έχει συμβεί και εμένα πριν 6 χρόνια όταν είχα πάει με το γκρουπ που είχα τότε στην Χαλκιδική (σε άλλο μέρος σε άλλον πολιτιστικό σύλλογο)..Κι ενώ είχαμε ξεκινήσει... ξαφνικά...(τα γνωστά!!).Φύγαμε απογοητευμένοι και βρίζοντας τους εαυτούς μας που δεχτήκαμε να παίξουμε.

    Και αναρωτιέμαι..από την στιγμή που θέλουν άλλη μουσική γιατί μας ταλαιπωρουν άδικα??Κι εδώ που γτα λέμε δεν είναι ότι καλύτερο να παίζεις Zeppelin και οι άλλοι να τρώνε σουβλάκια και κοψίδια!!!
    #5138   /   14.07.2006, 16:26   /   Αναφορά
    ρεζηλίκια!!!

    γιώργο οχι συχνά πυκνά αλλά πάρα πολλές φορές γίνονται τέτοια περιστατικά.

    αυτοί που διοργανόνουν τέτοιες εκδηλώσεις της περισσότερες φορές δεν ξέρουν πώς να κάνουν τον κόσμο να περάσει καλά και να σεβαστούν οτι μαζεύονται 10 ανθρώποι να δίξουν την δυναμή τους στα πολιτιστικά παιχνίδια της μουσικής!!!

    αυτά είχα να πώ...

    ευχαριστούμε για την δημοσιεύση!!!

    #5140   /   14.07.2006, 20:38   /   Αναφορά
    Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει



    Αφού υπάρχει η παροιμία από παλιά, υπάρχουν και οι καταστάσεις αυτές από παλιά.

    Τουλάχιστον ας προσπαθούμε να τις περιορίσουμε γιατί όσο υπάρχουμε (οι άνθρωποι), να τις εξαλείψουμε δεν μπορούμε.
    #5144   /   15.07.2006, 21:53   /   Αναφορά
    aisxos!!!!



    alla ti perimenete apo anthrwpous akallierghtous psyxika kai nohtika??????

    krima, lypamai gia olous osous prospathisan na krathsoun se ena epipedo thn ekdhlwsh.

    omws alhtheia, den paei to rock me to souvlaki.... as epelegan ta sygrothmata pou hthelan pio swsta gia mia tetoia ekdhlwsh apo prin.

    ntroph!!!!