ελληνική μουσική
    702 online   ·  210.848 μέλη

    Η Μαρία Βουμβάκη στο Gazarte. Μία σπάνια εμφάνιση

    selana
    20.03.2007, 15:36
    jorge σ΄ευχαριστώ!
    Στέλνω τώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία για μία πολύ αγαπημένη και ιδιαίτερη δημιουργό που σπάνια εμφανίζεται!

    ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΜΒΑΚΗ

    “ Το τερραίν του Παραδείσου ”

    ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ : GazARTE

    Η Μαρία Βουμβάκη, μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις δημιουργών στο χώρο της ελληνικής μουσικής, πραγματοποιεί μία μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 28 Μαρτίου στη μουσική σκηνή GazARTE στο Γκάζι.

    Η Μαρία Βουμβάκη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα τραγούδια του νέου της δίσκου με τίτλο “Το τερραίν του Παραδείσου” που κυκλοφορεί από το Σείριο, καθώς και μία επιλογή από το σύνολο της δισκογραφίας της.

    Παρά τις σπάνιες εμφανίσεις της στη δισκογραφία και τις μουσικές σκηνές, η Μαρία Βουμβάκη έχει προκαλέσει αίσθηση σε έναν ευρύ κύκλο εκλεκτικού ακροατηρίου, καθώς εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται με ουσιαστικό και απολύτως προσωπικό τρόπο στο χώρο του τραγουδιού και της σύνθεσης.
    Σύγχρονη και σημαντική τραγουδοποιός, με άκρως ενδιαφέρον υλικό και διάθεση ανανέωσης της τραγουδιστικής φόρμας, ήταν από τους πρώτους δημιουργούς που εφάρμοσαν τη νέα μουσική τεχνολογία, αναμειγνύοντας στοιχεία της ηλεκτρονικής και της έντεχνης μουσικής.

    Πρωτοεμφανίστηκε το 1991 στους Αγώνες Τραγουδιού της Καλαμάτας του Μάνου Χατζιδάκι , όπου κερδίζει το πρώτο βραβείο και μάλιστα με δύο τραγούδια της : ”Η ιστορία και η ευτυχία” – τραγούδι που ακούγεται σταθερά έως σήμερα στα ραδιόφωνα και “Το τέλος της γραμμής”.
    Αμέσως προκαλεί αίσθηση με την πρωτοτυπία του ήχου της και την χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων στη μουσική της και ο Μάνος Χατζιδάκις την καλεί στο Σείριο και γίνεται ο παραγωγός του πρώτου δίσκου της με τίτλο «Μέσα σε πόλεις και σε κύματα συγχρόνως» . Η δεύτερη δισκογραφική της εργασία με τίτλο «Πρόβες Αποχαιρετισμού» παρουσιάζεται το 1999 από την Ankh.

    Σήμερα, στο “Τερραίν του Παραδείσου”, η Μαρία Βουμβάκη μελοποιεί ποιήματα 12 Ελλήνων ποιητών (Μ.Σαχτούρης, Ν.Βαλαωρίτης, Κ.Καρυωτάκης, Μ.Πολυδούρη, Ν.Α.Ασλάνογλου, Γ.Σκαρίμπας, Γ.Σεφέρης, Δ.Π.Παπαδίτσας, Ν.Καρούζος, Κ.Δημουλά, Κ.Π.Καβάφης, Ο.Ελύτης) σκιαγραφώντας ένα virtual ηχητικό τοπίο,άλλοτε τρυφερό και άλλοτε ορμητικό, που διατηρεί την ουσία της ποίησης και την ποίηση της μουσικής. Το “Τερραίν του Παραδείσου” έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και θεωρείται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και «διαφορετικές» σύγχρονες απόπειρες μελοποιημένης ποίησης.

    Την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο Gazarte η Μαρία Βουμβάκη θα παρουσιάσει το “Τερραίν του Παραδείσου” αλλά και τα παλιότερα τραγούδια της, σε μία μοναδική βραδιά που μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον μουσικό κόσμο μίας ξεχωριστής δημιουργικής φωνής.

    Μαζί της οι μουσικοί:
    Άκης Κατσουπάκης – keyboards, Βαγγέλης Τζάτσος – μπάσο,synth , Δημήτρης Μπαρμπαγάλας – synth κιθάρα, Μιγκέλ Σελμάνι – βιολί.

    Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη
    Videoart: Νατάσα Διαβαστή

    GazARTE: Βουτάδων 32-34 Γκάζι -τηλ. 210 3452277
    ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΜΕΛΩΔΙΑ FM 99.2
    Ώρα έναρξης: 22:00.
    Είσοδος: 10€ με ποτό

    PROSPERO Πολιτιστικές Διοργανώσεις –ΣΠ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ&ΑΡΧΕΛΑΟΥ 4 -ΤΚ 11635 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ:210 7258901/210 7298667-8 FAX: 210 7298665
    www.prospero.gr / mail: prospero@prospero.gr
    null



    επισυναπτόμενα: voumvterrain_cover2_resize.jpg 
    spiroos
    20.03.2007, 21:02
    Είναι ήδη ανεβασμένη στο τόπικ που αφορά την Βουμβάκη