ελληνική μουσική
    756 online   ·  210.833 μέλη

    Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

    yokor
    08.04.2007, 20:47
    1.Προκήρυξη ετήσιου Διαγωνισμού του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ με λήξη την 31 Μαϊου 2007.
    ΘΕΜΑ: ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ
    Συμμετοχή σε όλα τα είδη του Λόγου (Ποίηση (ΜΕΧΡΙ 30 ΣΤΙΧΟΙ) Δοκίμιο (ΜΕΧΡΙ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ), Άρθρο (ΜΕΧΡΙ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ), Διήγημα (ΜΕΧΡΙ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ) . Yποβολή γραπτών κειμένων μέχρι 31 Μαϊου 2007, σε πέντε αντίτυπα, με ψευδώνυμο πάνω δεξιά σε όλες τις σελίδες και έξω από μικρό και μεγάλο φάκελο, και τα πλήρη στοιχεία σε μικρό σφραγισμένο φακελάκι.
    Προς "ΚΕΛΑΙΝΩ", ΖΑΛΟΓΓΟΥ 16, 13123 ΙΛΙΟΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ (αναλόγως κατηγορίας).
    Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5026859 κα Ζαλώνη.



    2.Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης
    Ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης ανακοινώνει την προκήρυξη του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2007.
    Ο Διαγωνισμός καλύπτει τις ακόλουθες κατηγορίες: ποίηση και διήγημα.
    Οι ενδιαφερόμενοι/ ες μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2007.

    Όροι συμμετοχής:
    * Ένα έργο για κάθε κατηγορία.
    * Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι αυθεντικά και ανέκδοτα, και να μην έχουν δοθεί σε άλλα έντυπα για δημοσίευση.
    * Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό μπορεί να είναι στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα, και θα αξιολογηθούν χωριστά για την κάθε γλώσσα. Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί για κάθε μια από τις δύο κατηγορίες και γλώσσες.
    * Ανώτατα όρια μήκους: Ποιήματα: 100 στίχοι (γραμμές). Διηγήματα: 2000 λέξεις.
    * Για κάθε έργο θα αποστέλλονται τέσσερα αντίτυπα, τα οποία δεν επιστρέφονται.
    * Στο κάθε έργο θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, το οποίο πρέπει να είναι το ίδιο για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το ίδιο πρόσωπο. Σε εσώκλειστο φάκελο θα δίνονται τα ακόλουθα στοιχεία: Τίτλος έργου/ έργων που υποβλήθηκε/ αν, ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, και e-mail αν υπάρχει.

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια των Πνευματικών Ανθεστηρίων (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2007). Για τα βραβευμένα έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Τα έργα που θα πάρουν το πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό "Αντίποδες" του Πολιτιστικού Συνδέσμου, τεύχος 53, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των Βραβείων.

    Οι συμμετοχές στον Διαγωνισμό πρέπει να αποσταλούν στην ταχυδρομική διεύθυνση του Συνδέσμου:

    Greek-Australian Cultural League of Melbourne, PO Box 4307, the University of Melbourne, Parkville, Vic., 3052.



    3.Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΚΒ΄ ΔΕΛΦΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΙΗΣΗΣ 2007 ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (ΠΕΛ)
    Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τους ΚΒ΄ Πανελλήνιους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών με ελεύθερο θέμα.
    Το ποίημα πρέπει να είναι αδημοσίευτο και να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους. Να σταλεί σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο κάτω δεξιά. Οι διαγωνιζόμενοι να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο μικρότερο κλειστό φάκελο με τα πραγματικά τους στοιχεία :Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, ΤΚ, Τηλέφωνο,τον τίτλο του έργου και το ψευδώνυμο.
    Οι συμμετοχές να σταλούν ταχυδρομικά με απλή επιστολή και όχι συστημένη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Γερανίου 41, 2ος όροφος 104 31 - Αθήνα, με την ένδειξη: Για τους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνον το ψευδώνυμο.
    Του διαγωνισμού εξαιρούνται οι βραβευθέντες με Α΄ βραβείο στους αγώνες αυτούς κατά τα τελευταία πέντε έτη.
    Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 30 Απριλίου 2007 και η απονομή των διακρίσεων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στους Δελφούς, με απαραίτητη τη συμμετοχή των διαγωνιζομένων, στις 9 και 10 Ιουνίου 2007.
    Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών
    Γερανίου 41, 2ος όροφος
    104 31 - Αθήνα
    Τηλ.: 210 - 3302550
    Αθήνα, 20 Μαρτίου 2007



    4.Πανελλήνιος Διαγωνισμός ποίησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
    Τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης οργανώνει το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τιμώντας τη μνήμη του ποιητή και δημοσιογράφου, αλλά και αγωνιστή της δημοκρατίας, Γιάννη Φάτση.
    Στον ποιητικό διαγωνισμό «Γιάννης Φάτσης» οι συμμετοχές καθορίζονται βάσει δύο κατηγοριών. Στη μία έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όσοι είναι κάτω των 25 ετών και στην άλλη οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ηλικία 25 ετών και άνω. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να στείλει έως τρία ποιήματα σε ελεύθερο παραδοσιακό στίχο και με θέμα της αρεσκείας του, ενώ θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να έχουν υποβάλει τις συμμετοχές τους έως τις 20 Απριλίου 2007 το αργότερο.
    Κάθε ποίημα θα πρέπει να αποσταλεί σε τρία αντίγραφα, με τα στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.) σε σφραγισμένο φάκελο όπου να αναγράφεται το ψευδώνυμο και η κατηγορία (Α ή Β) στη διεύθυνση: «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (υπόψη καθηγητή Β.Δ. Αναγνωστόπουλου) για τον Διαγωνισμό "Γιάννης Φάτσης", Αργοναυτών & Φιλελλήνων, Τ.Κ. 382 21 Βόλος». Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24210-74.766, κ. Ν. Καρακατσάνη (ώρες γραφείου).
    Οι κριτικές επιτροπές θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα έως το τέλος Ιουνίου 2007. Τα δέκα καλύτερα ποιήματα ανά κατηγορία θα δημοσιευθούν σε αναμνηστικό έντυπο με τις σχετικές πληροφορίες. Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο, στις 9 Οκτωβρίου 2007, επ' αφορμή της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τον θάνατο του ποιητή και δημοσιογράφου Γιάννη Φάτση.



    5.23ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Σικελιανά
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Το Καφενείο των ιδεών" προκηρύσσει τον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Σικελιανά 2007".
    Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι ενδιαφερόμενοι για ποίηση, Πεζό, Μυθιστόρημα, Δοκίμιο, Χρονογράφημα, θέατρο, ʼρθρο, Ζωγραφική, Γλυπτική, Μικρογλυπτική, Κεραμική, Μινιατούρα και οποιοδήποτε άλλο είδος λόγου και τέχνης.
    Τα θέματα είναι ελεύθερα. Ημερομηνία λήξης η 30η Ιουνίου 2007. Υποβολή έργων σε τρια δακτυλογραφημένα αντίττυπα, με ψευδώνυμο και χωρίς διακριτικά επι των κειμένων. Σε ένθετο σφραγισμένο φάκελλο τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου.
    Η βράβευση θα γίνει το Φθινόιπωρο του 2007 και τα βραβεία θα κατοχυρωθούν μόνο στους βραβευμένους οι οποίοι θα παρευρεθούν στην απονομή οι ίδιοι ή εκπρόσωποί τους.
    Τα βραβεία θα είναι τιμητικά, 1ο, 2ο, 3ο, καθώς και τρεις έπαινοι.
    Η επιτροπή κρίσης θα αποτελείται απο ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.
    *Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-4681842
    Αποστολή έργων: Τήνου 26 - 18900 Σαλαμίνα.



    6.12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης \'Κούρος Ευρωπού\'
    Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία \'Τέχνη\' Κιλκίς με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού προκηρύσσει το 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο \'Κούρος Ευρωπού\'.
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μέχρι την 30ή Απριλίου ποιητικές συλλογές-που δεν έχουν εκδοθεί-σε τρία αντίτυπα και να είναι 20 μέχρι 30 σελίδες.

    Την επταμελή κριτική επιτροπή αποτελούν η ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ Ζωή Σαμαρά, ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Γουνελάς, ο ειδικός επιστήμονας του ΑΠΘ Δημήτρης Κόκορης, η φιλόλογος Κική Δόγια-Πλόχουρα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΠηγή Κουτσογιαννοπούλου, η φιλόλογος Σόνια Λευκίδου και η καθηγήτρια του ΑΠΘ Αφροδίτη Σιβετίδου.

    Τηλ. επικοινωνίας: 23410.24217 και 23410.28340


    * Παρακαλούνται οι αναγνώστες να ζητούν να στέλνονται και τα αποτελέσματα στο Λέξημα προς δημοσίευση.



    Καλές εμπνεύσεις και καλή επιτυχία σε όσους συμμετέχουν