ελληνική μουσική
    751 online   ·  210.833 μέλη

    Που να σπουδάσω τραγούδι??

    Alexis2007
    04.06.2007, 12:55
    Σ' ευχαριστώ πολύ eleana για την βοήθεια. Νομίζω πως θα συμφωνήσω ότι για να φτάσεις ψηλά τα θεμέλια θα πρέπει να είναι καλά, και αυτό ίσως στο προσφέρει καλύτερα το κλασικό...
    Δυστυχώς δεν ξέρω αν έχω τον χρόνο για να σκάψουμε τόσο βαθιά.. Αυτή είναι η αλήθεια μου.. Πάντως θα το έχω υπόψιν μου και θα σε ενοχλήσω με ΠΜ!thanx!!
    vero
    04.06.2007, 13:31
    Παντως εκτος απο τον Αλεξη βοηθησατε και πολυ εμενα που ειμαι πολυ προβληματισμενη για την φωνητικη... και ειμαι πολυ αφωνη και θελω να αρχισω μαθηματα φωνητικης πως να χρησιμοποιω την φωνη (και απο οτι ξερω μαθαινεις και γενικα στη ζωη σου να χρησιμοποιας σωστα την φωνη σου.... ) ... Μολις τελιωσω τις εξετασεις που θα εχω το Σεπτεμβρη σκεφτομαι να αρχισω...
    sakisarabatzis
    06.07.2007, 16:35
    Αν καποιος ενδιαφερετε για πτυχιο η διπλωμα Μονωδιας{κλασσικο τραγουδι]φυσικα
    συμφωνα με τις ισχυουσες διαταξεις του νομου σε αναγνωρισσμενο απο το κρατος ωδειο η μουσικη σχολη.Αν ομως καποιος θελει μαθηματα φωνητικης για το κεφι του η για να τραγουδήσει σε σκηνη τοτε μπορει και ιδιαίτερα,αρκει να ειναι ο δασκαλος η η δασκαλα φωνητικης με πειρα και εγκριτες μουσικες γνωσεις. Ειμαι ιδιαιτερα υπερηφανος που τοσο στο κλασικο οσο και στο εντεχνο και λαικο τραγούδι μαθητες μου διαπρεπουν και με κανουν ιδιαιτερα υπερηφανο.Ευχαριστω ιδιαιτερα την MUSICHEAVEN που μεσω αυτων των σελιδων με τισ ερρωτο-απαντήσεις δινει την δυνατοτητα αποψεων και ερευνας που ιδιαιτερα απασχολουν τους νεους μας. Οποιαδηποτε αλλη πληροφορια σε θεματα μουσικων σπουδων και μουσικης ερευνας στο τραγούδι ειμαι στη διαθεση ολων των μελων. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑστο www.sakisarabatzis.gr {DVD-FOTOS] καθως επισης και στο κινητο μου 69483Ο4621 ΕΠΙΣΗς ΣΤΟ EMAIL==arabatzis@webpolis.gr καθώς και με μηνυμα μεσω της παρουσης σελιδας που μας φιλοξενει Με εκτιμηση. ΣΑΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ.καθηγ.φωνητικης-τενορος ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    sakisarabatzis
    06.07.2007, 16:43
    Αν καποιος ενδιαφερετε για πτυχιο η διπλωμα Μονωδιας{κλασσικο τραγουδι]φυσικα
    συμφωνα με τις ισχυουσες διαταξεις του νομου σε αναγνωρισσμενο απο το κρατος ωδειο η μουσικη σχολη.Αν ομως καποιος θελει μαθηματα φωνητικης για το κεφι του η για να τραγουδήσει σε σκηνη τοτε μπορει και με ιδιαίτερα,αρκει να ειναι ο δασκαλος η η δασκαλα φωνητικης με πειρα και εγκριτες μουσικες γνωσεις. Ειμαι ιδιαιτερα υπερηφανος που τοσο στο κλασικο οσο και στο εντεχνο και λαικο τραγούδι μαθητες μου διαπρεπουν και με κανουν ιδιαιτερα υπερηφανο.Ευχαριστω ιδιαιτερα την MUSICHEAVEN που μεσω αυτων των σελιδων με τισ ερρωτο-απαντήσεις δινει την δυνατοτητα αποψεων και ερευνας που ιδιαιτερα απασχολουν τους νεους μας. Οποιαδηποτε αλλη πληροφορια σε θεματα μουσικων σπουδων και μουσικης ερευνας στο τραγούδι ειμαι στη διαθεση ολων των μελων. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑστο www.sakisarabatzis.gr {DVD-FOTOS] καθως επισης και στο κινητο μου 69483Ο4621 ΕΠΙΣΗς ΣΤΟ EMAIL==arabatzis@webpolis.gr καθώς και με μηνυμα μεσω της παρουσης σελιδας που μας φιλοξενει Με εκτιμηση. ΣΑΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ.καθηγ.φωνητικης-τενορος
    incomplete_angel
    06.07.2007, 16:48
    Παράθεση:

    Το μέλος Alexis2007 στις 13-05-2007 στις 19:38 έγραψε...

    Παιδιά ψάχνω στα ωδεία που μου είπατε.. Το κακό είναι ότι δεν λέει κάπου συγκεκριμένα για μαθήματα φωνητικής.. Μήπως είναι αυτά που αναφέρονται σαν μαθήματα ωδικής? Ψάχνοντας κατέληξα ότι μαθήματα ωδικής είναι περισσότερο θεωρητικό πράγμα που χρειάζονται οι μουσικοί που ασχολούνται με κάποιο όργανο.. ή όχι.. Επίσης ανακάλυψα και το www.muse.gr, που ιδιαίτερες πληροφορίες δεν δίνει αλλά εκεί μιλάει για μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού. Κοιτώντας σε επίπεδο τιμών στο Ωδείο Αθηνων π.χ. μόνο τα μαθήματα ωδικής δεν είναι καθόλου πολλά χρήματα, κάτι που με χαροποίησε.. Τώρα μένει να έρθω σε επαφή με όσα ωδεία, σχολές ή όπως τελοσπάντων θα έπρεπε να λέγονται για να γνωρίσω ανθρώπους από κοντά.. Κάτι που απαιτεί χρόνο, χμμμ...Τα λέμε!



    Ξέρω ότι πάει καιρός αλλά το "Ωδείο Μουσικής Πράξης" (www.musicalpraxis.gr) στο Κουκάκι έχει πολύ καλό τμήμα και δασκάλα επίσης. Και μετά θα σου πρότεινα και το ωδείο "Αναγέννηση" στο Αιγάλεω το οποίο επίσης έχει πολύ καλό τμήμα.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : incomplete_angel στις 08-08-2007 09:23 ]


    XeniaRodo
    07.07.2007, 10:50
    Το θέμα είναι να είναι καλός ο δάσκαλος και όχι τόσο το ωδείο.
    incomplete_angel
    07.07.2007, 11:45
    Τα ωδεία τα πρότεινα γιατί έχουν καλούς δασκάλους (για σύγχρονο) και όχι μόνο γιατί είναι καλά ωδεία.
    Alexis2007
    07.07.2007, 16:33
    Γεια σας και πάλι!
    Ευχαριστώ πολύ για κάθε πληροφορία σας κύριε Αραμπατζή και incomplete_angel. Δεν είναι καθόλου αργά, μαζεύω πληροφορίες και θα το κάνω μετά από την επιστροφή μου στην Αθήνα, το υποσχέθηκα στον εαυτό μου..! Τουλάχιστον θα το δοκιμάσω, δεν είμαι σίγουρος αν θα μου αρέσει αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
    Σας περιμένω για να τα πούμε εκ βαθέων:
    http://alexpan.wordpress.com
    sakisarabatzis
    07.08.2007, 21:15
    Χαιρομαι που υπαρχουν νεοι ανθρωποι με περιεχομενο σοβαροτητα και ερευνα.Ετσι πρεπει να σκεφτεται καθε ανθρωπος που θελει την ποιοτητα .Μπραβο φίλε μου.
    londresse
    05.11.2007, 01:59
    Να ρωτήσεις πρώτα πολύ και μετά να καταλήξεις σε ενα καλό δάσκαλο.Βέβαια καλό θα ήταν παράλληλα με το τραγούδι να κάνεις και μουσική.Θα έχεις άλλη σοβαρότητα στο χώρο.Καλή Τύχη.
    MARIAXANIA
    05.11.2007, 09:00
    Εφόσον ψάχνεις την ποιότητα πρέπει να δεις τις σπουδές σφαιρικά όσο χρόνο κι αν απαιτεί αυτό. Αρχικά με όσο χρόνο έχεις, αργότερα περισσότερο... Αφού δεν έχεις χρόνο στην παρούσα φάση μπορείς να αρχίσεις με κάποια ιδιαίτερα που ο δάσκαλός σου θα σου κάνει και χαλαρά θεωρητικά ώστε όταν έχεις περισσότερο χρόνο να δώσεις κατατακτήριες και να το δεις πιο σοβαρά. Το σύγχρονο τραγούδι σου προσφέρει γνώσεις όμως το κλασικό έχει άλλη αξία αυτή είναι η αλήθεια. Η φωνή σου καλλιεργείται περισσότερο και είναι πιο δύσκολο να πάθουν ζημιά οι φωνητικές χορδές γιατί μαθαίνεις να τις χρησιμοποιείς σωστά. Άσε που οι εμπειρίες που αποκτάς είναι μοναδικές με το να μαθαίνεις τραγούδια παλαιότερων εποχών σε διάφορες γλώσσες, από διάφορες μουσικές κουλτούρες και πολύ σπουδαίων μουσικών. Για το είδος που σε ενδιαφέρει σου συνιστώ κλασικό τραγούδι ανεπυφύλακτα. Άσε που αν έχεις γνώσεις κλασικού και πτυχίου που προϋποθέτει κι άλλες σπουδές σε βλέπουν με περισσότερη σοβαρότητα στο χώρο. Οι άλλες σπουδές που απαιτούνται για την απόκτηση πτυχίου είναι τα θεωρητικά, ανώτερα θεωρητικά, ιστορία μουσικής, εκμάθηση πιάνου (μέχρι κάποιο επίπεδο), σολφέζ (για να ξέρεις να διαβάζεις παρτιτούρα), μαθήματα εξάσκησης αυτιού, ενώ προς στο τέλος μαθαίνεις ανάγνωση κειμένου ξένων γλωσσών και ανάγνωση άγνωστης παρτιτούρας γιατί σε εξετάζουν και primavista (παρτιτούρα που δεν έχεις διδαχτεί). Αν κάνεις την αρχή θα δεις ότι έχουν πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά. Πρέπει να μάθουμε μουσική κι όχι μόνο να τραγουδάμε. Μην ξεχνάς ότι οι καταξιωμένοι στο χώρο και πολλοί απο αυτούς που ανέφερες γράφουν μουσική, στίχους και αυτό απαιτεί άλλα πτυχία πιο πάνω από τα ανώτερα θεωρητικά. Σημασία δεν έχει να πάρεις γρήγορα το πτυχίο. Αν σου αρέσει η μουσική απόλαυσε την πορεία κι όσα μπορείς να μάθεις από αυτό. Αν τώρα τα κάνεις όλα αυτά ή κάποια από αυτά (ακόμη κι αν περιοριστείς στα απλά μαθήματα χωρίς αξίωση απόκτησης πτυχίου) οι επαφές με μουσικούς θα σου δώσουν ευκαιρίες για κάποιες εμφανίσεις (όχι απαραίτητα σε κέντρο μιας και δε σε ενδιαφέρει αυτό το είδος) σε εκδηλώσεις ή μουσικές βραδιές. Σιγά σιγά αποκτάς αναγνωρισιμότητα. Θεωρώ όμως ότι σε επίπεδο Σπανουδάκη είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να φτάσει κάποιος χωρίς ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές και χωρίς πάτημα σε κάποιον ήδη καταξιωμένο. Συγνώμη για την πολυλογία. Κάνω κι εγώ μαθήματα φωνητικής και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο χώρος του ''ποιοτικού'' τραγουδιού..
    Alexis2007
    05.11.2007, 13:53
    Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώνετε να μου γράψετε τη γνώμη σας.
    Να απαντήσω με κάτι που έγραψα και σαν σχόλιο στο post της "Μαρίας - Χανιά" που δεν αντέχει άλλο χωρίς μουσική κάνοντας κάτι άλλο στη ζωή που της τρώει χρόνο από αυτή..
    "Να γράφω στίχους, να ακούω μουσική, να τραγουδώ. Αυτά μου εύχομαι χρόνια τώρα αυτά ΜΟΝΟ θέλω να κάνω..
    Αντί γι' αυτά: κάνω έρευνα, κάνω πειράματα, διαβάζω επιστημονικές δημοσιεύσεις..
    Αλλά ξέρεις τι? Καταλήγω σιγά σιγά ότι σε αυτά είμαι πολύ καλός..για την μουσική.. συνήθως πείθομαι για το αντίθετο.."
    Έτσι το σκέφτομαι, δυστυχώς ή ευτυχώς. Τραγουδάω μόνος στο σπίτι μου, συγκινούμαι μόνος μου και δυο τρεις άλλοι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι θα πει για μένα τραγούδι. Το θέμα είναι πως είναι εύκολο κάποιος να σου πει " Παράτησέ τα όλα και ασχολήσου με αυτό που ΑΓΑΠΑΣ"..Αν όμως αυτό που αγαπάς δεν σ'αγαπάει, δεν ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω.. Συνεχίζω να γίνομαι όλο και καλύτερος σε αυτό που κάνω, οι άνθρωποι με εμπιστεύονται όλο και περισσότερο, και δεν είναι ότι δεν το αγαπάω κιόλας, είναι το δεύτερο πράγμα που θα θελα να είμαι.. επιστήμονας δηλαδή με λίγα λόγια..
    Αλλά είναι μερικές στιγμές που τραγουδάω στο σπίτι μου, που γράφω στίχους αγναντεύοντας από το μπαλκόνι μου.. και τότε είναι που ΑΓΑΠΑΩ μόνο την μουσική και τίποτα άλλο. Συχνά υπενθιμίζω ακόμα και στην κοπέλα μου ότι την απατάω που και που με.. με την μουσική!!
    Αυτά..
    Εδώ είμαι να ακούω ότι έχετε να μου πείτε..!!
    Κι ευχαριστώ για όλες σας τις συμβουλές. Ψάχνω ακόμα.. ή καλύτερα.. ψάχνομαι..

    Αλέξης Π.

    Mitsaaa3
    08.09.2021, 21:58

    Alexis2007 τελικά τι έκανες;;;;