ελληνική μουσική
    613 online   ·  210.851 μέλη

    Τα ναρκωτικά σκοτώνουν την μουσική

    jorge
    15.01.2011, 18:50

    Επαναφέρω το αρχικό θέμα και παρακαλώ πολύ, από τη στιγμή που λέτε την άποψή σας μια και δυο και τρεις φορές, να μην κουράζετε τους αναγνώστες με προσωπικές κόντρες και επαναλήψεις. Υπάρχουν και άλλοι που θελουν να γράψουν, αλλά για να γράψουν, θα πρέπει πρώτα να μπορούν να διαβάσουν τι λένε οι προηγούμενοι.

    Thank you

    Παράθεση:

    Το μέλος -sofaki στις 09-05-2007 στις 23:45 έγραψε...

    jim morison
    jimmy hendrix
    bob marley
    stevie nicks
    bon scott

    και μια η ερωτηση
    ΓΙΑΤΙ?


    Hastaroth
    15.01.2011, 22:40

    Παράθεση:

    Το μέλος klefths στις 14-01-2011 στις 18:05 έγραψε...

    Παράθεση:

    Το μέλος Hastaroth στις 14-01-2011 στις 10:18 έγραψε...
    Υπάρχουν τραγούδια που μιλάνε γιά τον πόλεμο;Ναί,υπάρχουν

    Αρα ο πόλεμος δίνει ζωή στην μουσική

    Υπάρχουν τραγούδια που μιλάνε γιά τον ρατσισμό;Ναί,υπάρχουν

    Αρα ο ρατσισμός δίνει ζωή στην μουσική.

    Υπάρχουν τραγούδια που μιλάνε για το μίσος;Ναί,υπάρχουν

    Αρα το μίσος δίνει ζωή στην μουσική.

    Ο,τι δίνει ζωή στην μουσική ωφελεί την μουσική

    Ο πόλεμος,ο ρατσισμός,το μίσος δίνουν ζωή στην μουσική.

    Αρα ο πόλεμος,ο ρατσισμός και το μίσος ωφελούν την μουσική....

    Ο,τι ωφελεί την μουσική πρέπει να συνεχίση να υπάρχη,ώστε να την ωφελή.Διότι άν πάψη να υπάρχη,θα πάψη να υπάρχη και το εξ αυτού όφελος γιά την μουσική.

    Ο πόλεμος,ο ρατσισμός και το μίσος ωφελούν την μουσική.

    Αρα ο πόλεμος,ο ρατσισμός και το μίσος πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν,ώστε να ωφελούν την μουσική.Αν πάψουν να υπάρχουν,θα πάψη να υπάρχη και το εξ αυτών όφελος γιά την μουσική...

    Αυτός είναι ο λεγόμενος "klefth-κος" συλλογισμός,που δέν έχει καμμία σχέση με τα κλέφτικα δημοτικά άσματα....

    ΥΓ.Αυτό το "ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΩ" πάντως,μού δίνει την εντύπωση πως στο σχολείο δέν πρόσεχες πολύ σε κάποιο μάθημα (ποιό είναι αυτό,θα το βρής μόνος σου,φίλε klefth...)
    -----------------
    Αρχισαν τα όργανα,το μπουζούκι εργάζεται....

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Hastaroth στις 14-01-2011 10:22 ]

    Μαλιστα δασκαλε!
    Μονο που ΞΕΦΥΓΕΣ απο το θεμα.
    Οποτε, μαλλον κι εσυ δεν προσεχες πολυ στο σχολειο....

    Το θεμα ειναι αν κανουν τα ναρκωτικα καλο στην ΜΟΥΣΙΚΗ.

    Για το αν τα ναρκωτικα κανουν καλο στον ανθρωπο η οχι, αυτο ειναι ενα ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ που δεν μας

    απασχολει στην συγκεκριμενη συζητηση, μιας και ο τιτλος του συγκεκριμενου thread ειναι :ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ" και οχι "τους μουσικους" η "τον ανθρωπο".
    Μπορει σε καποιο αλλο thread με διαφορετικο τιτλο να συμφωνουσα μαζι σου για την επιδραση τους πανω στον καλλιτεχνη, χωρις να κινδυνευα να βρεθω εκτος θεματος.

    Μπορει, αν υποθεσουμε οτι εξαλειφωνταν τα ναρκωτικα η μουσικη να πεθαινε, οπως -λανθασμενα- αποδιδεις στην συνεχιση του συλλογισμου μου?
    Οχι, η μουσικη θα συνεχιζει να υπαρχει, οσο θα υπαρχουν εναυσματα για να την θρεφουν.

    Αφου λοιπον οπως συμπεραινεις και εσυ ο ιδιος τα ναρκωτικα κανουν καλο στην μουσικη, για μενα το θεμα εχει ληξει.

    Χαιρομαι παντως που τελικα κατεληξες σε αυτο που ελεγα εξ αρχης, δηλαδη πως τα ναρκωτικα δεν σκοτωνουν την μουσικη αλλα την ωφελουν.

    :)

    Δέν κατέληξα εγώ στο συμπέρασμα ότι τα ναρκωτικά ωφελούν την μουσική.

    Απλώς εφήρμοσα τόν συλλογισμό σου σε άλλες περιπτώσεις ώστε να σού αποδείξω ότι σφάλλεις.Και σφάλλεις γιατί καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πράγματα αρνητικά,πράγματα που βλάπτουν τους ανθρώπους,θα πρέπη να συνεχίσουν να υπάρχουν,ώστε από αυτά να ωφελήται η μουσική (πώς άραγε θα ωφελήται,αφού θα βλάπτωνται από αυτά οι άνθρωποι που την δημιουργούν;)

    Το Ξαναλέω:Τα ναρκωτικά σκοτώνουν την μουσική,όπως και ο πόλεμος,ο ρατσισμός,το μίσος.΄Την σκοτώνουν επειδή σκοτώνουν αυτούς που την δημιουργούν.

    Μουσική μπορεί να δημιουργηθή και με άλλα εναύσματα,δέν χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα αρνητικά στοιχεία τής ανθρώπινης δραστηριότητας γιά να υπάρχη μουσική.

    Αν αυτό δέν μπορείς να το καταλάβης,δέν φταίω εγώ.


    klefths
    16.01.2011, 02:11

    Παράθεση:

    Το μέλος Hastaroth στις 15-01-2011 στις 22:40 έγραψε...

     

    Δέν κατέληξα εγώ στο συμπέρασμα ότι τα ναρκωτικά ωφελούν την μουσική.

    Απλώς εφήρμοσα τόν συλλογισμό σου σε άλλες περιπτώσεις ώστε να σού αποδείξω ότι σφάλλεις.Και σφάλλεις γιατί καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πράγματα αρνητικά,πράγματα που βλάπτουν τους ανθρώπους,θα πρέπη να συνεχίσουν να υπάρχουν,ώστε από αυτά να ωφελήται η μουσική (πώς άραγε θα ωφελήται,αφού θα βλάπτωνται από αυτά οι άνθρωποι που την δημιουργούν;)

    Το Ξαναλέω:Τα ναρκωτικά σκοτώνουν την μουσική,όπως και ο πόλεμος,ο ρατσισμός,το μίσος.΄Την σκοτώνουν επειδή σκοτώνουν αυτούς που την δημιουργούν.

    Μουσική μπορεί να δημιουργηθή και με άλλα εναύσματα,δέν χρειάζεται να υπάρχουν αυτά τα αρνητικά στοιχεία τής ανθρώπινης δραστηριότητας γιά να υπάρχη μουσική.

    Αν αυτό δέν μπορείς να το καταλάβης,δέν φταίω εγώ.

    Καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις Hastaroth.
    Την απαντηση μου σου την εδωσα στις 14.1 στις 12:52.

    Αν δεν ξεπερασουμε το σκεπτικο, πως οτι ειναι βλαβερο για εμας ειναι αναγκαστικα βλαβερο και για ταπαντα γυρω μας, τοτε θα συνεχισουμε να βλεπουμε τα πραγματα μονο απο την δικη μας εγωκεντρικη πλευρα, και τελικα τον εαυτο μας σαν το κεντρο του συμπαντος, με οτι αρνητικο αυτο προσκομιζει.

    Παραδειγματα πραγματων βλαβερα προς εμας, που αν και θανατηφορα ειναι χρησιμα και προσφερουν ζωη σε αλλα πραγματα γυρω μας,  τα οποια με την σειρα τους καταληγουν να μας ειναι τοσο αναγκαια ωστε τελικα να μην μπορουμε να ζησουμε στιγμη χωρις αυτα, υπαρχουν αρκετα και εχω ηδη αναφερει μερικα.

    Για να μην επαναλαμβανομαστε λοιπον οπως σωστα λεει και ο jorge, αν σου ειναι χρησημο μπορεις να ανατρεξεις σε παλαοιοτερα μου post και να τα ξαναδιαβασης.

    Δεν πρεπει να ξεχναμε την εξης διαφορα, οι μουσικοι ειναι ανθρωποι, θνητοι και κατα συνεπεια σκοτωνωνται, η μουσικη ειναι ιδεα και ειναι αθανατη. Ουτε σαν υλικα αντικειμενα χρησης και καταχρησης, ουτε σαν ιδεα τα ναρκωτικα μπορουν να επηρρεασουν αρνητικα την μουσικη καταστρεφοντας την. Τωρα, εαν τυχει καποιος να εμπνευστει απο αυτην  εστω την ΙΔΕΑ, και γραψη και κατι καλο, προς οφελος της μουσικης θα ειναι - αρα και δικο μας- και θα το οφειλει (ουμε) στα ναρκωτικα.

    Γιατι πρεπει να ειμαι σωνει και καλα εγωκεντριστης ξεροκεφαλος με παρωπιδες και να λεω: "Α, πα, πα! Ναρκωτικα, δεν ειναι καλα για μενα, αρα δεν θα πρεπει να υπαρχουν πουθενα, ουτε καν σαν ιδεες"?
    Ποιος μου δινει αυτο το δικαιωμα?
    Αν ηταν ετσι τα πραγματα, τοτε και ο πρωτος ανθρωπος που ανακαλυψε την φωτια και εκαψε το χερι του, θα επρεπε να την ειχε εξαφανισει απο προσωπου γης.
    Πως λοιπον, αυτος, ο πρωτογονος, εβαλε το συμφερον του συνολου πανω απο το προσωπικο του, ενω εμεις οι -και καλα- συγχρονοι σκεπτομενοι compusapiens το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αποζητουμε εγωιστικα και στενομυαλα, μονο τι ειναι καλο για τον εαυτουλη μας?
    Αυτο δεν ειναι το λαθος που εξακολουθουμε να κανουμε καθημερινα?
    Ο εαυτουλης μας δεν ειναι που εχει  καταντησει το ιδιο του το σπιτι, την φυση σε αυτα τα χαλια?


    -και μιας και μιλαμε για πρωτογονους-, γιατι επελεξαν πρωτοι αυτοι να κανουν την τελετη παντρεματος ναρκωτικων μουσικης 8000 χρονια πριν, μια αρμονικη σχεση που διηρκησε χιλιετηριδες, εξαπλωθηκε ανα την υφηλιο, και ξαφνικα καποιοι εξυπνοι σημερα προσπαθουν να μας πεισουν οτι κατι τετοιο ουτε εγινε ποτε, ουτε ειναι προς οφελος μας να γινει?


    Εχεις ακουσει την εκφραση "αν δεν εχει χαλασει δεν θελει φτιαξιμο"? Ε, εδω κολλαει λοιπον, αυτη η σχεση αιωνων δεν ειχε, εχει ουτε προκειται να χαλασει, γιατι λοιπον τοση λυσσα να την  φτιαξουμε, θεμελιονωντας νεες αρχες και θεωριες πως ταχα μου τα ναρκωτικα σκοτωνουν την μουσικη?
    Τοσο καιρο δεν το εκαναν, τωρα θα το κανουν?

    Στο φιναλε δες το και ετσι:

    Ολοι εμεις εδω κανουμε μια συζητηση για τα ναρκωτικα.
    Δεν τα παιρνουμε, συζηταμε για αυτα.
    Τι ειναι αυτο λοιπον που δινει τροφη στην συζητηση μας?
    Η αγαπη? Ο ερωτας? Οχι φυσικα.
    Τα ναρκωτικα.
    Οποτε ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ τα ναρκωτικα ΣΑΝ ΙΔΕΑ ειναι ωφελιμα γιατι της δινουν τροφη.
    Επισης, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ  γιατι μας κανουν -στην συγκεκριμενη περιιπτωση- να επικοινωνουμε μεταξυ μας , να γνωριζομαστε και να ανταλλασουμε αποψεις μεσο αυτης της συζητησης που εχουμε ξεκινησει για αυτα.
    Μπορουν τα ναρκωτικα σαν ιδεα λοιπον να σκοτωσουν ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ μας?
    Ασφαλως και οχι.

    Για εμας τους ιδιους απο την αλλη, τα ναρκωτικα σαν υλικα αντικειμενα που μπορουμε να χρησημοποιησουμε και οχι πια σαν ιδεες μπορει να αποβουν μοιραια?
    Ασφαλως και μπορει!

    Τωρα λοιπον, αλλαξε την παραπανω λεξη "συζητηση" σε συναυλια η μουσικη και ισως καταλαβης τι εννοω.

     

     

     

     


    Hastaroth
    16.01.2011, 11:06

    Φίλε klefth,ομολογώ πως ο τρόπος που σκέφτεσαι μπορεί να "κουφάνη" ακόμα και τον μεγαλύτερο διανοητή.

    Δέν κάνεις απλώς λογικά άλματα,διαστρέφεις τελείως την λογική.

    Νομίζω πως ο freddiekruger,με το παράδειγμα τής γυάλας με τα χρυσόψαρα,απέδωσε πολύ παραστατικά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείς τους συλλογισμούς σου.

    Εγώ εγκαταλείπω την συζήτηση αυτή.....

    ΥΓ.Συνεπώς μήν κάνης τον κόπο να μού ανταπαντήσης.

     

     

     


    76kontui
    16.01.2011, 13:07
    εγώ προσωπικά πιστεύω πως τα μεγαλύτερα αριστουργήματα, στηρίζονται στα αρνητικά στοιχεία της ζωής μας. Μια συντριπτική πλειοψηφία των πετυχημένων καλλιτεχνών εκφράζουν τον πόνο τους για δικούς τους που έπεσαν θύματα της μάστιγας . επίσης ένα άλλο ποσοστό καλλιτεχνών προωθούν τα ναρκωτικά μέσω των τραγουδιών τους, λανθασμένα φυσικά. Ας μου επιτραπεί να καταλήξω πως τα ναρκωτικά κάνουν καλό στην μουσική με την έννοια ότι δημιουργούνται ποιοτικά τραγούδια με μαθήματα ζωής, όπως επίσης και στην μουσική βιομηχανία, λόγω της πώλησης των τραγουδιών. Η άλλη μεριά του νομίσματος με βρίσκει να συμφωνώ με το μέλος -sofaki σχετικά με τον χαμό σπουδαίων καλλιτεχνών. Άρα καταλήγω πως τα ναρκωτικά επωφελούν την μουσική, στον χώρο της οποίας εντάσσονται καθημερινώς πολλοί καλλιτέχνες- με διαφορετικό ποιόν ο καθένας.
    faidonalkinoos
    16.01.2011, 14:32
    ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ: ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ... ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ. ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ. ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ. ΣΚΟ - ΤΩ -ΝΟΥΝ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!!
    glefas
    27.01.2011, 11:58

    Πως να κάνουν καλό τα ναρκωτικά στην μουσική όταν δεν κάνουν καλό στους μουσικούς? απλά σε μια εποχή με πολέμους και αδικίες(1969) που οι νέοι σήκωσαν κεφάλι με συναυλίες πορείες κινήματα(χίπις όπου κράτησε ένα χρόνο το κίνημα) κλπ το κράτος(Ηπα) τους έπρεπε να τους χαλιναγωγήσει και τη ποιο απλό απο το να διαστρεβλώσεις την εικόνα του κάθε ειδώλου της εποχής και να μετατρέψεις σε junkies αυτούς που την αντιπροσώπευαν.Μην ψαρώνετε με τις ταινίες διαφημίσεις fear and loathing in las Vegas ,the doors και άλλες πολλές

    ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...


    -----------------
    Μαθήματα Κιθάρας

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : glefas στις 27-01-2011 12:09 ]